Rule No.1 avagy a Rule-ról első körben



Sorozat: Marked Men 1.
Műfaj: New Adult
Kiadó: Ulpius
Megjelenés: 2013. november
ISBN: 9789632549057
? oldal, puha borítós

molygoodreads

Főszereplők: Shaw Landon & Rule Archer
Brookside & Denver (Colorado) - jelenkor


Shaw Landon attól a pillanattól fogva szerelmes Rule Archerbe, hogy meglátta őt. A lányt nem taszítják piercingjei, tetoválásai és vad természete. Noha tisztában van vele, hogy Rule nem hozzá való, szívének nem tud parancsolni. Rule tökéletes ellentéte mindannak, amit Shaw, a tiszta lelkű orvostanhallgató képvisel.
Egy olyan fenegyereknek, mint Rule Archer, Shaw Landon egy beképzelt királykisasszony – és nem utolsó sorban halott ikertestvére ex-barátnője. A lány mások szabályai szerint él, Rule csakis a saját feje után megy. Nincs ideje a Shaw-féle jóravaló, rendes lányokra, még akkor sem, ha ő az egyetlen, aki igazán ismeri őt.
De a rövid szoknya, a túl sok pohár születésnapi koktél és a megvallott titkok egy olyan estéhez vezetnek, melyet egyikük sem tud feledni. A párnak most azzal a nehézséggel kell szembenéznie, hogy egy olyan lány, mint Shaw és egy olyan fiú, mint Rule hogy tudnak együtt maradni anélkül, hogy tönkretennék szerelmüket, vagy ami még rosszabb… egymást.

Hónapok óta vártam türelmetlenül, a kóros kialvatlanság ellenére sem akaródzott letenni, és olvasás közben 10 oldalt firkáltam tele jegyzetekkel és kész idézet tengerrel, mégis, a legtöbb, ami jelenleg telik tőlem:


Így, bár később lehet tőlem számítani egy higgadt, értékelő bejegyzésre is, most engedtessék meg nekem, hogy szabadjára engedjem rajongó lányos énemet, hagy tomboljon kicsit.


A regény hemzseg a dögös srácoktól; testvérek, barátok, munkatársak... és mindahányan pár nélkül élik napjaikat, így lesz még mit olvasnunk. Egyelőre az első három kötetre van érvényes szerződés, de a teljes tervezett sorrend így néz ki:
2. Jet (Jet Keller & Ayden Cross)
3. Rome (Rome Archer & Cora Lewis)
4. Nash (Nash & Saint)
5. Rowdy
6. Asa

Az ajánlás:
„... ajánlom továbbá még az összes tetovált, vérbeli rosszfiúnak.”

Pár szóban az egészről:
Első szám első személyben mesélt, váltott nézőpontú, rendkívül szabad szájú new adult regény, amiben vadító srácok, elképesztő tetoválások, nagyszerű barátságok, elszomorító családi zűrök és egyéb nyalánkságok mind helyet kaptak, kimaradt viszont a szerelmi háromszög (hurrá!).
A többit ezúttal mesélje el a könyv maga:

Rule Archer, ahogyan Shaw látja:
„... pimasz volt, szabad szájú, felelőtlen, meggondolatlan, gyakran bolond és úgy általában egy kibírhatatlan bunkó. De amikor úgy tartotta kedve, elbűvölő, vicces is tudott lenni, nagyszerű művész és a legtöbb esetben az egyik legérdekesebb ember a társaságban. (...) Rule az a fajta srác volt, aki még szakadt farmerban, gyűrött pólóban is tökéletesen önmagát adta, és jól állt neki. Ugyanez volt a helyzet a testét tetőtől talpig borító tetoválásokkal és az arcába szurkált fémekkel. (...) az ő szeme volt a legtisztább jégkék, a haja pedig még a lila, zöld, kék festék alatt is a legsűrűbb, legfényesebb, amit valaha láttam. (...) Nem szörnyű, csak nehezebb szeretni. (...) Forrófejű és nyughatatlan, de édes és bújós is... Rule különbözött az átlagos srácoktól, vele sosem lesz szívecskés - virágos a szerelem, nem lesznek versek, amelyekbe belepirulok. Vele folyamatos adok-kapok és hullámvasút az élet a mindkettőnkben lángoló szenvedély miatt.”
Kedvenc Rule mondat:
„Gyűlöltem azokat a srácokat, akik bébinek szólítják a lányokat. Bébit csak akkor mondasz, ha nem emlékszel a nevére, vagy ha túl lusta vagy egyedi becenevet kitalálni.”
Shaw Landon, ahogyan Rule látja:
„Elegáns, letisztult és drága, ezzel a három szóval lehetett a legtökéletesebben jellemezni. (...) A hangja egyáltalán nem illett a megjelenéséhez: olyan volt, mint a cigi és a whisky kombinációja, pedig ő csupa pezsgő és selyem. (...) Sápadt volt, szinte fehér, szőke hajjal és nagy zöld-almához hasonlító, olajzöld szemekkel. Apró volt, de a domborulataitól megállt az ész. (...) Nem elég, hogy úgy festett, mint egy mesebeli hercegnő, de kibaszottul jó úton haladt afelé, hogy orvos legyen belőle. (...) Shaw családja aranyat szart és pénzt böfögött. Emellett csaltak, hazudtak, elváltak és újraházasodtak. (...) eléggé bírom.”
Kedvenc Shaw pillanat:
„- ... tudhatnád, milyen véget ér Rule története.
- Nem szokásom előrelapozni, Dale. Végigolvasom a könyveket.”
Kettejük kapcsolata:
„Középiskolás korunk óta egymás életének tartozékai voltunk...”
„- Ha belevágunk - eljárkálunk, együtt töltjük az időnket -, senki, sem a szüleim, sem a tieid, még Rome sem fogja helyeselni.
- Kit érdekel?”
„- Rule, ha ez félresikerül, akkor nagyon-nagyon rossz lesz.
- Igaz, de ha működik, akkor nagyon, nagyon jó.”
„Minden, amire valaha vágytam, csak néhány másodpercig volt az enyém, és elég volt egyetlen bukkanó, egyetlen, apró félreértés, hogy kudarcba fulladjon.”
„- Helyre kell hoznunk a kettőnk dolgát.
- Először meg kell tanulnunk, hogyan ne rontsuk el.”
„...csak az érdekel, hogy amikor rád nézek, te visszanézel rám, és engem látsz.”
„Itt a szívem, Shaw. A kezedbe adom, és ígérem, te leszel az első és utolsó ember, aki birtokolja. Bánj vele óvatosan, mert törékenyebb, mint hittem, és nem fogom visszavenni. Nem tudok eleget a szerelemről ahhoz, hogy biztosan tudjam, úgy érzek irántad, de azt tudom, hogy mostantól kezdve kizárólag te létezel számomra. Csak azt ígérhetem, hogy figyelmes leszek, és nem taszítalak el magamtól többé. Nélküled is van élet, de ha választani lehet, veled akarom leélni, és esküszöm, nem menekülök el, ha erőfeszítésbe kerül.”
„Úgy tűnik, az ellentétek nemcsak vonzzák, hanem felgyújtják egymást és porig égetik az egész várost.”

Az írónő azt vallja, hogy bármerre is megyünk, a zene életünk része, hisz még egy áruházba belépve is ott szól a háttérben. Így talán nem meglepő, hogy a könyvben is számtalan dalcímmel és együttes nevével találkozhatunk, íme a listájuk:
The Civil Wars Social Distortion
Twisted Sister: We're Not Gonna Take It Garth Brooks
Black Rebel Motorcycle Club Bad Religion
The Gaslight Anthem Drive-By Truckers
Straylight Run Lucero
Bloody Hollies Against Me
Dawes Lady Antebellum
The Avett Brothers The Heartless Bastards
 "Minden lány egy olyan rosszfiúra vágyik, aki csak miatta lesz jófiú...
...és minden fiú olyan lányt szeretne, aki csak vele rosszalkodik."
Az jóból egy adag sosem elég! Aki hozzám hasonlóan imádja a rosszfiú, jó kislány párosok egymásra találásának történeteit, azok figyelmébe az alábbi regényeket ajánlom: 
Simone Elkeles: Tökéletes kémia és A vonzás szabályai
Abbi Glines: Ha az enyém lennél
Jamie McGuire : Gyönyörű sorscsapás és Veszedelmes sorscsapás
S.C. Stephens: Esztelen
J. Sterling: A hibátlan játék
Tammara Webber: Egyszeregy

A regényről írt második, higgadtabb beszámoló ebben a bejegyzésben olvasható.

A blogturné állomásai:

11/21. Kristina blogja
11/23. E-book klub
11/24. Könyvesem
11/25. Magnolia olvas
11/26. Kelly & Lupi olvas
11/27. Francica blogja
11/28. Nem harap a...
11/29. Olvasószoba
11/30. Kultúrkáló
12/01. Insane Life
12/02. Könyvek erdeje

a Rafflecopter giveaway