Sabrina Jeffries: When the Rogue Returns - Botrányos ​bajkeverők

Victor Cale élete gyökeres fordulatot vesz, amikor kiderül, hogy rokonságban áll Lyons hercegével. A férfi hiába próbál beilleszkedni a londoni társaságba, egyre jobban unatkozik a nagy tétlenségben. Így hát örömmel veszi, amikor a Manton Nyomozóiroda megbízásából Edinburghba utazhat, hogy egy gazdag báró leendő menyasszonya után nyomozzon.
Mindez egyszerű feladatnak tűnik, amíg a rejtélyes nőről ki nem derül, hogy valójában Victor felesége, aki tíz évvel ezelőtt nyomtalanul eltűnt, miután elkészítette a holland királyi ékszerek másolatát, és a tettestársaival ellopta az eredetiket. A férfi azóta sem tudott túljutni ezen az áruláson, és most kapva kap az alkalmon, hogy végre bosszút álljon. A felesége azonban többé már nem az a szelíd, jámbor lány, akinek egykor látta, ráadásul váltig állítja, hogy Victor hagyta el őt, és a férfi tulajdonította el a gyémántokat. Miközben a két fiatal megpróbálja összeilleszteni a múlt darabkáit, a szunnyadó szenvedély újra feléled köztük.

Múlt nyáron, amikor az első A herceg emberei kötetet olvastam, nagyon jól szórakoztam. A Mire vágyik a herceg lapjain a történelmi tények és fordulatos cselekmény istenien elegyedett, a történetben minden megvolt, amit szeretek egy könyvben: akció, kaland, romantika és szenvedély. Nem csoda hát, hogy nagy lelkesedéssel vártam a Botrányos bajkeverők megjelenését, amelyben Lyons hercegének újonnan fellelt kuzinja és annak tíz esztendeje eltűnt felesége találkozik ismét, hogy esélyt kapjanak tisztázni a múltat és közös jövőt teremteni.
„Mindketten hibáztunk, de kamatostul megfizettünk érte. Most kaptunk a sorstól egy második esélyt, úgyhogy itt az ideje, hogy hátrahagyjuk a tévedéseinket.”
Sajnos azt kell mondanom, habár kellemesnek találtam ezt a második esély sztorit, közel sem bűvölt el annyira, mint a sorozat nyitó darabja. Nem tagadom, a szerzőnő ígéretes és ráadásul nagyon egyedi alaphelyzetet talált ki, sőt, az olvasmányos stílusra sem lehet panasz. Ugyanakkor a történet kibontása, a cselekmény ütemezése, amelyet az első rész esetén nem győztem magasztalni, szerintem itt messze elmaradt a hibátlantól. A regény utolsó negyede volt az, ami tényleg magával tudott ragadni, ahol valóban izgalmasnak éreztem az eseményeket. Addig olyan volt, mintha ugyanazon bizalmatlansági köröket futnánk újra és újra, s ettől az egész kissé vontatottá vált. Szerencsére az unalomba süllyedéstől azért megmenekült a kötet, bár nem sokon múlott. Szeretném azt állítani, hogy szinte sütött a lapokról áradó szenvedély, ám azt az egy-két perzselő pásztorórát leszámítva a szerelmesek közti kémia nem volt épp átütő. Az írónő mindössze a közös múltjukkal és némi becézéssel elintézte a romantikát, nem téve világossá, hogy ki is hódít vissza kit, mint ahogyan nem mutatta meg kettejük újraépített viszonyának valódi elmélyülését sem. Még amikor igazán fontos, korábban titkolt részleteket fedtek fel egymás előtt, akkor is, mintha elsikkadt volna a dolog. Feszültségre, konfliktusra és feloldásra, fejlődésre vágytam, helyette azonban csupa kiszámítható fordulatot tartogattak a fejezetek.
Mindazonáltal szeretném megemlíteni, hogy mennyire tetszett, hogy ha ugyan erősen háttérbe szorítva is, de csak ott lapult a történetben egy édes mellékszál. Az elvarázsolt csodabogárként viselkedő, tudós beállítottságú Lochlaw bárót roppant szerethető figurának találtam, épp ezért töltött el örömmel, hogy rokonlélekre talált a halk szavú, pirulós Mary Grace-ben. Kár, hogy kettősük nem kaphatott több teret.
Azt mondanám, egy számomra közel tökéletesnek tetsző sorozat kezdet után, gyengébb, némileg felejthető második kötetet kaptam. Viszont ez egy pillanatra sem tart vissza attól, hogy máris várjam a folytatást! Mind Tristan, mind Lady Zoe érdekes karakternek tűnik. Kíváncsi vagyok, mi lesz, amikor ők ketten kénytelenek lesznek együtt dolgozni, hiszen már az első találkozásuk alkalmával világossá vált, mennyire eltér egymástól kettejük személyisége, és hogy bizony egyikük sem tesz lakatot a szájára.

Kedvenc idézet:
„...a családi titkok ritkán maradnak eltemetve.”

Könyvinfók:


Sabrina Jeffries

beleolvasó
moly
goodreads
Kiadó: General Press
Fordító: Ligeti Lujza
ISBN: 9789634521389
288 oldal, kartonált

Műfaj: történelmi romantika
Sorozat: A herceg emberei 2.
Elbeszélés módja: E/3, múlt idejű

Ki? Victor Cale (30) & Isabella Cale (28)
Hol? Amszterdam, Edinburgh, London, Párizs
Érzékiség? izzó
Szerelmi háromszög? -
Lezárás? boldog
Önállóan olvasható? igen
05.16. - Betonka szerint a világ
05.18. - Kristina blogja
05.20. - Angelika blogja
05.22. - Könyvvilág
05.24. - Olvasónapló
05.26. - Dreamworld

Nyereményjáték:

Ékszerek, tolvajok, hamisítók, nyomozók. Ezzel találkozhattunk a legfrissebb Sabrina Jeffries könyvben, ezért a játékunk is erről fog szólni. A ti dolgotok csupán annyi, hogy a turné minden állomásán a rafflecopter megfelelő dobozába beírjátok a helyes válaszokat.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.)
Mi a neve az angol királyi korona 105.6 karátos ékkövének, melyet a világ legnagyobb gyémántjai között tartanak számon?
a Rafflecopter giveaway