Nalini Singh - Angels' Blood - Angyalvér


Fülszöveg: A vámpírvadász Elena Deveraux tudja, hogy ő a legjobb a szakmában - abban viszont már egyáltalán nem biztos, ez elég is lesz ahhoz, hogy túlélje legújabb megbízatását. Megbízója, a világot irányító arkangyalok egyike, Raphael fenyegetően vonzó, de az évezredes hatalom kegyetlenné tette. Elena tehát nem hibázhat, ha kedves az élete - még akkor sem, ha lehetetlen feladatot kell megoldania. Még ha a vadászatot meg is ússza ép bőrrel, lehet, hogy az arkangyal csábító hatalmának nem tud ellenállni. Márpedig ha az angyalok játszani kezdenek, gyakran megtörik halandó játékszereiket...
Kedves Vali barátném már annyit dicsérte ezt, Szinna pedig Nalini Singh másik, Psy-Changelings sorozatát, hogy most, amikor az Egmont Kiadó Dark részlege végre kiadta az írónő egy regényét, nem volt kérdéses, egyet nekem is be kellett szereznem belőle.
Nem bántam meg.
Sőt! Nekem bejött a szerző stílusa és tetszik az a varázslatos alternatív világ, amelyt megteremtett a könyv lapjain. Léteznek hétköznapi emberek, vadászok, vámpírok, angyalok, arkangyalok. Utóbbiból pontosan tíz, akik maguk között a világot felosztva uralkodnak mindenek felett.
Ami a legjobban megfogott, hogy egyik kasztra sem süthetnénk rá, hogy ők a jók, vagy ők a rosszak. Minden karakter emberinek, eviláginak tűnt, a maguk pozitív s néhol igen csak negatív jellemvonásaikkal. Ugyan a könyvnek van két főhőse, de még számos olyan szereplő is akad, akikről az olvasó, vagy legalább is én, szeretne a későbbiekben is hallani. S ráadásul egy olyan történetben ismerhetjük meg ezeket a karaktereket, amely becsületére válna akár egy thriller írónak is.

Szerintem egy jó sorozatindítónak nem is igen kell több. Ötletes, logikusan felépített világ. Pipa. Vadító főhős, aki isteni, ha szeret, de elrettentően félelmetes ellenség. Pipa. Talpraesett hősnő, aki méltó párja egy nagyszerű, halálos hősnek. Pipa. Megkedvelhető mellék figurák. Pipa. Humor, némi feleselés. Pipa. Izgalom. Pipa. A folytatás megfelelő előkészítése? Pipa.
A világot irányító arkangyalok közül egy, az őket mindig kísértő rossz útra tér, s gyilkos szörnnyé válik. Meg kell állítani, mielőtt vérbe borítaná a világot. Raphael, New York arkangyala vállalja magára a kivégző feladatát, ám előbb nyomra kell bukkannia. Ezért felkéri a különösen erős vadász adottságokkal rendelkező Elenát, dolgozzon neki. S miközben tart az őrült utáni hajsza, a halandó és halhatatlan egymásba szeretnek.
A tartalom körülbelül ennyiben összefoglalható, de a regény sokkal több ennél.
Bár pár dologra már fény derült, mint pl miért és hogyan teremtenek az angyalok vámpírokat, de sok kérdés maradt még nyitva, amelyeket remélem, a következő könyvek meg fognak válaszolni. Ezek közül a két engem leginkább érdeklő a főszereplők múltjával kapcsolatos. Meg-meg villantak az emlékek, de nem teljesen tiszta számomra a kép.

S tudjátok mi nem világos még? Valaki elmagyarázhatná, hogy azokra az elképesztő gyönyörű szárnyakra hogyan vesznek fel ingeket...


2010/92.