Tillie Cole: A Thousand Boy Kisses


goodreads amazon webpage
Egyetlen csók mindössze egy pillanatig tart.
De ezer egy életen át kitart.
Egy fiú és egy lány.
Egy szempillantás alatt született, majd egy évtizedig dédelgetett kötelék.
Egy kötelék, amely örökké tart.
Vagy legalábbis amiről azt hitték.

Amikor a tizenhét éves Rune Kristiansen visszatért szülőhazájából, Norviágiából, az álmos georgia kisvárosba, Blossom Grove-ba, ahol kisgyermekként összebarátkozott Poppy Litchfielddel, csupán egyetlen kérdés foglalkoztatja: Lelkének másik fele, a lány, aki megígérte, hogy hűségesen várja majd a visszatértét, miért szakított meg vele minden kapcsolatot magyarázat nélkül? Két éve, amikor nem hallott többé Poppy felől, Rune szíve összetört. Ám amikor az igazság végül kiderül, rá kell jönnie, hogy a legnagyobb fájdalom még csak ezután vár rá.
"Always say yes to new adventures."
Bár már sok jót hallottam a regényeiről, korábban még soha nem olvastam semmit Tilli Cole-tól, így voltaképp teljesen vakon vetettem bele magam ebbe a könyvbe. És milyen boldog vagyok, amiért adtam neki egy esélyt! Mert ez kérem valami nagyszerű romantikus történet. Olyan, ami még nagyon sokáig velem marad majd.
"It was so special that my heart almost burst."
Az A Thousand Boy Kisses önálló kötet, nem a hagyományos értelemben vett ya románc, amelyet a még erőteljesebb hatás kedvéért váltott nézőpontból ismerhetünk meg. Bevallom, már a csodás előszó magával ragadt, aztán tökéletesen elvesztem a könyvben. Az írásmód gördülékeny és lenyűgözően erőteljes. Szinte az egész szöveget kijegyzetelgettem, annyi feledhetetlen pillanat van a lapokon. Talán az események csöppet lassan haladnak, de a történet összetett és szépen kiforrott, néhol már-már spirituális mondandóval. Ráadásul a főszereplők egyszerűen káprázatos karakterek. Ők ketten tényleg egy egész két összepasszoló fele. A szerelmük gyengéd, ugyanakkor vad és határt nem ismerő. Poppy és Rune tökéletesen meghódítottak és maguk mellett tartottak a keserédes végig.
"… a long-haired brooding boy from Norway and a quirky girl from the deep South could find a love to rival the greats."
Lélegzetelállító, szívszaggató... ezek a szavak nem képesek kifejezni milyen mélyen megindító és különleges ez a könyv. A két fiatal szerelme mélyen érzelmes, megható és leírhatatlanul gyönyörű utazásra visz minket. Igazán, nincs megfelelő szó, hogy leírjam, mennyire tetszett a regény. Csak az összetört szívem beszélhet helyettem. Komolyan mondom, már csak attól könnybe lábadnak a szemeim, hogy a megosztani tervezett idézeteket átolvastam.
„You’ll have a treasure jar of all the precious kisses that made your heart soar.”
Úgy gondolom, a tényleges cselekményről bármiféle részletet megosztani a könyv ellen elkövetett hatalmas merénylet lenne, így tartózkodnék is ettől. De higgyétek el, ez a sztori megérdemli, hogy olvassák. Csak épp ajánlatos egy nagy doboz zsepit kéznél tartani, mert a sírás szinte garantált.

Kedvenc sor:
"You were the reason for my every smile."
♥ Az e-arc példányt hálásan köszönöm a szerzőnek!
➤ My english review on goodreads.

Zenék a könyvben:

Prelude from Bach’s Cello Suites ♪ ♫ ♬
The Swan from Carnival of the Animals ♪ ♫ ♬
One Direction: If I Could Fly ♪ ♫ ♬