Sally Thorne: The Hating Game - Gyűlölök ​és szeretek

Lucy Hutton és Joshua Templeman ki nem állhatják egymást. Nem csupán ellenszenvesek egymásnak. Nem épp hogy csak megtűrik egymást. Hanem gyűlölik a másikat. Az sem okoz nekik problémát, hogy ki is mutassák az érzéseiket egy sor rituális, passzív-agresszív játékon keresztül az irodában, ahol egy kiadó társigazgatóinak asszisztenseiként egymással szemben ülve dolgoznak. Lucy nem érti Joshua karót nyelt, ideges, aggályoskodó hozzáállását a munkához. Joshua pedig egyértelműen nem tudja hova tenni Lucy hóbortos ruháit, különcségét és túlzott derűlátását.
Most ugyanazért az előléptetésért versenyeznek, és elszánt küzdelmüket immár semmi sem fékezheti meg. Lucy nem hajlandó meghátrálni, annak ellenére sem, hogy legújabb játékuknak álmai munkája lehet az ára…
Ám pont amikor a köztük lévő feszültség a tetőpontjához közeledik, Lucy rájön, hogy talán nem is utálja a férfit. És talán a férfi sem utálja őt.
„A szerelem és a gyűlölet is zsigeri érzés.”
Sally Thorne, az ausztrál írónő bemutatkozó regényének stílusa Jennifer Cruise és Sophie Kinsella írásait idézi, hangulata pedig leginkább Julia James Gyakorlat teszi a mesterkedőt című kötetére emlékeztet.
A Gyűlölök és szeretek lapjain két konkurens könyvkiadó vállalat összeolvadását követően a munkamániás, egymással folyton vetélkedő két társigazgatói asszisztens között szép lassan szárba szökkenő szerelem történetét követhetjük nyomon. S bizony ez az ellenségekből szeretők irodai románc pompás rom-com mozi alapanyag, ahogyan azt Hollywood is igen hamar felfedezte. Szórakoztató és mulatságos chick-lit a hősnő nézőpontjában elmesélve.
A szöveg könnyedén beszippantja az embert. A főszereplők örökös szurkálódásait és szópárbajait, a kémkedéseket és titkos hatalmi játszmák furfangos lépéseit követve tökéletesen ki lehet kapcsolni a külvilágot. S ha már kellően elmerültünk az olykor infantilis tini lányként viselkedő Lucy és a mogorva, cinikus álarca mögött gondoskodó jellemet takargató Josh világában, nyugodtan kacarászhatunk a vicces helyzeteken, no meg az olyanokon, mint az Álmosszuurusz pizsama vagy épp a minimuffin becenév. Plusz olvadozhatunk a szívmelengető ölelkezések pillanatainál, és élvezhetünk néhány stílusosan izzó jelenetet is.
„Íme egy tény: elég kimerítő utálni valakit.”
Igazán sajnálatos, hogy a csodálatosan üdítő kezdet után egy leheletnyit ellaposodott a könyv, s talán egy hajszállal korábban is ért véget, mint ahogyan én szerettem volna. Ráadásul azért menet közben is akadt néhány apróság, ami visszatart a kiváló jelző odaítélésétől. Hogy csak néhány dolgot említsek: például míg Lucy idétlenkedésén gond nélkül túlléptem, az csípte kissé a szemem, milyen nagyon tárgyiasított Josh testet. A lebetegedési nagyjelenet kliséssége szintén nem volt túl jó pont nálam, de akár megbocsátható fordulatnak is tekinthető, hiszen ekkor csillanhatott meg végre a főhős óvó, gondoskodó természete. A helyszínek – a város és a cégek – jellegtelen háttérbe süllyedésére rá tudom fogni, hogy az írónő így szerette volna elérni, hogy bárhová odaképzelhessük az eseményeket. Arra, hogy a főszereplőknek látszólag semmi életük nincs a munkán kívül, magyarázatot adhat a mai rohanó társadalom taposómalma. Viszont, hogy a mellékszereplők miért nélkülözték a valódi személyiséget, nehéz indokot találni. Picit olyan érzésem volt, mint csupán egy-egy jellemvonást reprezentálni lettek volna színen.
„Szereted. Mindig is szeretted. Jobban, mint ahogy valaha is utáltad.”
De ne tévesszen meg senkit a kukacoskodásom, összesenjében ez egy kellemesen vicces, lelazító kikapcsolódást nyújtó limonádé, ami olykor mindenkinek jól jöhet. ;) Kíváncsi vagyok, vajon az írónő angolul 2019 januárjára ígért a következő regénye, a 99 Percent Mine, amelyben a fiútestvér legjobb barátja iránt érzett gyermekkori szerelem kap új esélyt a beteljesülésre, hasonló stílusú lesz-e.

Kedvenc idézet:
„A könyvek minig is egy kis varázslatot jelentettek és fognak jelenteni, valamit, amit tisztelni kell.”

Könyvinfók:


Sally Thorne

beleolvasó
moly
goodreads
Kiadó: Könyvmolyképző
Fordító: Benedek Dorottya
ISBN: 9789634573739
440 oldal

Műfaj: chick-lit
Sorozat: -
Elbeszélés módja: E/1, jelen idejű, Lucy nézőpontú

Ki? Josh Templeman & Lucinda Elizabeth Hutton (28)
Érzékiség? ártatlan
Szerelmi háromszög? -
Lezárás? boldog
Önállóan olvasható? igen
10.20. - Deszy könyvajánlója
10.22. - Angelika blogja
10.24. - Betonka szerint a világ…
10.26. - Sorok között
10.28. - Kristina blogja
10.30. - Könyvvilág

Nyereményjáték:

A blogturné valamennyi állomáson egy-egy olyan könyv fülszövegének részletét találjátok, amelynek valamelyik szereplője szintén kiadóban dolgozik. A feladat a könyv szerzőjét és címét a rafflecopter doboz megfelelő sorába beírni.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)
Míg Christian belső démonaival harcol, Anastasiának szembe kell néznie a férfi korábbi partnerei iránt érzett dühével és féltékenységével, és meg kell hoznia élete legfontosabb döntését.

a Rafflecopter giveaway