Melissa Collins: Unsteady

Micah Hudson és Jude MacMillian mindketten magányos tinédzserek voltak, amikor találkoztak. Egyikük az új fiú, másikuk a könyörtelen zaklatások célpontja. Hamar barátokká váltak, majd idővel a barátságuk valami többé érett. Többé, amit nem tudtak megfelelően kezelni, és végül ismét csak a magány maradt számukra.
Egy évtizeddel később Micah minden életkedvét elveszítette, és a végletekig kimerült attól, hogy mindenkinek, de legfőképpen magának, hazudik. Eldönti, maga mögött hagyja az életét, s felkeresi az egyetlent, aki ismeri a legmélyebb titkát is, azért, hogy végre lezárhassa magában a múltat.
Vajon Jude életében jut-e még hely Micah-nak?
webpagegoodreadsamazon

Az Unsteady az On Solid Ground széria harmadik része, ám lévén ezúttal új főszereplő páros került előtérbe, akár önálló kötetkét is megállja a helyét. Akik viszont nyomon követik a sorozatot, biztosan örömmel látják, hogy ez nem más, mint az On Higher Ground lapjain bemutatkozó Micah története. A férfi sérülései miatt leszerelt katona, akinek kissé zavaros a múltja, s még kuszább a jelene, így persze, hogy rögtön felfigyeltem rá, dacára annak, hogy merészelte megcsókolni az akkor Beck oldalán már boldogságra lelt Dax-et.
Szóval örömmel fogadtam, hogy végre megtudhatom, hogyan alakul Micah sorsa, plusz elég ígéretesnek hangzott a fülszöveg. Elvégre nem csupán egy második esély típusú M/M románcot sejtetett a leírás, hanem azt is, hogy itt bizony legjobb barátokból szerelmesek felállásról van szó, ami pedig egyike a kedvenceimnek. Nincs mit szépíteni, szirén énekkel hívogatott ez a kis szépség, s majd’ meghaltam, hogy mihamarabb a kezeim közé kaparintsam.
Ugyanakkor most, olvasás után, jóval komplikáltabbak az érzéseim.
Egyrészről megfogott az a rejtett mélység, amit ez a történet magában hordozott, s az írásmódra sincs különösebb panaszom. Ráadásul nekem kedvemre volt a kicsit borongósabb, komolyabb hangvétel, valamint igazán tetszett, ahogyan a könyvben oda-vissza váltakoztak a múlt és jelen eseményei, ahogyan a nézőpontok is. Őszintén szólva kissé nyersnek, ámde csodálatosnak találtam az egészet. Azt, hogy milyen szépen bemutatta, micsoda fájdalmas folyamat feltárni a titkainkat és megharcolni az igaz szerelemért.
Másrészről viszont számomra túlságosan lassú folyású volt a cselekmény. Tulajdonképpen kis híján kikészített, hogy milyen iszonyat sokára fedte fel Micah Jude előtt az igazságot. Attól pedig majd’ a frász kapott el, hogy bár amúgy is bőven kijutott a tragédiákból, az írónő még megfejelte őket félreértésekből, vagy talán helyesebb lenne úgy fogalmazni, hogy a valódi kommunikáció hiányából, adódó drámázással. Továbbá nekem némileg elkapkodottnak tűnt a lezárás, ha arra gondolok, mi mindent hallgattak el - akár egymás elől is - a főhősök, s milyen mértékben változott meg végül mindkettejük élete.
Ám mindent egybevetve élvezhetőnek és szórakoztatónak találtam az Unsteady-t. Szenvedélyes és kitartó szerelem történetét mesélte el, ami megérdemli, hogy minél többen olvassák, mindössze nem árthat felkészülni egy rázós utazásra.

Kedvenc idézet:
“Despite the unsteady times, when uncertainty haunted our dreams, we would be there for each other, weathering the most chaotic of storms.”

Zenék a könyvben:


♥ Az e-arc példányt hálásan köszönöm a szerzőnek!
➤ My review on goodreads.