Kylie Scott: Lick - Taktus

Az ébredést Las Vegasban nem éppen így képzelte

Evelyn Thomas úgy tervezte, hogy hatalmas bulival ünnepeli a 21. születésnapját Las Vegasban. Őrült nagy bulival. De a legvadabb álmaiban sem jutott volna eszébe, hogy másnap reggel a fürdőszoba padlóján ébred, élete legdurvább másnaposságával, mellette egy kimondhatatlanul vonzó, félmeztelen, tetovált férfi, és az ujján gyűrű, amelyben akkora gyémánt van, hogy King Kong is elismerően csettintene. Bár emlékezne rá, hogyan jutott el ide!

Erősen gyanítom, keveseknek maradt ki a hírességekért rajongós korszak az életükből. Nekem bizony megvolt az a pár évem, amikor olvadni tudtam még attól is, ahogyan egy bizonyos énekes beletúrt a hajába. És talán mivel ez ilyen élénken él az emlékeimben, nagyon is fogékony vagyok a hétköznapi lány és ismert zenész egymásba gabalyodik fantáziára. Kylie Scott pedig ügyesen elegyíti a könnyeden szórakoztató new adult műfaját a szexi rocksztáros romantikával. Teszi mindezt olvasmányos, gördülékeny, laza és humoros stílussal, egyaránt bőkezűen mérve édes romantikát és izzó szenvedélyt, aminek köszönhetően igen könnyű ott ragadni a vadító borítójával is csábító regény lapjai mellett.
„Gratula! Egy rocksztár felesége lettél.”
Ahhoz képest, hogy a könyv egy pokoli másnapossággal és az egyik fél által tökéletesen elfelejtett las vegasi esküvővel kezdődött, meglepően hihető történet kerekedett belőle, szerintem főként a realisztikus szereplőknek hála. Legalábbis nekem Ev és David egyaránt szimpatikus volt. Élveztem, hogy valós aggályokkal küzdenek, hogy úgy gondolkodnak és reagálnak, ahogyan a legtöbben tennénk, és hogy olykor hibáznak, amit aztán igyekeznek helyrehozni.
Kedvemre volt, hogy a country kedvelő lány értelmes, szókimondó, tervező személyiség, aki a valóságban él, a rock zenész srác pedig az érzékeny, szeszélyes művész típus, aki egykor vadult ugyan – és beszerzett jó néhány dögös tetkót -, de most már inkább a nyugalmat keresné. Igazán tetszett, ahogyan kettejük olyannyira eltérő világa összeütközött, majd életük összehangolása a közösen leküzdendő nehézségek szerves része lett. A médiacirkusz, a bizalmi problémák, egyáltalán, egymás alaposabb megismerése mind hihetőnek érződött számomra, akárcsak a kettejük közti heves vonzalom. Nagyon örültem, hogy egymásra találtak, és ilyen nagyszerűen kiegészítik a másikat. Ev számára a férfi azt a szabadságot tudja biztosítani, amire az titkon mindig vágyott, a lány pedig képes megadni azt az egyensúlyt Davidnek, amit ő annyira keresett; a múzsája és a realitás szava egyszerre, olyan valaki, aki látja és akarja a sztár mögötti embert.
„Feleségül (…) azért vettelek, Evelyn, mert ez tűnt az egyetlen értelmes megoldásnak. Mi egymáshoz illünk. Együtt sokkal jobbak vagyunk, mint külön.”
Amit picit sajnálok, hogy míg a narrátor Evelyn hangja annyira élő, addig az egy nézőpontú mesélés miatt David valamennyire a háttérbe szorult. Szívesen láttam volna bele jobban az ő gondolataiba is, és ismertem volna meg jobban, mikor mit érezhetett. De ezt leszámítva számomra ez egy tökéletes ’feel-good’ olvasmány volt.
„Ti gitárosok akkora drámakirályok vagytok.”
Habár a Taktus lezárt, önálló sztori, kizárt, hogy elszalasszam a Stage Dive sorozat további részeit. A banda, amelyben David a szövegíró és szóló gitáros, valamennyi tagja kapott saját regényt, s bizony én mindre kíváncsi vagyok. A vicces dobos, Mal, megnevettetett, a halkabb szavú, basszusgitáros Ben felpiszkálta a kíváncsiságomat (mostanában bukok a szakállas és tetkós pasasokra), és nagyon remélem, a függőséggel küzdő énekes, Jimmy, képes lesz helyrejönni. Ráadásul felettébb élveztem a zeneszerzős, lemez felvételes, turnézós pillanatokat is. Szóval, ide nekem a következő részt!

Playlist a regényhez:

Könyvinfók:


Kylie Scott

beleolvasó
moly
goodreads
Kiadó: Könyvmolyképző
Fordító: Császár László
ISBN: 9789632454603
384 oldal, puhatáblás

Műfaj: new adult / jelenkori romantikus
Sorozat: Stage Dive 1.
Elbeszélés módja: E/1, múlt idejű, Evelyn nézőpontú

Ki? Evelyn Jennifer Thomas (21) & David Vincent Ferris (26)
Hol? Las Vegas, Portland, Los Angeles, Monterey
Mikor? a nyár néhány hete
Érzékiség? izzó
Szerelmi háromszög? elhanyagolható
Lezárás? boldog

#Kulcsszavak: bizalmi problémák, dalszerző, házasság, híresség, másnaposság, rocksztár

12.03. - Kristina blogja
12.05. - Angelika blogja
12.07. - Media Addict
12.09. - Deszy könyvajánlója
12.11. - MFKata gondolatai
12.14. - Zakkant olvas
12.15. - Insane Life
12.17. - Dreamworld
12.19. - CBooks

Nyereményjáték:

9 állomás, 9 szó, amelyek valamilyen módon kapcsolódnak a könyvhöz és a végén csak EGY helyes megfejtést várunk majd tőletek, egy kilenc betűből álló megfejtést. Minden állomáson kaptok segítséget a soron következő szóhoz, hogy a végén kirakhassátok azt az egyet, amit majd be kell írni a rafflecopter megfelelő helyére. Azokból a betűkből kell kirakni a helyes megfejtést, amit a rózsaszín mezők helyén találtok.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)
2. „egy férfi és egy nő egész életre szóló, szabad akarattal vállalt szövetsége”

a Rafflecopter giveaway