Eve Silver - Sins of the Soul

Bajban vagyok ezzel a sorozattal. Nem mondhatom, hogy nem jó, hiszen egyhuzamban olvasom, de azt sem mondhatom, hogy a legjobb a világon, mert hisz lassabban haladok az átlagosnál. Talán úgy tudnám megfogalmazni, hogy az alapötlet megragadott, de a kivitelezés néhol morgásra ad okot. Nekem. Persze lehet, hogy én nem értékelem megfelelően az események kibontakozását. Hah! Kibontakozás… lehet, hogy pont ez a bajom. Hogy minden olyan ködös, egyre kuszább és kuszább. Igaz, ezúttal a szerelmi vonalra kevésbé lehet panaszom.
A trilógia fő összetartó szála, azon kívül, hogy a hősök testvérek, egy gyilkosság felderítése. Halhatatlan öccsük gyalázatos kivégzésének körülményeit szeretnék tisztázni a Krayl fivérek, s ha csak egy mód is van, visszahozni Locant a halálból. Tudjátok, testbe vissza a lelket, egy kis Holtak könyve béli ráolvasás, és voila. Gondoltam miután az előző részben fény derült az egyik közreműködő személyére, és a titokzatos bábmester is feltűnt sejtelmesen, itt most további puzzle darabok fognak a helyükre kerülni. Erre azt kell megállapítanom, ebben a kötetben nem jutottunk ötről a hatra, sokkal inkább még zavarosabb lett minden. Minél többet agyalok és konspirálok, annál inkább elkeseredek, mert az én gyanakvó agyam olyat feltételez a háttérben, amitől a hideg ráz. De még a kegyetlen egyiptomi káoszisten sem lehet olyan gonosz, hogy a saját fiát… ugye nem? Meglátjuk! De én azért naaagyon gyanakszom. Túl sok az egyébként megmagyarázhatatlan kapcsolat. Igaz, ezzel a teoriámmal egy gond van, amit minden CSI néző tud, kellene egy indíték, egy motiváció, és azt nem leltem egyenlőre.
Hőseink találkozásának apropóját egy lehetséges szemtanú lelkének begyűjtése szolgáltatta. Naphré Kurata, a születése jogán Ízisz lányai közé tartozó, ám öröksége elől elmenekülő bérgyilkosnő éppen végez egykori mentorával – nyugalom, muszáj volt, hisz az meg őt készült jobblétre szenderíteni – amikor feltűnik a félisten lélekvadász Alastor Krayl, hogy begyűjtse a frissiben elhunyt sötét lelkét, hogy az abból táplálkozó apja megtudhasson minden információt, ami segíthet a rejtélyes összeesküvés felgöngyölítésében. Ám némi szentimentalista módon elmormogott imádság már más alvilági istenségnek ígérte a lelket, így kialakulóban egy politikai összetűzés. A „megrabolt” úrnő követe beleegyezik a lélekcserébe. Az elorozottért választ egy nevet Széth könyvéből. Mit ad a véletlen… Naphré nevére esett a választás. Vagy nem is olyan nagy véletlen ez? Miközben kiderül, hogy mi miért hogyan, hőseink, akik egyre inkább belegabalyodnak egymásba, számtalan akció dús jelenetet kénytelenek átélni. Vannak itt tűz démonikák, japán istenségek, bogár támadások, jéghideg alvilági folyó örvényei, férfiembert próba elé állító döntések, s a végére egy happy end.
Mármint A férfi és A nő egy pár lesznek, de mint írtam Az ügy felderítése még várat magára. Folytatom is a trilógia befejező részével.

Google Preview
2010/94.
2nd challenge/17.