Rachel Gibson: Nothing But Trouble - Csak a baj

Chelsea Ross színészi pályafutása egy kudarc: a „Csini hulla 1” típusú szerepekben nyújtott briliáns alakítása révén került a legközelebb ahhoz, hogy filmcsillag legyen. De az, hogy otthagyja Hollywoodot, és egy híres jégkorongozó személyi asszisztense lesz, talán élete leghülyébb húzása karrierfronton.
Mark Bressler, a sérült szupersztár dicső napjai véget értek. De az egykori élsportoló és fenegyerek ettől még akár civilizáltan is viselkedhetne a mélynövésű, rózsaszín-szőke hajú bombázóval, akit a Seattle Chinooks fogadott fel az ő személyi asszisztensének. Ha Chelsea-nek nem kellene olyan nagyon a pénz, hanyatt-homlok menekülne a világ legnagyobb baromarca elől.
Mark minősíthetetlen modorát és borongós kedélyét Chelsea tudja kezelni: problémát csak a férfi bicepsze okoz, meg az a követ is megolvasztó, hiper-szuper teste! Amikor a fenegyerek kezd rámozdulni, Chelsea jól tudja: itt az ideje, hogy kizavarja a büntetőpadra… Bárcsak ellen tudna állni annak, amit Mark forgat a fejében! Amiből csak baj lehet…

Nem tudom, ki hogy van vele, de nálam hangulattól függ, épp mikor milyen regény esik jól. A romantika megléte az én esetemben persze mindig alap, de hol a kicsit komolyabb témákat feszegető sztorikat részesítem előnyben, hol valami vadítóan perzselőt óhajtok, hol azt szeretném, hogy a lelkemet érintse meg a történet. És vannak alkalmak, amikor egyszerűen csak egy habkönnyű, feel-good románc kell. Legyen picit vicces, legyen csöppet szenvedélyes, olvastassa magát és hitesse el velem néhány órára, hogy létezhetnek rózsaszín tündérmesés szerelmek.
Magától értetődően, aki annyit olvas, mint jómagam, annak adott helyzetekre megvannak a jól bejáratott szerzői. Olyan írók, akiknél mindig pontosan tudni, mit rejtenek majd a lapok. Sokan erre legyintve azt mondják: milyen unalmas. Szerintem nem az. Szerintem olyan, mint egy ismerős, megnyugtató búvóhely a rohanó világban. És bevallom, nekem számtalan ilyen kis kuckóm van. Az egyik pont Rachel Gibson.
„Van az úgy, hogy egy váratlan esemény megváltoztatja az ember életét.”
Nála akár fogadást is köthet rá az ember, hogy kellemes, ismerős fordulatokból építkező, chick-lit műfajra hajazó történettel fog szolgálni. A Csak a baj című, aranyos sport románc sem kivétel e szabály alól. Gördülékeny és szórakoztató, itt-ott mosolyra ingerel, a végén pedig jóleső elégedettséggel búcsúzunk a szereplőktől, akik némi gubanc után természetesen örök boldogságot lelnek egymás karjaiban. Nem kell eszméletlen drámázásoktól tartani, nyugodtan élvezhetjük az ellenségekből szerelmesek típusú sztorit. Mark, aki zsémbességgel álcázza, hogy belül őrlődik, biztosra veszem, hogy sokakat képes meghódítani. S az is kétségtelen, hogy bárki, aki megtapasztalta a pályaválasztás és / vagy álláskeresés fájdalmas buktatóit, tud azonosulni Chelsea-vel. Imádtam, hogy mennyire egymás ellentétei ők ketten, és tetszett, ahogyan lassan összecsiszolódtak. Azt is kár lenne tagadni, hogy öröm volt ismét találkozni néhány korábban megismert szereplővel, mégha csak röviden is. Jules például ismét frenetikus volt. Annak a pasasnak komolyan kijárna egy saját könyv!
Szóval igen, nekem most ez nagyon bejött. Picit Susan Elizabeth Phillips könyveinek hangulatát idézte az egész morgós, kiöregedett sportoló kontra életvidám, cserfes nőszemély történetével. Tökéletesen kikapcsolt, s volt annyira édesen bűbájos, hogy szemet hunyjak a buta félreértésből adódó konfliktus, no meg a kissé elkapkodott lezárás felett.
Mindent összevetve szerintem, ha az ember lánya nem vár Dosztojevszkij féle morális dilemmázást, csak jól akarja érezni magát, akkor kitűnő választás lehet ez a regény, sőt az egész Hokisok sorozat.

Kedvenc idézet:
„Istennek megvannak velünk a maga tervei. Úgyhogy a szar dolgok néha nem ok nélkül történnek.”

Zenék a könyvben:

Könyvinfók:


Rachel Gibson

moly
goodreads
Kiadó: Athenaeum
Fordító: Szieberth Ádám
ISBN: 9789632936444
380 oldal, kartonált

Műfaj: jelenkori románc
Sorozat: Hokisok 5.
Elbeszélés módja: E/3, múlt idejű

Ki? Mark Bressler (38) & Chelsea Ross (30)
Hol? Seattle
Mikor? június-augusztus
Érzékiség? tüzes
Szerelmi háromszög? nincs
Lezárás? boldog
Önállóan olvasható? igen
Az olvasás lehetőségét hálásan köszönöm a kiadónak!