Sarina Bowen & Elle Kennedy: Him & Us

Évekkel ezelőtt látókör szélesítési próbálkozásként vettem kézbe az első LMBT olvasmányomat. Szerelem lett belőle. Így mindmáig időről-időre visszatérek ehhez a műfajhoz, hogy óvatos körültekintéssel válasszak valami újat a bőséges kínálatból. Tavaly, miután teljesen elvarázsolt Elle Kennedy Off Campus sorozatának nyitó kötete, magától értetődően adódott, hogy megkukkantsam, vajon az, aki egy fiú&lány szerelem történetét ennyire fergetegesen szórakoztató sztoriként tudta tálalni, milyet alkot, ha két srác a főszereplő. Az, hogy egy társszerzővel közösen dolgozott a könyvön csak fokozta a kíváncsiságomat, jóllehet akkor még semmit nem tudtam Sarina Bowen munkáiról.
„Jamie Canning was my first crush and my first love. But he was never mine to have.”
HIM tartalom: Jamie Cannings és Ryan ’Wes’ Wesley kiskamaszként ismerkedtek meg egy hokis ifjúsági táborban. Hamar jó barátok lettek, s bár csak a szünidőt töltötték együtt, év közben sem szakadt meg közöttük a kapcsolat. Mígnem a 18. nyaruk idején történt valami – egy játékos fogadás csókkal ért véget -, ami után Wes teljesen kizárta Jamie-t az életéből. Legközelebb négy hosszú évvel később találkoztak csak, amikor kettejük főiskolás hokicsapata készült jégre szállni egymás ellen. S bár a szenvedély egy éjszaka erejéig fellángolt közöttük, minden csak még zavarosabb lett. Még szerencse, hogy a nyár hat hetében ugyanabban a táborban vállaltak edzősködést, s végre lassanként tisztázhatták az érzelmeiket.
„Loved you every summer since I was thirteen years old. Love you even more now.”
Szóval kíváncsiságtól vezetve szereztem be a Him kindle verzióját, majd mivel olyan piszokmód bejött, úgy döntöttem, papír formátumban is a polcomon a helye. Bizony, Wes és Jamie totálisan, visszavonhatatlanul elvarázsoltak. Imádtam a könyv stílusát, hogy olyan gördülékeny és jó ütemű volt, hogy tökéletesen elegyítette a humort és a sistergő vonzalmat. Nem csak, hogy könnyedén olvastatta magát, de még idióta vigyort is varázsolt az arcomra. Talán a gay for you faktor, talán a legjobb barátokból szerelmesek dolog fogott meg ennyire, nem is tudom. A lényeg, hogy nálam a kedvencek között landolt.
„When he's in the same room, I'm focused on him, and when he's gone I walk around missing him.”
US tartalom: Nyolc hónappal azután, hogy egy pár lettek, a srácok immár együtt élnek Torontóban. Wes újonc évét tölti az egyik NHL klubnál, Jamie pedig egy kamasz hokicsapat társedzője lett. Fülig szerelmesek egymásba, csak épp az, hogy Wes profi karrierje érdekében titkolniuk kell a kapcsolatukat, lassanként kikezdi őket. Alig látják egymást, s csak a lakásuk falai között lehetnek igazán önmaguk. Ráadásul Wes egyik sporttársa a szomszédba költözik, és örökké náluk lebzsel, ezzel még jobban megkurtítva kettejük édes romantikázással vagy épp izzó szenvedéllyel tölthető óráit. Rázós időszak köszönt rájuk, amely alatt kapcsolatuknak komoly megpróbáltatást kell kiállnia.
„...he kisses me like he's trying to make a point. And now I know what the point it is. We're supposed to be together.”
Tagadhatatlan, hogy őrült izgatottan fogadtam a hírt, hogy ez a két cukorfalat ismét visszatér az Us lapjain. Plusz ezt az édes csábítást megkoronázandó alkalmam adódott előolvasónak jelentkezni. Mit ne mondjak, reszketett a kezem, miközben kitöltöttem a doksit, hiszen bár jó ideje blogolok, soha ezelőtt nem mertem még eredeti nyelvű arc példányt kérni. Ámde, mivel elhatároztam, hogy számomra az idei év amúgy is az angol nyelvű olvasás / értékelés megerősítéséről fog szólni, összeszedtem a bátorságomat. És február elején befutott életem első angol e-recenziós példánya! Madarat lehetett volna velem fogatni, előbb ettől az élménytől, aztán meg már a könyv olvasása keltette boldogságtól.
Mert ez a kötet is levett a lábamról. Megkaptam mindazt, amivel az első rész meghódított, s pluszban még egy kis ráadást. A fiúk kapcsolata természetes módon alakult, a nehézségeik hihetőek, reakcióik pedig érthetőek voltak. Persze a kommunikációs problémáik miatt mindketten megérdemeltek volna egy hatalmas nyaklevest, elvégre mégis hogy képzelték, hogy így meggyötörnek azzal, hogy képesek ilyen hosszan nyújtani a saját, s ezáltal az én szenvedéseimet. Két csökönyös bolond, de képtelenség nem imádni őket. Cukik és dögösek mindketten, a szenvedély pedig, ami tombol közöttük… o’la-la. *nyúl a legyezőért* Ugyanakkor feltétlen meg kell említenem, hogy nem csupán Wes és Jamie akik miatt roppant szórakoztató ez a történet. A Canning klán valami elképesztően összetartó és szeretve támogató család. Élvezet volt olvasni minden bolondosan bájos jelenetüket. Blake Riley, a folyton hívatlanul felbukkanó csapattárs + szomszéd pedig zavaróan kotnyeles és jópofa barát, aki szerintem tartogat még egy s mást a tarsolyában. Kérdés persze, az írók alkalmat adnak-e majd neki a jövőben, hogy igazán megmutassa magát.
„I'm with the man I love, and that's all that matters.”
Úgyhogy mit is mondhatnék? Aki egy jó fajta, édes és szenvedélyes new adult M/M románcra vágyik, az nem foghat mellé, ha a Him és Us mellett dönt. Bár az élmény tagadhatatlanul úgy teljes, ha mindkét kötetet olvassa az ember, szerintem akár önállóan is élvezhetőek. Előbbiben barátokból szerelmesekké érő fiúk történetét kapjuk, utóbbiban pedig azt láthatjuk, ahogyan egy kapcsolat megküzdve egy sor nehézséggel szépen kiforrja magát. Az első talán picit könnyedebb, míg a másik egy árnyalattal komolyabb hangvételű, de mindkettő egyformán remek. Csak ajánlani tudom!

amazon goodreads                    amazon goodreads

*Az Us arc példányát hálásan köszönöm a szerzőknek!

✚ My short review on goodreads.