Hír soroló (2)

Akciók:

Az alexandra.hu-n mindjárt három is:
A librinél szintén több akciós kínálat között válogathatunk kedvünkre:
A bookline-on július 31-ig olcsóbbak a borzongató olvasmányok.

A líra hőség akciója augusztus 31-ig kínál 50%-os árengedménnyel több mint 600 kötetet.

Hazai könyvpiacról:

Az Athenaeum megkezdte őszi megjelenéseinek honlapjára való feltöltését. Cecelia Ahern, J. Kenner és Amanda Stevens folytatások mellett egy új szerzőt, Darinda Jones, is készülnek bemutatni. Az Első sírhantot 2011-ben elolvastam, s bevallom, rám nem tett túl mély benyomást.

A Gabo úgy gondolja, nyáron sem maradhatunk romantikus olvasnivaló nélkül. A napokban jelent meg legújabb Johanna Lindsey regényük, Az örökös, és hamarosan érkezik friss Loretta Chase és Nora Roberts könyv is.

A General Press szép csendben tartja magát a korábban kiadott terveikhez, reméljük, ez a jövőben sem változik, s akkor nyáron tőlük is érkezik három új regény. Érdemes lehet tudni, hogy az augusztusra várható Judith McNaught: Kettős játék című történet egyszer réges régen már megjelent magyar nyelven egy Tiffany füzet lapjain.

Az Egmont Dark biztatóan nyilatkozott sikerszerzői sorozatainak folytatásáról:
"Nyáron már nem fér bele újabb Nalini-regény, de később számíthatsz rá." #hozzászólás
"Egyelőre a megjelenések pontos időpontját nem tudjuk megmondani, (...) csak annyit mondhatunk: mindenképpen folytatni szeretnénk mindhárom sorozatot (Ione, Andrews és Adams), és megtesszük, amit csak lehet." #hozzászólás

A Könyvmolyképző Kiadó is lassan készülődik az őszi megjelenésekre. Igaz, év eleji ígéretükhöz képest egyelőre még karcsú az előrendelhető könyvek kínálata, hiszen hiányzik még pl Jus Accardo, Simone Elkeles, Katie McGarry és Lacey Weatherford is.

Lehullott a lepel a Lilith Könyvek nevű új kiadóról. Néhány napja már üzemel a honlapjuk, és első kiadványuk, Christina Lauren: Gyönyörű Rohadék című regénye már megérkezett a boltok polcaira.

A Kelly Kiadó facebookján erősítette meg, hogy a rajongók sajnos hiába várják Jennifer Crusie és Susan Donovan újabb könyvét magyarul.

Úgy hírlik szeptemberben újabb Julie James regénnyel fog jelentkezni a Pioneer.

Egyre inkább úgy tűnik, az Ulpius átnyergel a new adult és erotika műfajra a korábban futtatott pararománcokról. Pallos Györgyi így válaszolt az egyik érdeklődő levélre: "Kenyon, Cole és Ward műveinek a kiadását folytatjuk. Kresley Cole-tól (...) még ebben az évben kiadjuk Demon from the Dark c. könyvét. A nyáron jelenik meg Sherrilyn Kenyon: Éjféli gyönyörök (Seize the Night) c. regénye, karácsony előtt pedig Ward Fekete Tőr Testvérisége c. sorozatának 11. kötete." Gena Showalter, Lara Adrian és Jeanine Frost regényekről viszont továbbra sincs semmi hír. Elkeserítő. #fórum bejegyzés

A Victória Kiadó is hallatott magáról:
"...elkezdtük a felkészülést a könyvek megjelentetésére, és egy teljesen új weboldal készítésére. Tervezzük szeptemberre több könyv kiadását is. Amint pozitív döntés születik kiadónk felé, a konkrét tervezetet a régi honlapunkon is feltüntetjük."

Szerzői hírek:

E hó 20-án dől el, idén mely szerzők kapják meg a rangos RITA díjat. A jelöltek és műveik listájára kíváncsiaknak ide érdemes ellátogatniuk.

A böngészőm könyvjelzői között bukkantam rá a még május 10-én megrendezett Jeanine Frostos kérdez-felelek linkjére. Aki szívesen mazsolázgat, az a goodreads ezen elrejtett bugyrába merüljön alá. Átolvasgatva Jeaniene válaszait, én a következőket jegyzetelgettem ki:
  • Az új, Realmwalker elnevezésű ya sorozattal párhuzamosan várhatóak Night Huntress World regények is.
  • A The Bite Before Christmas antológiában megjelent novella és a jövő év elején érkező hetedik kötet, az Up from the Grave annyi előre eltervezett momentumot felölel Cat & Bones életéből, hogy előfordulhat, hogy akár az lesz az utolsó rész. De mellékszerepben később is be fog köszönni a népszerű páros.
  • Tyler szerepel az Up from the Grave-ben, mint ahogyan Marie Laveau és Vlad is.
  • Egy napon még fény derülhet rá, mi történt Timothy-val, a harmadik férfival, akit Ian átváltoztatott.
  • Anette önálló történetéhez még nem kopogtatott az ihlet.
Tracey Garvis Graves, a Kötelék írónője válaszolt néhány olvasói kérdésre e-novellája, az Uncharted megjelenését követően. A goodreadses beszélgetésből megtudhatjuk, hogy máris egy új könyvön dolgozik, amelyben az akadályokkal küszködő főhősök harmincas éveik közepén találkoznak egymással, és a köztük fellobbanó szerelem csak lassan fog kibontakozni.

Enyhén szólva is megőrülök Abigail Roux Cut & Run sorozatáért, ez nem titok. De azt is tudja mindenki, hogy egy váratlan rajongói észrevételből szárba szökkent ötletelés nyomán teljesen felborultak az írónő tervei? Így esett, hogy a mellékszereplőként megismert Nick & Kelly önálló novellában tér vissza idén ősszel. Aki szeretne egy kis ízelítőt, itt belekóstolhat.

Gena Showalter honlapjára felkerült egy hosszabbacska részlet a hónap utolsó napjára várható The Darkest Cravingből, Kane történetéből.

Tiffany Reisz kedvelői újabb Mick & Griffin szösszenetnek örülhetnek. A három részesre tervezett kis írás, The Couch, első részlete már felkerült Contect Exotic oldalra.

Cikkajánló:

Heroes & Heartbreakers: Tanár diák viszonyok a new adult regényekben.

könyves.blog.hu: J. K. Rowling Robert Galbraith álnéven írt krimit.

Ego bejelentés:

Itt szeretném tudatni minden kedves olvasómmal, hogy mivel az a megtiszteltetés ért, hogy az ekultura.hu szerkesztősége írói soraiba fogadott, néhány könyvbeszámoló esetén előfordulhat néhány napos késlekedés.