2010. november 9., kedd

Nalini Singh - Angels' Blood - Angyalvér


Fülszöveg: A vámpírvadász Elena Deveraux tudja, hogy ő a legjobb a szakmában - abban viszont már egyáltalán nem biztos, ez elég is lesz ahhoz, hogy túlélje legújabb megbízatását. Megbízója, a világot irányító arkangyalok egyike, Raphael fenyegetően vonzó, de az évezredes hatalom kegyetlenné tette. Elena tehát nem hibázhat, ha kedves az élete - még akkor sem, ha lehetetlen feladatot kell megoldania. Még ha a vadászatot meg is ússza ép bőrrel, lehet, hogy az arkangyal csábító hatalmának nem tud ellenállni. Márpedig ha az angyalok játszani kezdenek, gyakran megtörik halandó játékszereiket...
Kedves Vali barátném már annyit dicsérte ezt, Szinna pedig Nalini Singh másik, Psy-Changelings sorozatát, hogy most, amikor az Egmont Kiadó Dark részlege végre kiadta az írónő egy regényét, nem volt kérdéses, egyet nekem is be kellett szereznem belőle.
Nem bántam meg.
Sőt! Nekem bejött a szerző stílusa és tetszik az a varázslatos alternatív világ, amelyt megteremtett a könyv lapjain. Léteznek hétköznapi emberek, vadászok, vámpírok, angyalok, arkangyalok. Utóbbiból pontosan tíz, akik maguk között a világot felosztva uralkodnak mindenek felett.
Ami a legjobban megfogott, hogy egyik kasztra sem süthetnénk rá, hogy ők a jók, vagy ők a rosszak. Minden karakter emberinek, eviláginak tűnt, a maguk pozitív s néhol igen csak negatív jellemvonásaikkal. Ugyan a könyvnek van két főhőse, de még számos olyan szereplő is akad, akikről az olvasó, vagy legalább is én, szeretne a későbbiekben is hallani. S ráadásul egy olyan történetben ismerhetjük meg ezeket a karaktereket, amely becsületére válna akár egy thriller írónak is.

Szerintem egy jó sorozatindítónak nem is igen kell több. Ötletes, logikusan felépített világ. Pipa. Vadító főhős, aki isteni, ha szeret, de elrettentően félelmetes ellenség. Pipa. Talpraesett hősnő, aki méltó párja egy nagyszerű, halálos hősnek. Pipa. Megkedvelhető mellék figurák. Pipa. Humor, némi feleselés. Pipa. Izgalom. Pipa. A folytatás megfelelő előkészítése? Pipa.
A világot irányító arkangyalok közül egy, az őket mindig kísértő rossz útra tér, s gyilkos szörnnyé válik. Meg kell állítani, mielőtt vérbe borítaná a világot. Raphael, New York arkangyala vállalja magára a kivégző feladatát, ám előbb nyomra kell bukkannia. Ezért felkéri a különösen erős vadász adottságokkal rendelkező Elenát, dolgozzon neki. S miközben tart az őrült utáni hajsza, a halandó és halhatatlan egymásba szeretnek.
A tartalom körülbelül ennyiben összefoglalható, de a regény sokkal több ennél.
Bár pár dologra már fény derült, mint pl miért és hogyan teremtenek az angyalok vámpírokat, de sok kérdés maradt még nyitva, amelyeket remélem, a következő könyvek meg fognak válaszolni. Ezek közül a két engem leginkább érdeklő a főszereplők múltjával kapcsolatos. Meg-meg villantak az emlékek, de nem teljesen tiszta számomra a kép.

S tudjátok mi nem világos még? Valaki elmagyarázhatná, hogy azokra az elképesztő gyönyörű szárnyakra hogyan vesznek fel ingeket...


2010/92.

10 megjegyzés:

 1. Szia Angi!

  A csitt-csitt-ben Patch-nek visszahúzódik a hátába.Mármint a szárnyai :-)Hogy hogyan fér el,azt ne kérdezd!

  madybee

  VálaszTörlés
 2. Tegnap este lefekvés közben jutott eszembe,hogy már keverem a könyveket :-(
  Szóvál Patch szárnyát letépték,az Atlantiszban a sárkányoknak van vissza húzódó szárnyuk.
  De végül is szárny-szárny:-)

  madybee

  VálaszTörlés
 3. Igen. :D
  Csak itt többször van arról szó, hogy voltaképp amikor teljesen fel is vannak öltözve, akkor is szépen szabadon van a szárnyuk. Tudom szőrözök, csak fennakadtam ezen a technikai kérdésen. :)

  VálaszTörlés
 4. Ez az ing-dolog nekem sem tiszta. Mondjuk öltözködéskor kapcsok, gombok stb. segítségével megoldható. Csak hátul, a szárnyak alatt lehet gond, mert gondolom addig egy angyalnak sem ér el a keze. Vagy mégis? Vagy lehet, hogy minden angyalnak van egy öltöztetője? :-))
  No, viccet félretéve: nekem is nagyon tetszett a könyv. Az első sortól az utolsóig. Pláne a vége... (nem mondom el, hogy az mi, hátha valaki még nem olvasta, hadd legyen meglepi).
  Alig várom a folytatást.

  VálaszTörlés
 5. Teljesen egyetértek, nekem is egyik kedvencemmé vált a könyv. Amúgy az ing kérdés nekem is szöget ütött a fejembe.

  VálaszTörlés
 6. Szerintem tépőzár a megoldás, egyértelmű. Az ingeken a gombok pl. csak dísz, igazából kényszerzubbonyszerűen kell belebújni és hátulról valamelyik rabszolga összetépőzárazza :)

  VálaszTörlés
 7. Megnyugodtam, hogy nem csak nekem ilyen pihent az agyam, hogy képes ilyesmin gondolkozni. :D

  VálaszTörlés
 8. Minek rájuk egyáltalán ing, akkor nem látszik a repüléstől megizmosodott gyönyörű felsőtestük, meg a sok öltözködéssel letörlik a szárnyaikról azt a finom angyalport:)
  Én meg azon agyaltam olvasás közben, hogy alváskor bizti kényelmetlen, mert nyomja a hátukat a szárny.
  Mennyi macera van az angyalokkal!:)

  VálaszTörlés
 9. Az ing felvételét a második regényben részletesebben leírja. De én imádtam :))
  Amúgy elölről felveszi, és a szárnya alatt (meg gondolom fölött) az erős angyalok az erejükkel összeforrasztják. A fiatalok övet használnak :D

  VálaszTörlés
 10. szia nem tudod hogy az "angels of darkness" című könyvet kiadták e magyarul vagy ha nem mikor fogják? :)

  VálaszTörlés

Mondd el Te is a véleményed!

 
back to top