Colleen Hoover: Maybe Someday – Egy nap talán

A huszonkét éves Sydney élete maga a tökély: egyetemre jár, jó állása van, stabil kapcsolatban él egy remek sráccal, Hunterrel, és a legjobb barátnőjével, Torival közösen bérel lakást. De minden megváltozik, amikor rájön, hogy Hunter megcsalja, és egyik pillanatról a másikra el kell döntenie, hogyan tovább.
Sydney egyszer csak vonzódni kezd a titokzatos, jóképű szomszéd sráchoz, Ridge-hez. Nem tudja levenni róla a szemét, és valósággal megbabonázza a fiú szenvedélyes gitárjátéka esténként az erkélyen. Ridge sem közömbös iránta, és hamarosan ráébrednek, hogy több szempontból is szükségük van egymásra.

Az Egy nap talán egy szenvedélyes történet barátságról, megcsalásról és szerelemről, ami az első oldaltól kezdve beszippantja az olvasót Sydney izgalmakkal teli világába.
„Az angol ábécé mindössze huszonhat betűből áll. Az ember azt hinné, hogy ennyiből nem lehet olyan sok mindent csinálni. Az ember azt hinné, hogy az ezek összekeverésével összeállított szavak csak bizonyos mennyiségű érzelmet képesek kiváltani. De ez nem igaz. A lehetőségek száma korlátlan...”
Erre ez a regény az egyik bizonyíték, hiszen zavaros, fájdalmas, mégis gyönyörű érzelmek miriádja bontakozik ki a lapokon: elárultság, harag, remény, megbántottság, vágyakozás, szomorúság, meghatottság, megkönnyebbülés, öröm, szerelem, szeretett; s mind-mind ott van egyetlen nagyszerű történetbe gyúrva.
Mondom ezt úgy, hogy voltaképp elképesztő módon tartottam ettől a könyvtől, mert én és a romantikus sokszögek nagyon nem vagyunk kompatibilisek, és ha mégis összefutunk, hát kellemetlen szájízt hagynak bennem maguk után. Ám el kell ismernem, ezúttal a szerelmi háromszög dacára erőteljes és élvezetes románcot kaptam. Talán abban rejlik a titok, hogy itt nem volt kimondottan hibás fél, nem volt senki, akire igazán bepöccenhettem volna, ’csupán’ a helyzet volt igazságtalan. A helyzet, amely kínzóan valódinak tűnt, s ahol a karakterek gyötrődése teljességgel hihető volt. Még csupán olvasva róla is nehéz volt végigélni, mivel Ridge olyan elbűvölő, nagyszívű és rokonszenves srác, Sydney annyira megértő és támogató, Maggie pedig szintén nagyon szimpatikus és szeretnivaló. Komolyan, szinte szégyelltem magam, amiért egy ponton azt kívántam, ez utóbbi lépjen már ki a képből. Különösen akkor éreztem rosszul magam, amikor kiderült róla az, ami. Csöppet hatásvadász momentumnak tartom, viszont ettől még nem lett kevésbé kínzó az egész.
„A vágyat könnyen le lehet küzdeni, főleg, ha csak testi vonzalmon alapul. A szív ellen harcba szállni már sokkal nehezebb feladat.”
Ugyanakkor Colleen javára legyen mondva, olyan egyszerű, megkapó stílussal, csöpögős érzelgősségtől mentesen, ámde mélyen érzelmes húrokat pendítve mesélte el ezt a történetet, hogy azzal képes volt még az én kezdetben vonakodó szívemet is megérinteni. Igen, kár lenne tagadni, hogy sokat bizonytalankodtam. Többször felötlött bennem, akarom-e én egyáltalán ezt a könyvet, akarom-e tudni, mi lesz a befejezése, s akarom-e hogy úgy legyen, ahogyan sejtettem, hogy vége lesz. Miközben vadul drukkoltam Sydney-éknek szenvedtem is, nagyon. Akárcsak a főszereplők. De talán így volt ez jól, mert mindezek után képes vagyok az írónőnek megbocsátani, amiért ezt tette velem. Amiért belerángatott egy szerelmi háromszög történetbe, hogy aztán furmányosan addig játsszon a szívemmel, amíg már nem tehetek ellene, fülig elvesszek ebben a kusza, gyötrelmes, mégis csodálatos románcban.
Az biztos, hogy az Egy nap talán nem egy tucat new adult sztori. Bámulatos utazás, ahol új dolgokat fedezhetünk fel barátságról, hűségről, őszinteségről, a szív kiszámíthatatlanságáról, a lelki társakról és a zenéről. Ó igen, a zene! Micsoda csodálatosan elképesztő ötlet, hogy a regényben született dalok valóban léteznek, valóban meghallgathatóak! Annyit hozzátett az élményhez, imádtam! Szerintem olvasás, majd most, a bejegyzés írása közben legalább hússzor meghallgattam Griffin Peterson albumát. A Maybe Someday és a Hold On You című dalok pedig kedvencek lettek nálam.
S habár Sydney és Ridge románca szép befejezést kapott, hazudnék, ha nem vallanám be, hogy mint a jó könyvek esetén mindig, még többre vágytam. Épp ezért örömmel fedeztem fel a bónusz epilógust (jelszó: everything), s a tényt, hogy Warren kapott egy önálló novellát. Ő egy fura, kedves, gondoskodó, otromba nagy mackó, akit még a disznó pornómániája dacára is képtelenség nem kedvelni, így alig várom, hogy olvashassam a Maybe Not című szösszenetet.

Kedvenc idézet:
„Senki sem ura a szívének. Csak a tetteinket irányíthatjuk…”

Könyvinfók:


Colleen Hoover

beleolvasó
moly
goodreads
Kiadó: Könyvmolyképző
Fordító: Barthó Eszter
ISBN: 9789633999387
392 oldal, kartonált

Műfaj: new adult
Sorozat: Egy nap talán 1.
Elbeszélés módja: E/1, jelen idejű, váltott nézőpontú

Ki? Ridge Lawson (24) & Sydney Blake (22)
Hol? Austin (Texas)
Érzékiség? 99%-ban ártatlan
Szerelmi háromszög? igen
Lezárás? boldog
Önállóan olvasható? igen

04.10. - Angelika blogja
04.11. - Deszy könyvajánlója
04.12. - MFKata gondolatai
04.13. - Könyvvilág
04.14. - CBooks
04.16. - Sorok között
04.17. - Kristina blogja
04.18. - Dreamworld

Nyereményjáték:

A blogturné valamennyi állomásán találtok egy-egy képet, rajta egy dal címével és annak előadójával, nektek pedig nincs más dolgotok, mint megfejteni őket, és a helyes megoldást beírni a rafflecopter megfelelő sorába (pl.: Avril Lavigne: Bad Girl). Ha a dekódoláshoz segítségre lenne szükségetek, a BlogturnéKlub oldalán találtok egy daktil abc-t.
(Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszolnak! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)




a Rafflecopter giveaway