Erin Watt: Twisted Palace - Cifra ​palota

Ella Harper eddig minden kihívással megküzdött, amit az élet az útjába sodort. Kemény és kitartó lány: mindennél fontosabb számára, hogy megvédje a szeretteit. Rég elvesztett apja felbukkanása és a barátja életének hajszálon függő összeomlása talán mégis túl nagy terhet jelent a számára.
Reed Royalnak gyorsan felforr az agyvize, és még gyorsabban jár el a keze. De most visszaüt rá, hogy eddig minden problémát erőszakkal oldott meg. Ha meg akarja menteni saját magát és a lányt, akit szeret, felül kell emelkednie gyötrő múltján és megtépázott hírnevén.
Senki sem hisz abban, hogy Ella túlélheti a Royalokat. Mindenki biztosra veszi, hogy Reed mindenkit tönkretesz.
Talán igazuk van. Minden és mindenki összeesküdött, hogy szétválassza Ellát és Reedet. Meg kell találniuk a kiutat a törvény szorításából, muszáj megmenteniük a családjukat, és kideríteni az összes titkot a Cifra Palotában.

A Cifra palota Erin Watt, azaz az Elle Kennedy és Jen Frederick író duó, Royal sorozatának harmadik kötete, amely lezárja Ella és Reed sztoriját. Kesergésre viszont semmi ok, hiszen a széria tartogat még további két regényt, igaz, azokban viszont már a függőségekkel harcoló Easton kerül majd a középpontba. Sőt, akik Gideonról szeretnének olvasni, a 21 fejezetes Tarnished Crown-t megtalálják a wattpad oldalán. Ugyanakkor az ikerpár saját történet nélkül marad, legalább is a szerzők egyik olvasói érdeklődésre adott válasza alapján. Node, a folytatások kutatása előtt előbb nézzük, mit rejtett ez a darab!
„Annyi titok lappang ebben a házban, hogy megtöltené a fél óceánt.”
Nagyjából azt, amit a két korábbi. Lebilincselően olvasmányos, kezdetben picit lassabb iramú, később aztán alaposan felpörgő szappanoperát, amely ott vette fel a mesélés fonalát, ahol a második rész véget ért. Szó sincs tehát arról, hogy ezen a ponton bárki bekapcsolódhatna a történetbe, mert nagyon is kell a korábbiak ismerete. A hozományvadász mostoha jelölt Brooke halott, természetesen Reed a fő gyanúsított, ráadásul a halottnak hitt Steve szintén előkerül. Szóval, az Elláék happy endje felé vezető kátyúkkal és döccenőkkel tarkított utat immár fenyegető árnyak is ’színesítik’.
„… ő a jövőn. Ő a tüzem, a vasam és a feloldozásom. Ő a mindenem.”
Ami újdonság volt, hogy Reed és Ella végre nem nyüglődött azon, együtt legyenek-e, habár főhősünk egyszer bepróbálkozott az önfeláldozóan lemondok-rólad-és-elengedlek kártya kijátszásával, de szerencsére hamar leszavazódott az ötlet. Aki hozzám hasonlóan várta már, hogy túllépjünk a tipitapi fázison, megnyugodhat, még arra a bizonyosra is sor került közöttük. ;)
Szintén frissítésként könyvelhető el a saját szakállunkra nyomozgatunk szál behozatala, amely kapcsán azonban kénytelen vagyok megjegyezni, hogy bizony Veronika Mars legrosszabb napján is pöpecebb munkát végzett volna, hisz itt nagyjából a vakszerencse dolgozott meg a sikerért Ella helyett, hogy aztán pikk-pakk minden megoldódjon.
„A sok gubancból viszont mégis rend lett valahogy…”
Ami mindvégig nagyon tetszett, hogy bármilyen őrültség zajlott körülöttük, a Royalok tényleg összetartottak, s bár messze nem mindig helyeselték egymás viselt dolgait, mégsem ítélkeztek a másik felett. Amit sajnáltam picit, hogy ezúttal a többi mellékszereplő, például Val és Wade kettőse, eléggé a háttérbe szorult. Még East szíve választottjáról sem tudtunk meg semmit, mindössze egy-két homályos utalás sejtette, hogy valaki felkeltette a figyelmét.
Mindent összevetve a cselekmény helyett az ementáliban sokkal jobban mutató lukacskák, és a nem kevés szemforgatást kiváltó pillanat miatt óvakodnék tökéletesként jellemezni a könyvet, ugyanakkor tagadhatatlan élvezettel olvastam, és a főszereplő pároshoz passzoló lezárást kaptam. S naná, hogy várom a következő felvonást.

Könyvinfók:


Erin Watt

moly
goodreads
Kiadó: Könyvmolyképző
Fordító: Sándor Alexandra Valéria
ISBN: 9789634574866
408 oldal

Műfaj: new adult
Sorozat: Royals 3.
Elbeszélés módja: E/1, jelen idejű, váltott nézőpontú

Ki? Reed Royal (19) & Ella Harper
Hol? Bayview, Gibson
Mikor? november → január
Érzékiség? forró
Szerelmi háromszög? -
Lezárás? boldog
Önállóan olvasható? nem
10.16. - Kelly & Lupi olvas
10.18. - Angelika blogja
10.20. - CBooks
10.22. - Sorok között
10.24. - Könyvvilág
10.26. - Ambivalentina
10.28. - Dreamworld
10.30. - Deszy könyvajánlója

Nyereményjáték:

A közreadott kép és egy jellemző mondat alapján azt kell kitalálnotok, mely ország királyi, hercegi palotáját mutatjuk nektek!
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Jelenleg II. Albert király és Paola királyné uralkodik benne.

a Rafflecopter giveaway