Kylie Scott: Strong

A világ egyik leghíresebb rock bandájának biztonsági főnökeként Sam Knowlesnek bőven van tapasztalata a problémák kezelésében, viszont az elkényeztetett Martha Nicholson minden eddigin túltesz. Ugyan a gyönyörű bajkeverő esküdözik, hogy megváltozott, de Samnek több esze van, semhogy hagyja, hogy a libidója irányítson. Kár, hogy a szíve is figyet hány az észérvekre.
Martha évekkel ezelőtt felfigyelt a kigyúrt testőrre, hiába konzervatív és hallgatag a pasas, szóval még véletlenül sem az ő esete. De akkor mi a csudáért képtelen kiverni a fejéből? Talán itt az ideje megmutatni, hogy sokkal több ő, mint egy Louboutin mániás parti csaj. Esetleg még valami ki is alakulhat kettejük között...

amazongoodreads webpage

Nagy valószínűséggel kevesen akadnak ezen a sárplanétán, akik nem hallottak a leleményes Seherezádéról, aki 1001 éjen át szőtte meséit, hogy a nőkre oly’ nagyon megharagvó szultán az ő életét megkímélje. Az 1001 Dark Nights sorozatot az az ötlet hívta életre, vajon milyen történetekkel szórakoztatná az uralkodót egy mai, románcrajongó könyvmoly, ha valami kozmikus véletlen folytán kénytelen lenne a bátor arab lány helyébe lépni. Számos szerző rengeteg novelláját publikálták már a szériában – a mostani a 88. a sorban – s volt is szerencsém már néhányat olvasni. Többnyire ismert, és szeretett sorozatok bónusz sztorijai ezek, amelyek rövid időre nyújtanak könnyed kikapcsolódást. Ha valaki belekóstolna egy-egy szerző stílusába, bátran megtehetik ezekkel a kis szösszenetekkel. Ugyanakkor nekem az a véleményem, azok képesek a leginkább élvezni őket, akiknek ismerősek a szereplők, akik örömmel merülnek el ismét egy általuk imádott sorozat világában. Hiszen százegynéhány oldal egy új szerelem szárba szökkenésének túlzottan részletes bemutatására is alig-alig elegendő, hogy lehetne hát képes az előzmény aprólékos taglalására. Rajongói csemegének viszont maga a tökély.
“Just because you have a complicated history with people doesn't mean you can't have positive future interactions with them.”
Kylie Scott négy kötetes Stage Dive sorozata már a magyar olvasókat is meghódította. S bár a rock együttes tagjainak személyisége igen csak uralta a regényeket, azért volt, akinek figyelmét nem kerülte el Sam és Martha ígéretes karaktere. Az enyémet sem.
A fiúk fő biztonsági embere, valamint Ben kishúga, aki egyben David exe, eddig csupán távolról figyelték a másikat, bár már évek óta vonzódnak egymáshoz. Ám amikor New Yorkot és egy ott átélt szerencsétlenül traumatikus eseményt maga mögött hagyva Martha a bátyjánál igyekszik magára találni, és új életet kezdeni, Sam megragadja a lehetőséget, hogy végre megtegye az első lépést.
Bevallom, a hallgatag, egykori tengerészgyalogos, mindenre odafigyelő testőr kimondottan izgatta a fantáziámat, viszont a bajkeverő partilány kapcsán voltak kétségeim, hisz amikor korábban feltűnt a színen, az események alaposan összekuszálódtak. Szerencsére ezúttal kimondottan kedvelhető – felnőttesebb, murisan szarkasztikus divatőrült - hősnőként tért vissza.
Kettejük története gyorsan alakult, kapcsolatuk izzó és érzelmes pillanatokat egyaránt hozott. Nagyon tetszett, ahogyan Martha bizonytalankodását Sam türelmes magabiztossága kiegyensúlyozta. Magától értetődően szerelmi sztorijukat a már egymásra talált párok cameóival fűszerezte meg az írónő, így kötekedő ugratásokból sem volt hiány a lapokon.
Szívesen vettem volna egy hosszabb lélegzetű írást, de a Strong a maga 120 oldalával kellemes vasárnap reggeli kikapcsolódásnak bizonyult. Remélem, lesz még alkalmam visszatérni ebbe a társaságba. Esetleg a menedzser vagy az újonnan felfedezett zenész, Adam párra találását még megírhatná Kylie… ;)

♥ Az e-arc példányt hálásan köszönöm a szerzőnek!
➤ My review on goodreads.