Elle Kennedy: The Goal – A cél

A végzős Sabrina James már látja maga előtt az egész jövőjét: lediplomázik a Briaren, brillíroz a Harvard jogi karán, aztán szerez egy jól fizető állást valami menő cégnél. Szeretne kilépni nyomorúságos múltja árnyékából, ezért sem ideje, sem energiája nincs egy jóképű hokisra, aki hisz abban, hogy létezik szerelem első látásra. John Tuckerrel csupán egyetlen tüzes – ám meglepően gyengédre sikerült – éjszakát tervez, de néha egy éjszaka is elég, hogy az ember élete fenekestül felforduljon.
Tucker hisz a csapatjátékban, meggyőződése, hogy az legalább olyan fontos, mint az egyéni teljesítmény. A jégen nem keresi a reflektorfényt, de amikor huszonkét évesen apa lesz, nem hajlandó a háttérben maradni. Már csak azért sem, mert a leendő anya gyönyörű, okos és hihetetlenül izgalmas. A gond csak az, hogy Sabrina James nem adja könnyen a szívét, és a lobbanékony, barna szépség túl makacs, hogy segítséget fogadjon el. Ha Tucker meg akarja szerezni álmai nőjét, meg kell győznie, hogy bizonyos célokat csak együtt érhetnek el.

Lefogadom, hogy A pont utolsó jeleneténél sokan hördültek fel hozzám hasonlóan, amikor a negyedik lakótárs, a csendes Tucker, nem is egy, de rögtön két bejelentés bombát robbantott a képünkbe, nevezetesen: édesapa lesz, a várandós kismama pedig a többször, s nem épp kedveskedve emlegetett Sabrina James.
Ilyen felvezetéssel természetesen felért a kínzással az Off Campus széria lezáró kötetét várni, tehát fölöttébb jogos a kérdés, megérte-e. Mindent összevetve szerintem igen, de nem árt felkészülni rá, hogy ez a rész azért más, mint a korábbiak. Persze az előzőekben szintén felbukkantak nehezebb témák, de mégis, inkább a játékos hangvétel volt az uralkodó, míg itt végig a komolyabb hangulat dominál. A továbbra is kettős nézőpontú történetvezetés ezúttal jóval komótosabb, s fájdalom, de a fiúk közti civódásnak sem jutott annyi szerep, mint azt megszokhattuk.
Értelemszerűen A cél kezdő fejezetei áprilisból visszavisznek minket az időben egészen az apokaliptikus októberi esőzés estéjére, hiszen Tucker és Sabrina azon az estén ismerkedtek meg a Malone’s bárban. Innen követhetjük nyomon kettejük kapcsolatának alakulását. Azt, ahogyan egy egyéjszakás kaland előbb a talán-lehetne-köztünk-több-is dologgá alakult, majd mindörökre megváltoztatta az életüket.
„… a hokisok feketelistán voltak nálam. Ahogy a kapcsolatok is…”
Ezen az úton pedig jó sok időt töltünk Sabrinával, elvégre az írónőnek hideg, ambiciózus libából szerethető hősnőt kellett faragnia, amihez meg kellett mutatnia, milyen motivációk vannak a céltudatossága és lehengerlő bátorsága mögött, s hogy a rideg távolságtartása csupán törékeny és szeretetre éhes szíve védőpáncélja. Nem állítom, hogy maradéktalanul imádnivalóvá változott a szememben, de tiszteletet érdemlő és kedvelhető lett a csaj, s legfőképpen érthetővé vált a viselkedése. Az egyetlen hátulütő? Míg Sabrina küzdelmes mindennapjait kísérjük nyomon, Tucker csak hébe-hóba tűnik fel, s így a románc alakulása sem épp egy gyorsvonat.
„A kedves szavak és a félénk mosoly mögött Tucker egy igazi alfahím.”
Pedig amikor színen van, a texasi James Tucker képes elcsavarni minden nő fejét. Nem tudom, hogy a vad tiniévek alatt így gondolná-e ezt az ember lánya, de felnőtt szemmel nézve ez a srác maga a tökély. Felelősségteljes, jólelkű és gondoskodó, ugyanakkor figyelmes, ámde mocskos szájú szerető, ráadásul nagyszerű szakács. Egyszerűen nem lehet nem imádni.
Szóval, bár nem ez a kedvenc Off Campus regényem, egy csöppet sem bántam, hogy az eredeti után a magyar fordítással újrázhattam egyet. S milyen jó, hogy ezzel a kötettel nem kell végleg búcsút intenünk a Briar Egyetem jégkorongozóinak, hiszen Elle Kennedy egy spinoff sorozattal kényezteti az olvasóit. A BriarU első része The Chase címmel már meg is jelent angolul. A két főszereplő pedig nem más, mint az ebben a könyvben többször feltűnő, agyontetovált, videójáték bolond, harmadéves hokis, Fitzy, valamint Dean húgocskája, Summer Heyward-Di Laurentis.

Kedvenc idézet:
„… a legfontosabb cél szeretni és szeretve lenni.”
*A képek Alessandra Casu‎ Everything Elle Kennedy facebook csoportban posztolt munkái.

Zenék a könyvben:

Jégvarázs betétdala ♪ ♫ ♬
The Beatles - Let It Be ♪ ♫ ♬

Könyvinfók:


Elle Kennedy

beleolvasó
moly
goodreads
Kiadó: Könyvmolyképző
Fordító: Barthó Eszter
ISBN: 9789634574217
432 oldal

Műfaj: new adult
Sorozat: Off Campus 4.
Elbeszélés módja: E/1, jelen idejű, váltott nézőpontú

Ki? John Tucker (22) & Sabrina James
Hol? Hastings, Boston, Patterson
Mikor? bő egy év
Érzékiség? izzó
Szerelmi háromszög? -
Lezárás? boldog
Önállóan olvasható? igen
10.08. - Deszy könyvajánlója
10.09. - Sorok között
10.10. - Angelika blogja
10.11. - CBooks
10.12. - Ambivalentina
10.13. - Könyvvilág
10.14. - Dreamworld
10.15. - Kristina blogja
10.16. - Never Let Me Go

Nyereményjáték:

Minden állomáson egy-egy rövid leírást találtok majd, és ezek alapján kell felismernetek, melyik főszereplőre gondoltunk. A rafflecopter megfelelő sorába keresztneveket várunk megfejtésként. Ám vigyázat, az utolsó állomás rendhagyó lesz!
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Nehéz kilépni az apád árnyékából..

a Rafflecopter giveaway