Jus Accardo: Érintés


molygoodreads

Mikor egy idegen fiú száguld le a patak melletti töltésen, és épp a lába előtt ér földet, a tizenhét éves adrenalinfüggő Deznee Cross úgy dönt, kihasználja a lehetőséget, hogy felbosszantsa apját, ezért hazaviszi a titokzatos, jóképű, jégkék szemű srácot. De valami nem stimmel Kale-lel. Dez cipőjét hordja a zuhany alatt, lenyűgözik az olyan tárgyak, mint egy DVD, vagy egy váza, és mintha attól tartana, hogy a lány egy érintésétől elporladna. De egyszer csak megjelenik Dez apja, fegyverrel a kezében, és jóval többet tud Kale-ről, mint kellene. Dez rájön, hogy sokkal több van a fiúban – és az apja „ügyvédi irodája" is más – mint az elsőre látszott. Kale a Denazen részvénytársaság rabja volt – egy szervezeté, amely összegyűjtötte a „különleges" gyerekeket, akiket csak a Hatosnak neveznek, hogy fegyverként használja őket, egy egész életen át. Á, igen, és az érintése? Az halálos. Dez és Kale mindenre elszántan csatlakozik a Hatoshoz, hogy legyőzzék a Denazent, mielőtt azok kapják el őket és Dez apja rájön a legnagyobb titokra. A titokra, melyet Dez egész életében meg akart óvni. A titokra, melyért Kale ölne, hogy megóvja.

Főszereplő: Deznee Cross & Kale
Parkview - jelen

Sorozat: Denazen 1.
Műfaj: Paranormális ya
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Fordította: Lánc Brigitta
Megjelenés: 2013. november 30.
ISBN: 9789633730898
? oldal, puha kötésű
„Ha képes lennék bárki mást megérinteni ezen a földön, akkor sem hinném, hogy szeretném megtenni. Kizárólag téged akarlak érinteni.
Melyik három szóval jellemeznéd a regényt?
Nusejka: Fiatalos, misztikus, X-menes :D
Angelika: Akciódús, mutánsos, humoros.
„- ... miért hívják őket Hatosnak?
- Talán, mert Stan Lee már levédette a 'mutáns' szót? (...)
- Ez a genetikai rendellenesség a hatodik kromoszómában mutatkozik meg. Nem túl eredeti, de annál találóbb elnevezés.”
A borító megnyerte a tetszésedet?
Nusejka: Szeretem, amikor egy kiadó átveszi az eredeti borítót. A beállítás nagyon egyszerű, nincs túlflancolva, és talán pont ezért kelti fel a figyelmet. A modell nekem személy szerint nem jön be, de hát nem találhatunk olyat, ami mindenkinek bejön :)
Angelika: Első pillantásra kissé semmitmondónak tűnt. Most, olvasva a regényt úgy gondolom, hogy a háttér ügyesen ötvözi a történet szempontjából fontos erdőt, valamint a titokzatosságot, a modell pedig elég közel van ahhoz, ahogyan elképzeltem Kale-t.
„Tizennyolc- tizenkilenc éves lehetett (...) túl jóképű volt. a haja túl hosszú (...) Ráadásul még a sötétben is jól látszott, milyen kidolgozott, izmos a karja és széles a válla. (...) Gyönyörű szeme volt: jégkék és átható.”
Milyennek találtad a könyv stílusát, a történetet, az események ütemét és fordulatait?
Nusejka: A stílus kellemesen egyszerű, a szóhasználatból érezhető, hogy fiataloknak szól és fiatalokról. A történet kényelmes ritmusban folyik, nincsenek nyálas, unalmas üresjáratok, de hirtelen fordulatok sem. Ez egy olyan könyv, amit bármikor el lehet kezdeni, még ha nagyon fáradt vagy is, és bármikor le is lehet tenni. Szerintem kellemesen pihentető, pont egy fárasztó nap után való olvasmány.
Angelika: A bónusz fejezeteket leszámítva a teljes történetet Deznee meséli E/1-ben, s mivel ő egy vagány tinilány, a szóhasználat és a stílus ehhez igazított. Amikor elkezdtem a könyvet, kellemes meglepetés volt, hogy pár felvezető oldalt követően bele is csaptunk a lecsóba. Jó ideig szinte észrevétlenül peregtek a lapok, a cselekmény kellemes ütemben bonyolódott, igaz állkoppantóan meglepő helyett, inkább az előre haladáshoz szükséges és felettébb odakívánkozó fordulatokkal találkozhattunk. Aztán úgy a regény felére picit lelassultak az események, ám a végére ismét felpörgött egy nagyon jól sikerült végjátékra.
„Hát persze. És a cselekmény tovább bonyolódik. Istenem! Valaki öljön már meg!
Mi a véleményed a főszereplőkről?
Nusejka: Igazán egyikőjük sem került közel hozzám. Sajnos engem egy kicsit irritált Kale édes együgyűsége, de szerintem a többség erre inkább úgy reagál, hogy: 'aaaaw, de cukiiiii *-*'. Dez egy tinilány, és az esetek többségében úgy is viselkedik, és legtöbbször csak csodálkozom, hogy mégis összejönnek neki a dolgok. Általában szerintem ez nem is rajta múlik, csak másokon és a körülmények szerencsés fordulatán. Leginkább úgy tudnám megfogalmazni, hogy egyikőjük sem ment az agyamra, ami ritka dolog és pozitív, de megszeretnem sem sikerült őket. Talán majd a folytatásban, nekem ehhez sokszor több idő kell.
Angelika: Dezben tetszett a kissé fiús, lázadó jellemvonás. Egészen szimpatikusnak találtam addig a pontig, míg el nem kapta a ya hősnők 'melyik sráchoz húz a szívem' nyavalyáját. Hál isten, viszonylag enyhe lefolyású volt a kór. Kale karaktere a halálos és ártatlan keveréke, amit roppant érdekesnek találtam. Tetszett, ahogyan felfedezi a számára ezidáig ismeretlen külvilágot, és az, ahogyan teljes naivsággal képes volt rácsodálkozni dolgokra.
„Az élet megedzette, Kale mégis jó ember volt. Rettentően hűséges és bátor. Szörnyűségeket élt meg, mégis megmaradtak ezek a tulajdonságai...
Mit gondolsz a két főhős közt szövődő kapcsolat ábrázolásáról?
Nusejka: Ezzel kivételesen teljesen meg voltam elégedve. Nem volt képmutatóan ártatlan sem, de nem is toltak az arcunkba egy tini pornót. Kale édes gyermeki szerelme, és Dez 'vívódása' a két srác között teljesen vissza adta azt, amit elvárna az ember egy a világot soha nem látott srác és egy viharvert partycsaj között.
Angelika: Az összetartozás érzésének pikk-pakk megszületésétől messze nem voltam lenyűgözve - Mert most komolyan... A 'meg akarlak ölni' pillanata és a 'mi most már együtt harcolunk a világ ellen' között mennyi telt el, vagy jó tíz perc? -, de aztán az, ahogyan az ujjak összekulcsolásának gyengéd intimitását, az óvatos, majd később szenvedélyes csókokat leírta a szerző, az már nagyon is az én románcra éhes lelkemnek szólt.
„- Ilyen érzés csókot kapni?
- Hát, tulajdonképpen igen. De rengeteg különböző létezik...
- Mutasd meg!
Kedvenc jeleneted vagy mondatod?
Nusejka: Nekem az utolsó jelenet tetszett a legjobban, bár tuti nem ezt a szót használtam volna :D
Angelika: Több is akadt Dez és Kale közös pillanatai között. Az egyik mulatságosabb ez:
„Tekintetét a kezemben tartott vörös selyem babydollon legeltette.
- Ez meg mi? - kérdezte, ujjai közt morzsolgatva a fényes anyagot.
- Ruha - feleltem. - Nőknek.
Kikerekedett a szeme.
- A lányok ilyet viselnek?
- Igen, de általában nem hosszú ideig - nevetgéltem.
Kale hirtelen olyan vörös lett, mint a fehérnemű.
- És most ezt fogod felvenni?
- Öhm, nem - mondtam elpirulva.
Kicsit csalódottnak tűnt, nekem pedig sikerült elnyomnom egy mosolyt.”
Volt-e olyan a regényben, ami nem nyerte el a tetszésedet?
Nusejka: Egy cseppet idegesítettek a rossz helyen hangsúlyozó dőlt betűs részek, és nagyon sajnáltam, hogy Dez nem kapott valami kúlabb képességet. Ahogy látszik, alakul ez még, de ha magamból indulok ki, és abba a helyzetbe képzelem magam, akkor jobban örülnék valami offenzív vagy defenzív képességnek. Magyarul: szép, szép, de mire jó ez?
Angelika: A már említett majdnem szerelmi sokszögesítés mellett pár apróbb, nekem kissé logikátlannak érződő szereplői döntés volt az, amitől felszaladt a szemöldököm. Mind közül talán attól kaptam agyfrászt leginkább, amikor Kale úgy döntött, hogy ő most a Twilight Edwardját játszva bemászik Dez hálószobájának ablakán. Mert mit is számít, hogy legnagyobb ellensége ugyan azon ház egy másik szobájában alszik éppen...
„- Óriási hibát követsz el.
Megvontam a vállam és hátra léptem.
- Nem ez lesz az első, és biztosíthatom, hogy nem is az utolsó.
Kinek a figyelmébe ajánlanád leginkább ezt a sorozatot?
Nusejka: Azoknak, akik a könnyedebb stílusú regényeket szeretik, az ártatlan tini szerelmeket, de nem zárkóznak el egy csipetnyi fantasytól sem.
Angelika: Az ifjúsági műfajra nyitott, különleges képességeket szerető olvasóknak kár lenne kihagyniuk. Például akik az Obszidiánt megszerették, mindenképpen adjanak esélyt neki.

Nusejka szerint:
               Angelika szerint:
              
Az írónő a sorozat valamennyi részéhez állított össze zenelistát, és meg is osztotta honlapján. Az Érintéshez készült 13 számból álló válogatást a képre kattintva hallgathatjátok meg. Buckcherry: Bliss című száma pedig azon okból érdemeli meg, hogy külön kiemeljük, mert Jus Accardo a Novel on the Runnak adott interjújában erről a dalról mondta, hogy szerinte tökéletesen jellemzi Kale és Dez kapcsolatát.

playlist

A hétköznapok nagy rohanásában meg szoktál állni, hogy egy pillanatra rácsodálkozz a világra? A körülötted lévő tárgyakra és emberekre? Gondolkoztál már azon, hogy milyen jelentősége lehet egy érintésnek? Hagyd, hogy Kale és Deznee rávezessen ennek fontosságára Jus Accardo: Touch - Érintés című könyvében, amely várhatóan november 30-án jelenik meg a Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából.
A Blogturné csapata november 21. és 30. között elkalauzol titeket egy olyan világba, ahol már semmi sem lehetetlen, mégis az emberi érzelmek mindennél többet érnek. Sok extra és a megszokottól eltérően egy másfajta különleges játék is vár rátok, a nyeremények pedig lélegzetelállítók egy leendő rajongó számára!

  1. Töltsd ki a Rafflecopter dobozt és lájkold a kért oldalakat
  2. Minden blogon válaszoljátok meg az írónővel vagy a könyvvel kapcsolatos kérdésünket, amelyre mindig EGY SZÓ lesz a helyes megfejtés. A megfejtés ELSŐ BETŰIT gyűjtsétek össze 10 napon keresztül és írjátok bele az így kapott könyvcímet a rafflecopter megfelelő rubrikájába. Kicsit azért nehezítettünk a játékon, mert nem soroljuk fel előre, hogy a melyik blogon találjátok a kérdéseket. Az aktuális blogokon minden esetben találtok majd egy rövid versikét, ami segít abban, hogy a melyik blogon találjátok a következő kérdést.
  3. A Rafflecopter minden mezőjét kötelező kitölteni és a lájkolás is kötelező elem! Csak úgy vesztek részt a játékban, ha ezeket mind teljesítitek!
Az 5. állomás kérdése:
Mi a regényt megjelentető amerikai kiadó neve?
FIGYELEM! Rajtunk kívül álló technikai okok miatt, az elmúlt napokban nem mindenkinek működött megfelelően a rafflecopter. Erre sajnos csak egyetlen megoldást találtunk, ha új dobozt csinálunk. Ezért kérünk mindenkit, aki játszott korábban, hogy töltse ki újra az összes eddigi mezőt!
Köszönjük és elnézést a kellemetlenségért, reméljük nem lesz több ilyen.
a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai:

11/21. Könyvszeretet
11/22. Deszy könyvajánlója
11/23. Dreamworld
11/24. Kristina blogja
11/25. Angelika blogja
11/26. Nem harap a...
11/27. Roni olvas
11/28. Függővég
11/29. MF Kata gondolatai
11/30. Kelly & Lupi olvas

Az eztán következő bloghoz vezető nyom:
“Bár a bloggerina nem annyira harapós,
a könyvek iránti szeretete ragadós.
Kedvenc állata kétség kívül a bagoly,
Mit ír a könyvről? Figyelj és sasolj!”