Abbi Glines: Just for Now - Te ​vagy nekem a jelen

Preston Drake vonzó és megnyerő, ráadásul egy igazi rosszfiú. Nem okoz neki gondot, hogy bármelyik nőt az ujjai köré csavarja, és ezt ki is használja. Tipikusan olyan srác, akitől egy okos lány távol tartja magát. De valóban ez az igazi énje? Amanda Hardy szíve már egy jó ideje vadul dobog a bátyja haverjáért, Prestonért. De a lány azt kívánja, bárcsak ne remegnének meg a térdei minden egyes alkalommal, amikor meglátja a fiút. Gyűlöli, hogy a szíve őrült iramban kezd verni, valahányszor Preston megereszt felé egy mosolyt. Nem tud ellenállni neki. Az ismerősök aggódva figyelik az eseményeket. Senki sem akarja, hogy együtt legyenek. Sem Amanda bátyja, Marcus, akinek a házassága lassan menthetetlenné válik, sem Preston haverjai. Túl sokat tudnak a srác sötét oldaláról. Még maga Preston is tudja, hogy nem elég jó a lánynak. Mindennek ellenére Amanda mégis úgy érzi, több van amögött, amit Preston mutat a világnak, és elhatározza, felfedi, milyen titkok rejtőznek a csábító, kék szemekben - titkok, amelyek megmagyarázhatnák a tetteit.

Abbi Glines újra és újra elcsábít, de minduntalan kétségek közt hagy. Termékeny szerző, ráadásul szuper jó ötletekkel, de a kivitelezés általában olyan hmmm, egynek elment, de azért lehetett volna ez jobb is módon sül csak el. S ettől én bizony morgós leszek. Hiszen ott van benne a lehetőség, hogy a gyorsan fogyasztható, kis kényeztető limonádét megtöltse valódi fajsúlyos mondandókkal, de mintha visszarettenne attól, hogy igazi mélységet vigyen a regényeibe. Elgondolkodtató társadalmi problémákat és élethelyzeteket vet fel a történeteiben, ám aztán nem fektet elég hangsúlyt rá, hogy ki is fejtse ezeket a kényes témákat. Annyira csak a rózsaszín románcra koncentrál, hogy az, amitől valóban emlékezetessé válhatna egy-egy kötete, egyszerűen a háttérbe szorul, és menthetetlenül elsikkad.
Sajnos mindez a Te vagy nekem a jelen esetén is fájdalmasan igaznak bizonyult.
„Hogy szerethetsz valakit, akivel soha nem lehetsz teljesen őszinte?”
A főhős, Preston családi háttere borzalmas. Az apja már régen lelépett, az anyja nem foglalkozik a gyerekeivel, helyettük az ital és a drog kötik le minden figyelmét. Ám mivel srác jó a baseballban, esélyt kap arra, hogy kitörjön a lepukkant lakókocsi parkból; ösztöndíjat nyer az állami főiskolára. S bár ez megoldja a tandíját, a lakhatást és egyéb költségeinek fedezetét magának kell előteremtenie. Arról már nem is szólva, hogy ő az egyetlen, aki őszintén törődik három fiatalabb testvérével, nem csupán élelmet vesz nekik, de ő gondoskodik a ruházkodásukról, sőt, még a fogszabályzásukról is. Ennyi pénzt egy jó főállással is nehéz előteremteni, nem még ha tanulás és edzés mellé kellene beszorítani valami kisegítő melót. S egy alabamai kisvárosban ugyan mi jövedelmezhet ennyit? Összeköttetések nélkül két választása marad: a drogok vagy a szex. Egyik sem jó választás, de Preston tette, amit tehetett. S őszintén? Persze, taszít mindaz, amit bevállalt, de voltaképp nem tudom hibáztatni, hisz nem egy flancos telefonért vagy menő cuccokért tette azt, amit. Szóval ez, ami voltaképp a karakter háttértörténete, s az egyik – leleplezendő titok – konfliktus alapja nekem iszonyatosan tetszett. Csak ugye az a fránya kidolgozatlanság. Volt egy kis féltékenykedés, némi megütközés, majd egy húszáros pikk-pakk megoldás, hogy minden napsugarasan happy lehessen a végén. Na, ez már csöppet sem nyerte el a tetszésemet.
Félreértés ne essék, nem vártam én egy Háború és béke hosszúságú elmélkedést, de véleményem szerint ez a téma megérdemelt volna némi lelkizést. S ha már az érzelmek! Kérem szépen, tőlem nagyobb rajongója aligha lehet a jó útra tért playboy vagy a bátyám legjobb barátja típusú románcoknak, de könyörgöm, Amanda miért is volt úgy belezúgva Prestonba? A csini pofi és sajtreszelőt megszégyenítő has egy dolog, de nem láttunk incselkedés, beszélgetést, egymás őszinte megismerését. S ez azért zavart. Nagyon. Pláne, ha hozzávesszük hősünk csapnivaló alakítását az első közös alkalmukkor. Értem én, hogy erősen ittas volt, a lány meg tapasztalatlan, node akkor is… S itt érkezik a harmadik ’vádpont’ a szerzővel szemben. Egyszerűen képtelen vagyok megérteni, miért favorizálja ennyire Abbi a szereplői italozását.
„Boldoggá tett. Mellette kevésbé volt nyomasztó a sötétség.”
Hogy akkor mégis miért érdemes kézbe venni ezt a könyvet? Ahogy már említettem, olvastatja magát, könnyed és habos kis rózsaszín románc némi érzékiséggel meghintve, amely ha csak érintőlegesen, de azért felvet néhány napjainkban nagyon is valós problémát.

Zene a könyvben:


Könyvinfók:


Abbi Glines

beleolvasó
moly
goodreads
Kiadó: Maxim
Fordító: Sárossy-Beck Anita
ISBN: 9789632617336
350 oldal, füles, kartonált

Műfaj: new adult
Sorozat: Sea Breeze 4.
Elbeszélés módja: E/1, múlt idejű, váltott nézőpontú

Ki? Preston Drake (22) & Amanda Hardy (18)
Hol? Sea Breeze (Alabama)
Érzékiség? tüzes
Szerelmi háromszög? elhanyagolható
Lezárás? boldog
Önállóan olvasható? igen
04.20. - Angelika blogja
04.21. - Kelly & Lupi olvas
04.22. - CBooks
04.23. - Dreamworld
04.24. - Könyvvilág
04.25. - Deszy könyvajánlója

Nyereményjáték:

Abbi Glines meglehetősen termékeny szerző, számos édesen romantikus sorozattal kényeztette már olvasói lelkét. De vajon sikerül-e ráismernetek egy-egy szériára a blogturné hat állomásán közreadott nyomok alapján? A főszereplő srácok nevei alapján a sorozatok elnevezéseit várjuk a válaszokban.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)
Rush | Woods | Grant | Tripp | Mase | Captain | Dean
a Rafflecopter giveaway