Sarah MacLean - Nine Rules to Break When Romancing a Rake - A csábítás kilenc szabálya


molygoodreads

Egy igazi lady nem szivarozik, a lovat nem férfimódra üli meg, nem foglalkozik vívással és nem is párbajozik. Ezenkívül nem lő pisztollyal és nem kártyázik férfiklubban.

Lady Calpurnia Hartwell mindig betartotta ezeket a szabályokat, de végül is mi értelme volt ennek? Még mindig nincs férjnél és enyhén szólva elégedetlen a helyzetével. De most megfogadta, hogy megszeg minden szabályt és végre élvezni fogja az életet!
De ahhoz például, hogy végigtáncoljon egy bált vagy szenvedélyesen csókolózzon, kell egy megfelelő partner is. Egy olyan férfi, aki mindent tud a szabályszegésről. Például az elbűvölően vonzó Gabriel St. John, Ralston márki, akinek épp olyan rossz a híre, mint amilyen bűnös a mosolya.
Ha Lady Calpurnia nem vigyáz, akkor éppen a legfontosabb szabályt fogja megszegni: akik az élvezeteket keresik, azoknak soha nem szabad reménytelen szerelemre lobbanniuk

Főszereplők: Calpurnia (Callie) Hartwell & Gabriel St. John, Ralston márkija
London - 1823

Sorozat: Love By Numbers 1.
Műfaj: Történelmi romantikus
Kiadó: Könyvmolyképző
Megjelenés: 2013. december 15.
Fordító: ?
ISBN: 9789633735718
? oldal, puha borítós

Értékelésem:

Az Arany pöttyös kiadói sorozat keretei között új írónő mutatkozik be a hazai közönségnek. Sarah MacLean 1978. december 17-én egy egykori angol kém és olasz párja második leányaként született Rhode Islanden. Ifjú tinédzser korától szenvedélyes rajongója volt a történelemnek, és a romantikus regényeknek; nagy álma volt, hogy egy napon ő maga is íróvá válhasson. Előbb a massachusettsi Smith College-ban, majd a Harvardon folytatott irodalmi tanulmányokat, s közben publicistaként is tevékenykedett. Első könyve - a Season címet viselő történelmi ifjúsági románc - nem sokkal diplomája megszerzése után látott napvilágot. Azóta megjelent írásai sorra a New York Times és USA Today bestseller listáira kerültek, és már több, mint egy tucat nyelven - immár magyarul is - megjelentek. 2011-ben első felnőtteknek szóló alkotása, A csábítás kilenc szabálya, bekerült a rangos RITA díj legjobb történelmi romantikus regény jelöltjei közé, idén pedig A Rogue by Any Other Name című könyve a győzelmet is megszerezte. Az írónő jelenleg Brooklynban él férjével és kutyájukkal.

A magyar olvasók elsőként a Love By Numbers sorozat nyitó kötetét ismerhetik meg. A trilógia darabjai:
1. Nine Rules to Break When Romancing a Rake - A csábítás kilenc szabálya
Eredeti megjelenés: 2010. március 30. | Főszereplők: Calpurnia (Callie) Hartwell & Gabriel St. John, Ralston márkija | London - 1823
2. Ten Ways to be Adored When Landing a Lord
Eredeti megjelenés: 2010. október 26. | Főszereplők: Isabel Townsend & Nicholas St. John | Yorkshire, London - 1823
3. Eleven Scandals to Start to Win a Duke's Heart
Eredeti megjelenés: 2011. április 26. | Főszereplők: Juliana Fiori & Simon Pearson, Leighton hercege | London - 1823
„Szerinte egy jó könyv ismertetőjegye egy időn és téren átívelő szerelmi történet. ”
Lassan ugyanannyi ideje már, hogy a történelmi románcok szerelmesének vallhatom magam, mint amennyi év eltelt rajongásom felismerésig. Olvasmány listámon a klasszikusok szívrablóit előbb Heather Graham hősei, majd Amanda Quick gentlamanjei követték, aztán még számos szerző nagyszerű könyve. Jöhetnek s mehetnek a műfajok divathullámai, ezek a történetek állandó kedvenceim báli széptevéseikkel, a terasz vagy épp kert árnyékos sarkaiban lopott csókjaikkal, s a gyakorta szenvedélybe fulladó hintós jeleneteikkel. Így hát hogy is ne csillant volna fel a szemem, amikor megtudtam, újabb címmel gyarapszik a magyar nyelven is olvasható, regency korba kalauzoló könyvek kínálata.
„A kaland akkor is megéri, ha maga a tapasztalat csalódás.”
Allendale grófjának idősebbik leánya, Calpurnia, nem aratott túl nagy sikert első szezonja idején, s sajnálatosan az azóta eltelt tíz esztendő alatt sem vált belőle a bálok szépe, csupán a feddhetetlen hírnevű penészvirág címet sikerült kiérdemelnie. Amikor a társaságban nem régiben bemutatkozó húga eljegyzését ünneplik, rá kell döbbennie, hogy 27 éves korára tétlen, csúnyácska vénlány lett belőle, aki mellett elszalad az élet, aki mindössze a könyveket lapozva él át izgalmas kalandokat.
Ám ahelyett, hogy átadná magát a
búslakodásnak, elhatározza, papírra veti vágyait és szép sorban valóra is váltja őket, hogy ha már a boldog életről kénytelen lemondani, legalább pár feledhetetlen emlékkel legyen gazdagabb. Listájának kilenc pontja között akadt a férfiaktól irigyelt szabadságot megtestesítő tevékenység kipróbálása, és valódi nőies óhaj is:
1. Szenvedélyesen megcsókolni valakit
2. Szivarozni és whiskyt inni
3. Férfi nyeregben lovagolni
4. Vívni
5. Elmenni egy párbajra
6. Pisztollyal lőni
7. Kártyázni (férfiklubban)
8. Végigtáncolni egy éjszakát egy bálon
9. Úgy öltözni, hogy szépnek tartsanak csak egyetlen egyszer
Tervei szerint ugyan csak az első ponthoz kérte volna a sármos, s megátalkodott szoknyapecér hírében álló Ralston márki közreműködését, ám előbb a sors, aztán már maga a férfi intézte úgy, hogy útjaik örökösen egymást keresztezzék. Ily' módon a vénkisasszony vágyálmaiból szép lassan kettejük közös kalandja kerekedett.
„A húga még a legnyugodtabb emberből is kihozza a vadállatot.” 
Óvatos tartózkodással láttam a regénynek, ám mire a közepéhez érkeztem kritikusabb énemet egyszerűen sutba dobtam, és úgy döntöttem, én ezt bizony nagyon szeretem. Úgy gondoltam, azt az egy-két apróságot, amin fennakadtam, illendő megbocsátani az írónőnek, mivel, minek tagadjam, a 'belekezdek egy picit'ből végül egy ültő helyben végig olvasós délután/este/éjjel kerekedett, azaz el kell ismerni, igen csak ügyesen fűzte a mondatokat. Tetszett a mesélés stílusa, és a cselekmény alakulása teljességgel lekötött. Élveztem, hogy egyaránt találtam humoros, megható és szenvedélyes pillanatokat. A szereplők pedig egyszerűen ellenállhatatlanok voltak számomra. 
Örömmel szemléltem, ahogyan Callie, akit bár beskatulyáztak és leírtak, nem mondott le arról, hogy megtegye az akkoriban elképzelhetetlent, követte az álmait. S nem csupán az volt ínyemre, hogy képes volt háttérbe húzódóból olyanná alakulni, aki igen is kinyújtja a kezét azért, amit szeretne, hanem az is megfogott, hogy a szokásos vénlányos vonást - az irodalom szeretetét - még azzal is megtoldotta az írónő, hogy rubensi idomokkal áldotta meg hősnőjét. Az igéző mosolyú, jóvágású nőcsábász Gabriel természetesen engem sem hagyott hidegen. Lovagiassága, testvérei iránt tanúsított feltétlen szeretete, no és bűnösen heves udvarlása igen rövid idő alatt romba döntötte minden ellenállásomat. Már csak azért is, mert végig úgy éreztem, valóban ő Callie tökéletes párja. Hisz ő keltette igazán életre a lányt azzal, ahogyan incselkedett vele, felbőszítette, bátorította, elbűvölte, csábította és szerette. A regény javára szóljon, nem csupán a főszereplők karaktere maradt emlékezetes, a mellékszereplők szintén éltek a lapokon, közülük nem is egy felkeltette az érdeklődésemet, így boldogan konstatáltam, a folytatásokban róluk esik majd szó bővebben.
„A szerelem sosem egyoldalú vagy önző. A szerelem nagyvonalú és jó irányba változtatja az életet. A szerelem nem rombol ..., a szerelem épít.”  
Állítom, aki hozzám hasonlóan a műfaj szerelmese, annak vétek kihagyni ezt a nagyszerű könyvet! Ha a tamáskodók arra kérnének, mondjak hasonló élményt nyújtó történetet, valószínűleg Amanda Quick Bukott angyalát, vagy Samantha James Gyöngéd vágyak című regényét, esetleg Julia Quinn Miss Miranda Cheever titkos naplóját említeném.


A Blogturné Klub november 15-vel kezdődően egy hétre a múltba invitál titeket. Hét különböző állomáson ismerhetitek meg a Könyvmolyképző Kiadó legújabb arany pöttyös kötetét, Sarah MacLean: A csábítás kilenc szabálya című regényét, ráadásképp pedig minden nap olvashattok valami érdekességet a szerzőről, valamint a regency korról.
A blogbejegyzések kiemelt betűi minden esetben egy-egy történelmi románc főhős nevét adják ki. Nincs más dolgotok, mint azt kitalálni, mi a regény címe, amelyben azé az úriemberé volt a főszerep.
a Rafflecopter giveaway

A könyv blogturnéjának további állomásai:

11/16. Kristina blogja
11/17. Szilvamag olvas
11/18. Deszy könyvajánlója
11/19. Nem harap a...
11/20. Insane Life
11/21. Dreamworld