Christina Lauren - Beautiful Bastard - Gyönyörű rohadék


molygoodreads

Egy ambiciózus gyakornok. Egy perfekcionista igazgató. És rengeteg indulat. Ismerje meg a történetet, amelynek blog előzményét több mint kétmillióan olvasták el online!
Chloe Mills esze borotvaéles, mindent belead a munkájába, és éppen most szerzi az MBA-diplomáját. Egyetlen problémája van csak: a főnöke, Bennett Ryan, aki szigorú, korlátolt, tapintatlan – és teljes mértékben ellenállhatatlan. A Gyönyörű Rohadék.
Bennett Franciaországból tért haza Chicagóba, hogy fontos szerepet vállaljon a családi médiavállalkozásban. Nem gondolta volna, hogy az az asszisztens, aki oly sokat segített neki innen, Chicagóból, míg ő külföldön volt, egy káprázatos, ártatlanul provokatív – és végtelenül dühítő – lény, akit mostantól mindennap látnia kell. A pletykák ellenére Bennett sohasem csípett fel nőket a munkahelyén. De Chloe annyira csábító, hogy már hajlandó érte kijátszani – vagy akár nyíltan felrúgni – a szabályokat, csak hogy megkaphassa őt. Az irodaépület bármely zugában.
Mikor az egymás iránti étvágyuk eléri a kritikus pontot, Bennettnek és Chloének dönteniük kell, milyen áldozatot hajlandók hozni, milyen nyereségért.

Főszereplők: Bennett Ryan & Chloe Mills
jelenkor - Chicago

Sorozat: Beautiful 1.
Műfaj: Erotikus
Kiadó: Lilith Könyvek
Megjelenés: 2013. július
ISBN: 99789630866828
300 oldal, puha kötés

Értékelésem:

Nem akarok hazudni, a színtiszta kíváncsiság vett rá, hogy ezt a regényt felpakoljam a bele szeretnék kukkantani listámra. Annyira szélsőséges véleményeket láttam, egyesek olyan hevesen bírálták egykori fanfiction mivolta végett, hogy bennem feléledt a 'csak azért is magam akarom látni, mi végre ezek az indulatok' dacosság. S amikor kiderült, hogy egy hazai kiadó hamarosan megjelenteti magyarul, tudtam, nem fogom kihagyni. S tudjátok mit? Egyáltalán nem értem a habzó szájú kritikus kekeckedéseket. 
A szerzők maguk sem tagadják, hogy a Twilight nyomán sarjadt az ötletük, de így, átdolgozva és megszerkesztve, számomra elenyészően haloványnak tűnt az a sokak által emlegetett hasonlatosság. Igaz, nem kezdtem nagyítóval átvizsgálni a szófordulatokat és bekezdéseket, inkább csak arra figyeltem, akad-e olyan mozzanat, ahol szinte rám ordít a túl nyilvánvaló egyezőség. Így, két dolgot találtam visszaköszönőnek: Az egyik a szerelem érzésének, a másik iránti vágyakozásnak a kábítószerhez történő hasonlítása. Bár megvallom, azért, hogy ezt mindig mindenhol kiszúrom, nem annyira a másik könyv, mint a belőle készült film főszerepét alakító színész gyomorgörcsöt sejtető ábrázattal történt előadása okolható. A másik momentum, aminél fennakadtam, a hősnő alvás közbeni vizslatása. Valószínű itt is azért torpantam meg, mert az alapműnél is elmerengtem nagy vigyorogva azon, hogy többeket micsoda legkevésbé angyali állapotban láttam már ejtőzni, s ott aztán nem igen akadna mit csodálni.
De ezek apróságok, ilyen alapon a legtöbb olvasmányomnak felróhatnék ezt azt, ha mást nem, hogy micsoda ötlettelen módon, szinte mindben képes egy férfi és egy nő egymásba bolondulni. :) Persze itt is. A Gyönyörű rohadékban 80-as években oly nagyon kedvelt főnök és beosztott románc kapott egy kis ellenségből szeretők polírozást, s bújtatták a ma oly divatos erotikus köntösbe.
"... én lettem a jobb keze. De olyan jobb kéz, amely legtöbbször behúzott volna neki egy jó nagyot a nyomorult képébe."
A 26 esztendős Chloe keményen dolgozik, hogy karrier álmát valóra váltsa. Üzleti mesterképzése lassan a végéhez közeledik, és gyakornoki munkájában is igyekszik maximumot nyújtani. Minden a lehető legjobban alakul, mígnem a cégtulajdonos fia, Bennett, úgy nem dönt, hogy harmincas évei elején ideje végre elfoglalnia az őt megillető helyet a családi vállalkozásban. 
Ekkor elszabadul az irodai pokol. Chloe nem érti, hogy a világ legrendesebb főnökének fia hogyan lehet olyan utálatos, hogy az ördög reinkarnációjának nevezni hízelgő bók lenne. A férfi pedig képtelen napirendre térni a tény felett, hogy láthatólag neki jutott a legcsábítóbb szirén testébe bújt legdühítőbb asszisztens. Miközben egymás idegeit cincálják, magukban is heves csatákat vívnak. Bár józan eszük kitart néhány hónapig, végül az ész alulmarad a nyers vággyal folytatott harcban. Vajon a heves gyűlölet és az igaz szerelem közti, sokat emlegetett hajszál áthidalható-e szenvedéllyel?
"Lassan kezdtem látni, hogy ez nem csak szex, és hogy nem arról van szó, hogy ki kell egy vágyat égetni a szervezetemből. A szex csak a leggyorsabb út volt ahhoz, hogy teljes mértékben birtokoljam őt. Beleszerettem, és túl gyorsan és túl nagyot zuhantam ahhoz, hogy bármiféle kapaszkodóra leljek."
A regény tálalása több, mint kedvemre való volt. Tetszett, hogy habár erotikus kötetről van szó, a borítón még sincs nyoma sem alsóneműknek, sem félmeztelen párocskának. Szemre való, érdekes apróságnak találtam, hogy mind a regénycím, mind a fejezetek tipográfiájukkal szépen mutatják a történet váltott szemszögű mesélésének kettősségét. S ha már váltott nézőpont, hagy jegyezzem meg, szerintem annak ellenére, hogy ilyen regényekben ez a megoldás ritka holló, ügyes választásnak tartom, mert ily módon időről-időre Bennett gondolataiba is beláthattunk, s ezáltal a 'rohadék' mögötti ember könnyebben megmutatkozhatott. Azt hiszem, így vált igazán nyilvánvalóvá, hogy mindkét főszereplő mennyire gyarlóan emberi, mennyire a szexuális frusztráltság hálójában vergődnek mindketten.
Talán gonosz vagyok, de élvezettel figyeltem, ahogyan az utálat és a düh fortyogott bennük, és küzdöttek sóvárgásukkal. S talán pont ezért sajnálom, hogy a szerzők nem szenteltek nagyobb teret a feszültség fokozásának. Elsietettnek, túlzottan korainak éreztem, amikor Chloe és Bennett először engedett a vágyaiknak. Kicsit bizonytalanul lapoztam vissza, hogy tán csak nem kiesett vagy 50 oldal a regényből. 
Túl hamar, elképesztően túl sokat adtak az írók, még a műfaj sajátosságait figyelembe véve is. S aztán ezt a kapkodást mintha mennyiséggel igyekeztek volna feledtetni. Ám mivel tartózkodtak attól, hogy gyermekkori traumákból eredeztetett devianciákat rángassanak a történetbe, igyekszem megbocsátani, hogy főszereplőink minden létező helyen hódoltak a hús örömeinek. S tették mindezt többnyire vadul izzó türelmetlenséggel. Gombok pattantak, bugyik szakadtak; ezeket az érzéki szenvedély számlájára írva el tudom fogadni. Az, hogy vajon egy férfi miért gyűjti az irodai fiókjában a megtépázott női fehérneműket, már sokkal érthetetlenebb számomra. Szerencsére a tárgyalóban, a liftben, a mosdóban, a próbafülkében s egyéb helyeken megejtett aktusok mindig más és más érzelmet váltottak ki a szereplőkből, ezáltal egyfajta ívet adva viszonyuknak.
Csak azt sajnálom, hogy a kapcsolat szexen keresztüli alakulása ilyen hosszan tartott. Számomra az igaz, gyengéd érzelmek kissé megkésve kaptak szerepet. S ismét csak, mintha a botlást megint túlkompenzálták volna az írók, ezúttal egy csöppet túl rózsaszínűre sikerült lezárással.
Nem hibátlan, de könnyeden szórakoztató történet. Annak, aki nyitott a 18+-os műfajra, és pár órás kikapcsolódáshoz keres könyvet, szerintem érdemes fontolóra vennie. Csupán egyetlen megjegyzést fűznék még ide zárás képen: Továbbra sem lelek arra magyarázatot, hogy a trágárabb szavak anyanyelvünkön miért hatnak sokkal durvábbnak, olykor szinte obszcénnek, holott az eredeti szövegben alig veszek róluk tudomást... rejtély!


Az olvasás lehetőségét hálásan köszönöm a kiadónak!

A sorozatról:
Habár a Beautiful regények mindegyikének új páros áll a középpontjában, Chloe és Bennett története sem ért véget a Gyönyörű rohadékkal. Velük három további novellában találkozhatnak a rajongók, és kukkanthatnak be picit közös életükbe.
Beautiful sorozat Bennett & Chloe
1. Beautiful Bastard - Gyönyörű rohadék 1. Beautiful Bastard - Gyönyörű rohadék
2. Beautiful Stranger - Gyönyörű idegen 2. Beautiful Bitch
3. Beautiful Player 3. Beautiful Bombshell
4. Beautiful Beginning