Catherine Anderson: Mulberry Moon - Szederhold

A sikeres rodeóügynök, Ben Sterling sok év után belefáradt a szakmájával együtt járó állandó utazgatásba. A vándoréletet feladva, a farmjára költözik, gazdálkodásba kezd, és a testvérei nyugodt mindennapjait megirigyelve már a családalapításon gondolkodik. A jóképű cowboy kedvére válogathatna a város szépségei közül, érdeklődését azonban kizárólag a helyi kávézó új tulajdonosa kelti fel. Az egyetlen személy, akinek a rokonszenvét úgy tűnik, nem könnyű elnyernie.
Sissy Sue Bentley keményen megdolgozott azért, hogy önállóan boldoguljon az életben. Büszke a kis kávéházára, független és határozott nő, akinek sem az üzleti, sem a magánéletében nincs szüksége férfi segítségére. A gyermekkor nehéz évei után kamaszkori próbálkozásai is tovább erősítették keserű tapasztalatát, miszerint "az erősebb nem" képviselői csak bajt hoznak az életébe. Véleménye egészen Ben érkezéséig megingathatatlannak látszik. De vajon felülírhatja egyetlen pozitív találkozás a korábbi évek fájdalmas emlékeit?

Az új Catherine Anderson regényt megint csak gyönyörű, lágy színekben pompázó borítóval hozta el nekünk a General Press kiadó. Az angol nyelven csak múlt évben kiadott Szederhold immár a harmadik kötet, amely az oregoni Mystic Creek-be kalauzol minket. Egy csendes kisvárosba, ahol a lakók odafigyelnek és vigyáznak egymásra, ahol a sokat szenvedett lelkek megpihenhetnek, s ahol a ’szinte túl tökéletesek, hogy igaziak legyenek’ Sterling fiúk felnőttek. Jeb és Barney után, most a farmer Ben került sorra, hogy gyengéd szeretetével végre meghódítsa a hölgyet, akin megakadt a szeme. S bizony jól jön, hogy olyan kitartó természet, hiszen a helyi kávéházat egymaga üzemeltető Sissy múltban szerzett sebei miatt senkiben sem bízik meg egykönnyen. Persze az állhatatosság törődés egy idő után meghozza édes gyümölcsét.
„Azt mondják, hogy ha egy nő és egy férfi együtt áll a szederhold alatt, akkor egymásba szeretnek, és boldogan élnek, amíg meg nem halnak.”
Az írónő ismét hű maradt önmagához; újabb csodaszép, reménnyel és hittel átszőtt, romantikus mesét álmodott a lapokra. Sőt, még egy varázslatos mondával – a szederhold indián legendájával - is megfűszerezte a történetet. A történetet, amelyben újabb kedves, nyugodt és gondoskodó természetű cowboyt kaptunk főhős gyanánt, aki ráadásul rajong az állatokért. A hősnő józan és erős karakterű asszony, aki ugyan korábban megjárta a poklot, de ahogyan lassacskán megtalálja helyét a színes egyéniségek által benépesített, kissé régies hangulatú városkában, önmagát is megleli. Ők ketten nagyszerűek egymás számára - még ha ezt elsőre nem is látták így mindketten -, hiszen a nő szeretetre, elfogadásra, figyelemre vágyik, a férfit pedig szinte szeretni és támaszt nyújtani teremtették.
A két szerelmes mellett a mellékkarakterek ugyancsak megérdemlik, hogy szót ejtsünk róluk. S ezúttal nem emberekre gondolok. Füge kutyus, Pamacs cicus, Snickers, a bozótpatkány és a csirkék, amelyek közt azért kakas is akadt, mind hozzájárultak ahhoz, hogy a cselekmény bővelkedjen szórakoztató momentumokban. Őszintén megvallva ők voltak az okai, amiért a regény első felét jobban élveztem. A csirkék utáni hajsza vagy épp a macskamentő betörés jeleneteit roppant mulatságosnak találtam.
A könyv második felére nekem picit sok lett a testiség körüli hercehurca, amit aztán nem épp a legjobbra sikerült első együttlét leírás követett, illetve a sorozatos balesetek miatti kiszolgáltatottságot szintén kissé túlzásnak találtam. Annak ellenére, hogy a lezárás előtt kijutott az ijedségből és izgalmakból, számomra szinte túl szentimentálisak voltak az utolsó fejezetek. Helyenként már-már a rózsaszín vattacukorba fúlás fenyegetett. De persze ez nem változtat azon, hogy a könyv nagyobbik felén milyen kellemesen szórakoztam.

Kedvenc idézet:
„Ha két ember igazán szereti egymást, együtt maradnak, akármi történjék is. Együtt néznek szembe minden viharral és minden nehézséggel. Az igaz szerelem feltétel nélküli.”

Könyvinfók:


Catherine Anderson

moly
goodreads
Kiadó: General Press
Fordító: Fügedi Tímea
ISBN: 9789634521044
384 oldal, kartonált

Műfaj: jelenkori romantika
Sorozat: Mystic Creek 3.
Elbeszélés módja: E/3, múlt idejű

Ki? Ben Sterling (30) & Sissy Sue Bentley (26)
Hol? Mystic Creek (Oregon)
Érzékiség? ártatlan
Szerelmi háromszög? -
Lezárás? boldog
Önállóan olvasható? igen
05.04. - Betonka szerint a világ
05.06. - Szembetűnő
05.08. - Angelika blogja

Nyereményjáték:

Minden állomáson találtok egy-egy jelenetfotót, ami olyan könyvadaptációból származik, melyben a kutya kiemelkedő szereplő. A feladatotok, hogy kitaláljátok, melyik filmről van szó. De a csavar most következik: nem a film címére, hanem a film alapjául szolgáló könyv szerzőjére vagyunk kíváncsiak.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.)


a Rafflecopter giveaway