Katie Ashley: Drop Dead Sexy

Olivia Sullivan számára a szerelem inkább csúnya káromkodásra ad okot, mint érzelmeskedésre. A kisváros temetkezési vállalkozójának lányaként felnőve a fiúk mondhatni elkerülték. Valahogy nem hozta lázba őket, hogy Liviék házának alagsorában mindig akadt pár holtest. Aztán amikor harminc évesen átvette a családi bizniszt, sőt, ő lesz a megye halottkémje, randizásra alkalmatlan státuszát végképp bebetonozta. No persze szexuális életének riasztóan fura epizódjai sem nagyon segítettek.

Első érzéki kalandja nagyjából véget ért még mielőtt igazán elkezdődött volna, köszönhetően a borzalmas reakciót kiváltó gumiallergiának. Második partnere az élvezet csúcsán távozott... mindörökre, egy sajnálatos módon diagnosztizálatlan szívelégtelenségből kifolyólag. Így az elmúlt három évben Olivia szorosan összezárva tartotta a combjait attól való félelmében, legközelebbi hálószobai kalandja újabb katasztrófával ér majd véget.

Anyja leánybúcsújáról távozva a szingli Olivia egyetlen szándékkal tér be a városon kívüli csehóba: találni akar egy jó egészségnek örvendő pasast, aki egyszer és mindenkorra véget vet szex aszálynak és elűzi a balszerencséjét. Itt jön a képbe a Catcherként ismert Holden Caufield Mains, aki becenevét nem egyszerűen egy regény miatt kapta, sokkal inkább, mert a gyengébb nem tagjai képtelenek ellenállni neki. Az együtt és észvesztő ágytornával töltött éjszakát követő reggelen a halálra rémült nő megszökik a még alvó férfi karjai közül, azt gondolván, örökre maga mögött hagyhatja a kalandot.

Ám amikor Olivia városkájának nyugodt mindennapjait egy különös gyilkosság kavarja fel, az egy éjszakásnak gondolt kilengése újra feltűnik az életében, méghozzá mint a nyomozást vezető GBI ügynök. Ráadásul Catcher nem óhajt véget vetni a kapcsolatuknak, és nem fogadja el az elutasítást. Miközben a dolgok kezdenek felforrósodni közöttük a hullák száma is növekszik, s kénytelenek látogatást tenni előbb egy nudista kolóniánál, majd a Dixie maffiánál. Hogy mi fog ebből kisülni!?

amazon beleolvasó goodreads webpage
“Call me kinky, but I’ve always wanted a man to tie me up” [első mondat]
Három évvel ezelőtt osztotta meg az írónő a jó mókával kecsegtető fülszöveget. Majd két éve a bűnösen csábító borítót is leleplezték. Azt hiszem, nyugodtan kijelenthetjük, hogy elég régóta várták már az olvasók a Drop Dead Sexy című regényt. Magam is erősen szemeztem velem, és szerencsére nem okozott csalódást.
“Olivia, if you don't stop being a prude, you're never going to get rid of those cooter cobwebs of yours.”
Mivel a szinopszis elég alapos képet fest a történet alapjairól, úgy érzem, nem szükséges, hogy különösebben belemerüljek a tartalmi részletekbe. Helyette inkább elmondom, hogy az írás stílus gördülékeny, az események pedig igazán jó ütemben követik egymást. S azt, hogy ez a szórakoztató romantikus komédia nagyszerűen elegyíti a könnyed humort és az íncsiklandóan dögös szerelmi jeleneteket miközben a háttérben egy olyan különös gyilkossági ügy felgöngyölítése zajlik, amely idővel kezd egy pénisz fesztiválra hasonlítani. Ühm, kellemes mennyiségű őrület vár minket a lapokon – egy halott pasas két hímtaggal, nudista kolónia, kígyó bűvölők & javas asszonyok -, ráadásnak pedig néhány meglepő fordulat is.
“Trust me babe. It’ll be on like Donkey Kong the minute I have you alone again.”
“Did you honestly just compare our sex life to a video game?”
A könyv egészében Liv, a vidéki halottkém és temetkezési vállalkozó, volt a narrátor, s meg kell mondanom, kimondottan élveztem a fejében lenni. Tetszett, hogy talpraesett, okos és vicces, no meg hogy katasztrofális tapasztalatai dacára roppant szenvedélyes nő. Az észvesztően jóképű főhős, Catcher, pedig teljesen levett a lábamról a laza természetével és piszkos dumájával. Plusz ezek ketten csodás párost alkottak, és a levegő csak úgy sistergett közöttük. S ha ez nem lenne elég, ráadásnak ott volt a déli kisvárosi miliő a maga számtalan fura figurájával, akik közül nálam Pease nagyi vitte el a pálmát.
“I had finally found the one. The one who completed me and all that jazz.”
Nagyon jópofa kis darab, nem is igen akaródzott letenni. Olvasás közben végig csak sóhajtoztam, kuncogtam és nevettem. Aki rám hallgat, nem hagyja ki ezt a nagyszerű, önálló, romcom kötetet.

Ui: Véleményem szerint ez a regény különbözik az írónő korábbi írásaitól. Inkább Julie James vagy Jennifer Crusie könyveinek hangulatát idézi, csak épp több benne a pucérkodás. ;)

Kedvenc mondat:
“Although it wasn’t in the Ten Commandments, I’m pretty sure ’Thou shalt not sext in the house of God’ was pretty high up there on the list of no-nos.”
♥ Az e-arc példányt hálásan köszönöm a szerzőnek!
➤ My english review on goodreads.