Mia Sheridan: Megtalálni Edent


Miből merítesz erőt?
Mit tehetsz, ha vége annak a világnak, amit ismertél, és a szeretteidet elsodorta az özönvíz? Ha az új világban, amibe belecsöppentél, pont olyan magányos vagy? Hol találod meg a reményt, ha összetört a szíved, és bizonytalan a jövőd?
A Megtalálni Edent az erőről, a felfedezésről, a megbocsátásról és a halhatatlan szerelemről szól. Arról, hogy a sorsnak engedelmeskedve követni kell a békéhez vezető utat.
A Calder útja folytatása és a történet befejezése.
Ne habozz, tedd meg az első lépést!

A szerelem csillagjegyében széria köteteit mindössze egyetlen vékony, ihlet adó szál fűzi egybe. Valamennyi történetet egy-egy csillagjegy ihlette, ám mind önálló, kerek egész, és egyik ismerete sem szükségszerű a másik tökéletes élvezetéhez. Ugyanakkor akad két jegy, amelyek nem csupán egyetlen könyv, hanem egy-egy duológia megszületését inspirálták. Egyik ilyen a vízöntő, amely a Calder útja és a Megtalálni Edent kettősét hívta életre.
„Olyan szép, mint egy virág, és olyan erős, mint egy gyom.”
Olyan két regényt, amelyeket szerintem csak együtt lenne szabad olvasni. Persze, józan eszem képes felfogni a hazai könyvkiadás korlátait, és megértem, hogy nálunk nem volt kivitelezhető mindkét darab ugyanazon napon való kiadása. Ugyanakkor úgy érzem, az írónő jó okkal döntött a szimultán megjelentetés mellett az angol eredetik esetében. Hiszen ezek, a Leo és Leo esélye duológiától eltérően, nem egymás tükörregényei. Itt egy két részre szakadt történetéről van szó. Az első részben mindössze megismerhettük és megszerethettük a lehetetlen helyzetben élő főszereplőket, hogy velük együtt izguljuk végig a kiút keresésüket. Majd bekövetkezett valami szörnyű, valami, amely elszakítani látszott őket örökre. Bő két évre itt félbehagyni a sztorit az én szememben valami különös kínzással ért fel. Így mélységesen megértem azokat, akik csupán most fogják kézbe venni a Calder útját is. Azt mondom, jól teszik. Elgondolkodtató, néhol elborzasztó és felkavaró, de roppant különleges és gyönyörű utazásra indulnak. Sok lesz a bukkanó, de hiszem, hogy a legvégén úgy fogják gondolni, megérte.
„mert (…) mindenki megérdemli, hogy ne fájjon a szerelem.”
A most boltokba kerülő második kötet, a Megtalálni Edent, már nyugodtabb. A cselekmény kevesebb megrázó fordulatot tartogat, az elbeszélés pedig lassabb ütemű. Talán nem üti úgy le az embert a lábáról, mint az előzmény, ám líraiságban és mondandóban cseppnyit sem marad el tőle. Itt az önfelfedezés, a felnőtté válás, a gyógyulás és kiteljesedés kerül a középpontba. Édes, megható pillanatoknak lehetünk tanúi, amelyekre a sok bizonytalanság és megpróbáltatás után nagy szükség van. Nem egy jelenetnél éreztem, mintha a meggyötört lelkemre gyógybalzsamként hatnának a gyönyörűséges szavak. Olyan volt, mintha a főszereplők kitartása és odaadása engem is erővel töltött volna fel. S vajon nem ez a rendkívüli történet ismérve?
„… te vagy az a szépség, ami a felfordulásból lett.”
Pont ezért nagyon fájlalom, hogy egyelőre úgy tűnik, itt véget ér Mia Sheridan regényei magyar fordításának sora. Egyelőre nincs hír arról, hogy a Könyvmolyképző Kiadó szerződött volna újabb darabra, pedig ebből a szériából is akad még öt - ♉ Kyland; ♎ Grayson’s Vow; ♍ Midnight Lily; ♈ Ramsay; ♊ Preston's Honor - darab. Remélem, egyszer majd élvezhetjük őket az anyanyelvünkön!

Kedvenc idézet:
„… hiába lehet szörnyű, borzalmas és tragikus az élet, lélegzetelállítóan gyönyörű pillanatok is vannak benne.”

Könyvinfók:


Mia Sheridan

beleolvasó
moly
goodreads
Kiadó: Könyvmolyképző
Fordító: Sándor Alexandra Valéria
ISBN: 9789634573531
328 oldal

Műfaj: new adult
Sorozat: A szerelem csillagjegyében 6.
Elbeszélés módja: E/1, múlt idejű, váltott nézőpont

Ki? Calder Rayness & Eden
Érzékiség? izzó
Szerelmi háromszög? -
Lezárás? boldog
Önállóan olvasható? nem

08.27. – Angelika blogja
08.30. – Sorok között
09.02. - Veronika's Reader Feeder
09.05. - Deszy könyvajánlója

Nyereményjáték:

Tudjátok, mely A szerelem csillagjegyében kötetet mely zodiákus ihlette? Reméljük! Hiszen mostani blogturnénk valamennyi állomásán arra kérdezünk rá, hogy a közreadott égi jegy jeléhez, melyik magyarul megjelent regény címe tartozik. Megfejtésként magyar címeket várunk, ahol pedig két könyv tartozik a csillagjegyhez, bármelyik címével versenybe szállhattok.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

a Rafflecopter giveaway