Kresley Cole: MacRieve


Uilleam MacRieve azt hitte, örökre eltemette gyermekkorának szellemeit. Ám amikor a brutális kínzások újraélesztik benne az ősi gyötrelmeket és elpusztítják farkas ösztönét, a büszke skót már csak a mindent feledtető halálra vágyik. Míg meg nem leli azt a fiatal és bátor embernőt, aki visszarántja a szakadék széléről.
Chloe Todd fogságba ejtve, rabszolgaként árverésre bocsátva kénytelen belépni a szörnyek uralta ijesztő új világba. A sötétség lényei előtt láncra verve attól tart, még az éjszakát sem éli túl. Ám aztán egy lélegzetelállító tekintetű halhatatlan magának követeli.
Ellenségei köréből MacRieve a Feföld egy elszigetelt részére ragadja magával Chloe-t. Amikor először ágyba viszi, érzéki párjáról kiderül, hogy több mint egy egyszerű halandó, s ez feléleszti a kegyetlen emlékeket és próbára teszi a férfi józan eszét. Vajon a szerelem legyőzheti-e a legrosszabb rémálmokat?

Főszereplők: Uilleam MacRieve & Chloe Todd
Seattle, New Orleans, Skócia - jelenkor

Sorozat: Halhatatlanok 13.
Műfaj: Paranormális
Kiadó: Gallery Books
Megjelenés: 2013. július
ISBN / ASIN: 9781451649918 & B00BEHGS5E
369 oldal, ebook

Melyik 3 szóval jellemeznéd a regényt?
Nusejka: Farkasos. Skótos. Aranyos.
Angelika: Humoros, szexis, skót farkasos.

Mit gondolsz a borítóról?
Nusejka: A koncepció igazából tetszik, viszont ami zavar a borítóval kapcsolatban az az, hogy szerintem rettenetesen ijesztő és taszító a fazon rajta. Bele lehet magyarázni, hogy az ijesztő lykae-t akarták ábrázolni rajta, de ha nem ismerném az írót, meg a sorozatot, akkor simán otthagynám a boltban. Lehet mondani, hogy felszínes vagyok, de nekem fontos, hogy a könyv külseje is vonzzon. Hiszen nem ezért van a borító? Ha nem az a fontos, hogy tessen, akkor lehetne egy üres lap is a címmel a közepén.
Angelika: Maga a férfi nem hoz lázba, de a részleteket nagyra tudom értékelni. Tetszik, hogy igyekeztek hűen megjeleníteni a főszereplőt a maga vad ábrázatával, az igéző szemeivel, a félhosszú hajával, a borostával, sőt a mellvért hatásosan ötvözi a harcos kilétet és skót származást.

Összességében milyennek találtad a könyv felépítését, sodrását, stílusát?
Nusejka: Alapjában véve tetszett, viszont kicsit kiszámíthatónak éreztem, illetve a közepén elért egy mélypontot számomra, amikor szinte kínosan éreztem magam olvasás közben. Lehet, hogy második olvasásra már nem zavarnának annyira ezek a dolgok.
Angelika: Már a prológus teljesen megfogott magának, és a történet sem eresztett. Ha tehettem volna, valószínűleg egy ültő helyemben elolvasom, mert bár voltak pillanatok, amikor szerettem volna jól kobakon csapni farkas uraságot, hogy térjen végre észre, még akkor is szórakoztatónak és pörgősnek találtam a könyvet. Tetszett, hogy az ötletes alaphelyzetet úgy bontotta ki a szerző, hogy ha nem is állszaggató módon, de hozzon váratlan fordulatokat és meglepetéseket a történet. S igen, a bevált recept szerint ismét ügyesen adagolta Cole a humort és az izzó jeleneteket is.

Hozott-e kellemes vagy épp kellemetlen meglepetést a történet?
Nusejka: Igen, az ara kiléte meglepett, de tetszett ez a fordulat.
Angelika: A hősnő halhatatlanok világához való kapcsolódása volt a legnagyobb meglepetés, de akadt nem egy fordulat és momentum, amire nem számítottam. Például amin jót mosolyogtam: Nem értettem a kezdet kezdetén, Nix vajon miért furikázik visszafelé az autójával, aztán jó pár fejezettel odébb feltűnt egy alig használt, mindössze 0 km futott kocsi hirdetése.

Egymáshoz illő párost hozott-e össze a szerző?
Nusejka: Passzolnak egymáshoz és jópofák együtt, különösen tetszik, hogy majd együtt harcolnak.
Angelika: Teljességgel összeillőek. Chloe nem az a megriadok egy arénázó farkastól típus, Will pedig örömmel biztosítja számára azt a kötődést és gondoskodást, amire mindig vágyott. Mindketten erős jellemek, ugyanakkor pimaszak és viccelődőek is, s nem utolsó sorban, szenvedélyükben is méltó társai egymásnak.

A sorozat többi kötetéhez viszonyítva milyennek találtad ezt a részt?
Nusejka: Nálam középmezőny. Élvezetes és sodró, de így elsőre nem mondanám kedvencnek, ahhoz még párszor el kell olvasnom :)
Angelika: Nehéz ez, mert bár már ez a 13. történet, minden folytatásnál azt érzem, de jó végre újra Cole-t olvasni. Azt hiszem, nálam dobogós helyezést érdemel. Nem taszítja le az Untouchable-t a képzeletbeli trónról, de A démonkirály csókját szerintem messze felülmúlja.

A halhatatlanok világának eseményei haladtak-e előre?
Nusejka: Új szereplők jelentek meg, és egyesek egyre jobban bonyolítják a szálakat, néhány eseményről tudunk is, amelyek párhuzamosan zajlanak. Cole mindig tud még egyet csavarni és bonyolítani a dolgokon.
Angelika: Forrósodnak a dolgok, egyre jobban érezhető, hogy sodródnak az Örökösödés felé.
„A vérfarkasok boszorkánysághoz folyamodnak. Az apokalipszis tényleg elérkezett.”
Ajánlod-e önálló olvasásra ezt a részt?
Nusejka: Szerintem az utolsó négy rész erősebben összefügg, mint a korábbiak, nem feltétlenül a szereplők miatt, hanem a háttérben zajló események végett. Így a Demon from the Dark és a különösen a Dreams of a Dark Warrior szerintem fontos lehet hozzá, bizonyos dolgok miatt a Lothaire sem árthat. Persze ha valakit nem érdekel az sorozat egészében, akkor megállja a helyét önállóan is.
Angelika: Akár önálló történetként is megállhatja a helyét, bár izgalmasabb összefüggésében látni a dolgokat. Ráadásul, aki szereti, ha a fantasy és romantika elemei összefonódnak, nem látom be, miért ne tenne inkább próbát az egész sorozattal.

Van-e kedvenc jeleneted a regényben, és ha igen, melyik?
Nusejka: Igen, de az spoileres lenne. :) Röviden az a rész, ahol MacRieve visszakapja a saját előítéleteit, bele az arcába.
Angelika: Több is. Will és Nix kettőse, Will és Chloe vitái, Munroe a záró jelenetben.

Volt-e olyan momentum, ami bosszantott?
Nusejka: MacRieve a közepén túlságosan keményfejű volt. Megértem a problémáit, de a lány nem tett ellene semmit. Szóval az első kirohanását teljesen megértem, de utána egyáltalán nem viselkedett racionálisan.
Angelika: Bosszús voltam, hogy farkasunknak ennyi időbe telt lezárni a múltat.

Szerinted érdemes időt szánni a MacRieve olvasására?
Nusejka: Érdemes, ha szereted a paranormális, erotikusabb könyveket, a vérfarkasokat és a skótokat. Én például nagyon imádom Cole humorát is, ez egy komoly plusz nála.
Angelika: Abszolút. Nyomát sem találtam annak a kissé kötelezettségből és megszokásból érzésnek, ami nem egy nagy pararománc szerző idei aktuális folytatás kötetének olvasása közben elkapott.

Mire tippelsz, kinek a története fog következni?
Nusejka: LantheLantheLantheLanthe... Kicsit mániákus vagyok ezzel kapcsolatban. Ha jól emlékszem az írónőnek voltak elejtett utalásai Lanthéval kapcsolatban. A könyv alapján Munro története is esélyes, de igazából kétlem, hogy egymás után kiadnák az ikreket. Viszont Cole annyira kiszámíthatatlan, hogy az is lehet, hogy meglep minket valaki nagyon újjal, vagy éppen nagyon régivel.
Angelika: Az epilógus miatt azt mondom, ha nem Munro, hát kikészülök. De ugyanakkor nagyon régóta várom már, hogy Sabine húgocskája, Lanthe is boldog révbe érjen. azt hiszem, ők ketten esélyesek a következő rész főszerepére.

Ízelítő:
Az első három fejezet online elolvasható az írónő honlapján.

Egy kis magyarázat:
Uilleam a William kelta megfelelője, jelentése oltalom. Kiejtése: Oo-l-uh-m.

Zene a könyvben:
28. oldal: Righteous Brothers - You've Lost That Lovin' Feelin' ♪ ♫
69. oldal: Justin Bieber - Beauty And A Beat ♪ ♫