Leisa Rayven: Broken Juliet - Megtört ​Júlia

Cassie Taylor éveken át küzdött, hogy elfeledje Ethan Holtot, élete legnagyobb szerelmét. Mikor a fiú nem volt képes viszonozni a mély érzelmeket, és elhagyta őt, Cassie énjének egy darabja is együtt halt a szerelemmel. Legalábbis úgy hitte.
Most ő és Ethan főszereplőként lépnek a Broadway színpadára, Ethan pedig eltökélte, hogy visszaszerzi Cassie-t. Azt állítja, megváltozott, és most már képes kimondani, amit évekkel ezelőtt még nem mert. De Cassie tud-e újra hinni neki? Miben különböznének a mostani nagy szavak a régiektől? Ethan tisztában van vele, hogy nem változtathatja meg a múltat, melyben annyi fájdalmat okozott, de a jövő érdekében még léphet: csupán meg kell győznie Cassie-t, hogy valóban összetartoznak.

Leisa Rayven Starcrossed sorozatával nem indult éppen zökkenőmentesen a kapcsolatom, és erős túlzás lenne azt állítani, hogy az induló kötet maradéktalanul találkozott volna az ízlésemmel. Ugyanakkor a Hitvány Rómeó hozott olyan elemeket, amelyek arra buzdítottak, szavazzak bizalmat a folytatásnak. Plusz ugyebár ott volt az a fránya függővég, márpedig az én romantikára örökké szomjas lelkem eléggé képes kiborulni attól, ha végigaszisztálja egy kapcsolat göröngyös indulását, de lemarad az édes happy endről. Így esett hát, hogy nem tudtam nemet mondani a Megtört Júlia olvasására.
S hogy felülmúlta-e az előző részt? Azt kell mondanom, én nem éreztem javulást, sőt, viszont nem bántam meg a rászánt időt sem.
Habár a szerelmi szállal mindvégig akadtak problémáim, tagadhatatlan, hogy örültem, amiért Cassie és Ethan végre ismét egymásra talált. Nagyon ideje volt, mindketten megérdemelték annyi nyűglődés, se veled, se nélküled év után. Továbbra is úgy gondolom, hogy a napló részletek emelték a múlt és jelen váltakozásában mesélt történet élményét, s külön kellemes meglepetés volt számomra, hogy ezúttal a főhős naplóbejegyzéseiből ugyancsak olvashattunk párat. Mindenképpen szeretném megemlíteni, mennyire tetszettek a hősnő terápiás üléseinek jelenetei, mert nem csupán előmozdították a karakter fejlődését, de nekem szintén segítettek picit tisztábban látni a helyzetet.
Illetve van még egy részlet, amire az első könyvben nem figyeltem annyira, most ellenben szinte kikövetelte magának méghozzá az elismerésemmel egyetemben. Rettentő érdekes volt a színészi munka kulisszái mögé pillantani. Egyrészt a tanodai oktató egy-két elmés megjegyzését legszívesebben megtapsoltam volna, másrészt a különböző helyzetek, amikben a tanítványainak helyt kellett állniuk, rávettek, hogy belegondoljak, milyen nehéz lehet felvenni parancsszóra valaki más személyiségét a színpadon, avagy a kamerák előtt. Hisz olykor százak szeme láttára kell átvitt vagy tényleges értelemben lemezteleníteniük magukat, esetleg izzó szenvedélyt kell eljátszaniuk még akkor is, ha amúgy ki nem állhatják a partnerüket.
Ám sajnos, míg az ilyen kisebb elemek kedvemre voltak, addig, mint romantikus sztori egyáltalán nem nyűgözött le a történet. Sok pillanatát éreztem repetitívnek illetve túlírtnak, s bevallom, az az őrült vonzás, amely rávette a főszereplőket, hogy annyi nehézség után ismét egy párt alkossanak, nekem egyáltalán nem jött át. Talán az volt a baj, hogy számomra mindketten végig megmaradtak kétdimenziós karaktereknek, akikkel képtelen voltam azonosulni, s így a hibáikat is sokkal élesebben láttam.
Ráadásul mivel nem tudtam igazán elveszni a könyvben, a kisebb-nagyobb furcsaságok ugyancsak jobban szemet szúrtak. Az olyan szokatlan kifejezésekért, mint fogalmatlan, taperászik és kancás valaki, persze a fordítás a ludas. Csakhogy például akadt olyan szenvedélyes jelenet, amelyben előbb a tárcába rejtett óvszert kellet hirtelen előbányászni, aztán viszont csodák csodájára további négy alkalomra is termett valahonnan ’védő felszerelés’. Hmmm.
Úgy tudom, hamarosan érkezik a sorozat harmadik darabja, amely már Ethan húgáról szól majd, én azonban most egyelőre elbúcsúzom ettől az írónőtől.

Kedvenc idézet:
„Mondjuk, hogy az emberek könyvek. Mindenki, akivel találkozunk, csak pár oldalt lát belőlünk, ahogy mi is belőlük. Ha kedveljük egymást, többet: ők többet mutatnak, mi pedig többet vagyunk hajlandóak mutatni. Néhány ember jegyzetet hagy a lapunk szélén. Nyomot hagynak rajtunk, a történetünkön. De akárhogy legyen is, a történet adott; nem változhat meg, csak ha mi úgy akarjuk.”

Könyvinfók:


Leisa Rayven

moly
goodreads
Kiadó: Libri
Fordító: Bikics Milán
ISBN: 9789633109984
412 oldal, kartonált

Műfaj: new adult
Sorozat: Starcrossed 2.
Elbeszélés módja: E/1, jelen idejű, Cassie nézőpontú

Ki? Ethan Holt & Cassandra Taylor (19 & 25)
Hol? Westchester & New York
Érzékiség? lángoló
Szerelmi háromszög? -
Lezárás? boldog
Önállóan olvasható? nem
05.02. - Zakkant olvas
05.04. - Angelika blogja
05.06. - CBooks
05.08. - Kristina blogja

Nyereményjáték:

A mostani nyereményjátunkban olyan párokat keresünk, akiket a közös munka hozott össze. A ti feladatotok az lesz, hogy kitaláljátok a leírás és fotó alapján a párokat, és beírjátok a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.)


Bár már 1992-ben is játszottak együtt, a Sonka, sonka című filmben azonban csak később, a Vicky, Christina, Barcelona forgatásán kezdtek el randizgatni. A két spanyol színész 2010 júliusában házasodott össze a Bahamákon és azóta megszületett közös gyermekük is. Kik ők?

a Rafflecopter giveaway