Jennifer L. Armentrout: Shadows - Árnyak

Egy luxen, vagyis egy földre szállt idegen számára a földi lányok, nos…, érdekesek. De mivel a luxeneknek titokban kell tartaniuk valódi kilétüket, őrültség lenne beleszeretni az egyikbe.
Veszedelmes. Kísértő. Tilos.
Bethany nem tagadhatja le a közte és Dawson közt azonnal létrejött kapcsolatot. És bár nincs szüksége a szerelem bonyodalmaira, mégsem tud távol maradni tőle. Valahányszor összenéznek, Bethany beleszédül.
Elbűvölte. Vonzza. Szereti.
Dawson titka megváltoztatja Bethany életét… és veszélybe is sodorja a lányt. De még Dawson sem tehet kockára mindent egyetlen emberlányért. A sors azonban elkerülhetetlen… akárcsak a szerelem.
„Ó, jóságos gumicukor!”
Kb tőlem is ennyire futja, amikor a Luxen széria kerül szóba. Egyszerűen imádom, úgy ahogy van, így persze, hogy ez az előnovella sem maradhatott ki. Az elő- előtag ne tévesszen meg senkit. Bár esetleg fogyasztható önállóan is, kicsi az esélye, hogy ne akarná az olvasó rögtön a folytatást, ráadásul a luxen-arum világ picit érthetőbb is, ha a főkötetekkel kezdünk. Igaz, ebben az esetben már nagy vonalakban ismerhetjük az itteni eseményeket. Viszont szerencsére a gyilkos függővég miatt nem kell kardunkba dőlnünk, hiszen a sorozat későbbi darabjaiban láthatjuk, mi történt ezután a Dawson & Bethany párossal, és remélem, nem árulok el nagy titkot, ha megsúgom, legvégül minden rendben lesz. ;)

5 ok, amiért az Árnyak kihagyhatatlan:

1. Jennifer L. Armentrout stílusa valami zseniális. Olvasmányos, laza és humoros.
„Az édesszájúság igaz szerelmet jelent.”
2. A Luxen sorozat élménye olyan, mint a csoki, nem lehet betelni vele. Sci-fi, kaland, romantika, tragédia és komédia egybe csomagolva, ahol a hétköznapi helyzetek szórakoztatóan keverednek a különleges fordulatokkal.
„– Cukifiú. Csajmágnes.
Dawson hátranyúlt, és adott a testvérének egy pofont, bár ő maga is vigyorgott.
– Kuss legyen, Daemon!”
3. Dawson pont olyan dögös kis darab, mint Daemon, csak épp sokkal megközelíthetőbb, és ügyesebben rejti el a heves temperamentumát. Azaz „fekete, hullámos haj, úszóbajnok testalkat, alig (…) két méter alatt. (…) Széles járomcsontok, telt ajkak, különlegesen csillogó, fényes zöld szemek.” Ó, mamám!
„Dee lassan elhátrált, és Daemonre pillantott. – Itt a világvége. És én még szűz…
– Ne!! – rivallt rá két bátyja egyszerre.”
4. Az előzőek után kihagyhatatlan pont: Daemon, mert Mr. Szarkasztikus és Vadítóból sosem lehet elég, ráadásul megismerve ezt a történetet még világosabb, miért is volt olyan morci kezdetben Katy-vel. Plusz jó látni a Black ikreket együtt, no meg jót lehet mulatni azon, amikor ketten torkolják le szegény hugicájukat. :)
„Bethany ránevetett: élvezte, hogy ilyen hatást képes gyakorolni rá. Tessék, földönkívüli, jóformán korlátlan erővel, és mégis beleremeg az érintésébe. Egy pont a szánalmas emberkének.”
5. Tragikus, de édes kis románc Bethany és Dawson között. Mindketten szimpatikus, aranyos kis szerelmes bolondokként mutatkoznak be, akikért naná, hogy drukkol az ember. Külön jó pont, hogy hol egyikük, hol másikuk gondolataiba kukucskálhatunk be.

Prüszkölősen muris pillanat:
„- Legközelebb majd azt vesszük észre, hogy te is egy emberrel jársz?
Daemon hangos nevetésben tört ki.
- Na hát azt várhatjátok!”
Szerencsére nekünk nem kell várnunk, hiszen a Luxen sorozat mind az öt darabja olvasható már magyarul, és a hírek arról szólnak, hogy a Daemon szemszögű, kiegészítő kötete, az Oblivion – Feledés is hamarosan beszerezhető lesz.

Könyvinfók:


Jennifer L. Armentrout

beleolvasó
moly
goodreads
Kiadó: Könyvmolyképző
Fordító: Miks-Rédai Viktória
ISBN: 9789633994313
208 oldal, puhatáblás

Műfaj: paranormális ifjúsági
Sorozat: Luxen 0,5.
Elbeszélés módja: E/3, múlt idejű

Ki? Elizabeth Williams & Dawson Black
Hol? Petersburg, Nyugat-Virginia
Mikor? az Obszidián eseményei előtt
Érzékiség? ártatlan
Szerelmi háromszög? nincs
Lezárás? gyilkos függővég

#Kulcsszavak: baleset, földönkívüli, középiskola, testvérek, titkosügynök,
11.29. - Insane Life
12.01. - Angelika blogja
12.03. - Deszy könyvajánlója
12.07. - Kelly & Lupi olvas
12.09. - Dreamworld
12.11. - Media Addict

Nyereményjáték:

Mostani játékunkban borító részletek alapján keresünk olyan könyveket, amelyekben az a közös vonás, hogy középpontjukban földönkívüliek szerepelnek. Vigyázat! Minden esetben kimondottan egy-egy kötet címe a helyes megfejtés.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


a Rafflecopter giveaway