Ó, de szeretnék én lenni a hősnő...

Lobo egy érdekes könyvbarátok közti játékra invitált meg. Csupán egyetlen kérdésre - no jó, egy összetettre - kell válaszolni, majd továbbadni három másik bloggernek.

Melyik általad olvasott könyvben vállalnál szerepet, ki lennél és miért?

Ezer és egy válasz cikázik az agyamban, mert még ma is igen gyakran képzelem magam a hősnő helyébe, mint anno gyermekként is tettem gyakorta. Igaz, akkoriban nem csupán a könyvek, de a filmek, sorozatok nekem megtetsző szereplőinek karakterét is szívesen magamra öltöttem a játék kedvéért. Hol rettenhetetlen indiánként, hol T.J. Hooker mellett szolgáló, bátor rendőrnőként, hol gyönyörű, lovagok által körülrajongott kisasszonyként képzeltem el magam. Amire bizton emlékszem, hogy a Hamupipőke sztori volt az, ami nagyon nem jött be. Hiába, már akkor sem volt a kedvencem a házimunka... minek is ábrándoztam volna róla??? Mostanában pedig ott vannak a legkedvencebb regényeim, amelyekben gyakorta akad női szereplő, akinek talpraesettsége, okossága, valamilyen adottsága vagy képessége olyan, amit szíves örömest mondanék a magaménak. Tehát biztos, hogy valamely számomra kedves romantikus regény női főszereplője szeretnék a leginkább lenni. De melyiké a sok isteni könyv közül? Hmm...
Habár imádnék én lenni a történelmet oly jól ismerő Tori, aki elhozza Acheronnak a megérdemelt boldogságot (Sherrilyn Kenyon: Acheron), avagy a délceg skót Brodick bátor Gillianje (Julie Garwood: Váltságdíj), mégsem őket, hanem egy harmadik kedvencemet választanám. S ő Mary Luce lenne J.R.Ward Síron túli szeretőjéből.
Nem, nem a vámpír mánia miatt. Még csak nem is a szívdöglesztő pasi miatt, habár az sem egy utolsó szempont, még akkor is ha szőke a lelkem, s értük alapjáraton nem igen vagyok oda. Hanem azért amilyen Mary maga. Nem a legszebb, nem a legokosabb, még csak nem is a legerősebb. De akkora a szíve, mint fél Montana. Megértő, beleérző, kedves és nyugodt. Acélos elszántsággal igyekszik felvenni a harcot korunk egyik legutálatosabb kórjával, a rákkal szemben. Felkészül a magányos, szenvedésekkel teli küzdelemre, ám közben a segítségét kérő fiatal fiú támasza lesz. És akkor egy véletlen találkozás megváltoztatja az életét. Belefut egy elképesztően csodás férfiba, aki beleszeret a hangjába. Hát nem erről álmodozik minden lány, hogy végre ne csak a külső számítson? :) És a szexi, erős férfi mellé, mint egy kettőt egy áráért vásáron, még egy védelmező szörnyeteget, egy sárkányt is kap. *álmodozó sóhaj* Imádom a sárkányokat! Végül nem csak az egészséget, a szerelmet, a majd csak nem örök életet (mennyi könyvet lehetne annyi idő alatt elolvasni... óóóó) kapja meg, de egy fura, mégis imádnivaló, ha nem is vér szerinti család tagjává válik.

Jó lenne olyanoknak továbbítani, akik még másoktól nem kapták meg, hogy minél többek válaszát olvashassuk. Remélem sikerül olyanokat választanom. Ha mégsem, úgy bocsesz.
Küldeném a kérdést
Kethynek és Mónikának valamint tiginek.
De aki kedvet érez, hogy beavasson minket, ő kinek bújna szívesen a bőrébe, az kommenteljen bátran! :)