A 30 legjobb romantikus regény

Ismeritek az All About Romance weblapot? A világháló ezen szegletében, ahogy a neve is mutatja, minden a romantikus irodalomról szól. Nagyszerű könyvkritikák, ajánlók, interjúk, fórum beszélgetések és sokakat megmozgató szavazások. Most ez utóbbiról szeretnék szót ejteni.

A legjobban és legrosszabbul sikerült regényborítókról is véleményt nyilvánítanak majd minden évben - nem lenne utolsó ötlet néhány hazai kiadónak belekukkantani ebbe a részlegbe -, de időről időre kiírják a minket sokkal inkább érdeklő, minden idők 100 legjobb romantikus regényére is a szavazást. Ezúttal november 15-ig várják ide a voksokat.
Legutóbb, 2007-ben ez a lista született.

A Romantikus Írók Tárházának Fóruma számára ez adta az ötletet, hogy idén először, mi is tartsunk egy nem reprezentatív, s egy fokkal kisebb lélegzetű szavazást.
December 15-ig lehet az összesítés feladatát magára vállaló Hedda email fiókjába megküldeni az általatok legjobbnak tartott 30 romantikus regény címét (lehetőleg íróval, sorozatcímmel együtt). Alműfaji megkötések nincsenek, lehet erotikus romác, lehet krimivel átszőtt romantikus... amit Ti a legjobbnak tartotok. De fontos, hogy számozott sorrendű listát állítsatok össze, [kiegészítés]és hogy csak magyar nyelven már megjelent köteteket szerepeltessetek!
A szavazás ideje alatt kisebb összefoglalókkal tervezünk jelentkezni, majd az év végén egy teljes aloldalt szánnék itt az eredmény részletes közzétételére.
Tehát, billentyűzetre fel, küldjétek el Ti is a listátokat!

Az első öt beérkezett emailben szereplő 150 regénycímből:
62 db - 42 % paranormális
41 db - 27 % mai történet
35 db - 23% történelmi romantika
8 db - 5% romantikus krimi/thriller
4 db - 3% erotika (Bertrice Small-t is ide sorolva)
Érdekes, hogy minden listán szerepelt paranormális történet, no és J.R.Ward neve; s az is, hogy 2005 előtt megjelent könyvet alig említettek.

Frissítés: Félidei eredmények értékeléséről szóló bejegyzés