Heidi McLaughlin - Forever My Girl - Örökké a csajom


molygoodreads

Sosem hittem volna, hogy rocksztár lesz belőlem. Az egész életem előre eltervezett volt. Futballozás a főiskolán. Bekerülni a Nemzeti Futball-ligába. Házasság a középiskolai szerelmemmel, majd boldogan élni, míg meg nem halok.
Mindkettőnk szívét összetörtem aznap, amikor közöltem vele, hogy elmegyek. Fiatal voltam. A magam szempontjából jó döntés volt, ám kettőnket illetően nem volt az. Lelkem bánatát zenében sírtam el, de őt soha nem feledtem. Az illatát… A mosolyát…
Most hazafelé tartok. Tíz év telt el. Remélem, képes leszek mindezt elmagyarázni neki ennyi idő után. Még mindig utána sóvárgok. Ő az én örök szerelmem…

Főszereplők: Josephine Preston & Liam Westburry
Beaumont (Texas) - jelenkor

Sorozat: Beaumont 1.
Műfaj: Jelenkori 

 
Kiadó: Ulpius
Fordította: Rákócza Richárd
Megjelenés: 2013. október
ISBN: 9789632548319
300 oldal, puhatáblás

Értékelésem:
"- Hé, Jojo! - kiabálja.
- Igen - kiáltom vissza.
- Egyszer majd feleségül veszlek."
A történet több mint egy évtizede kezdődött, amikor a középiskola egyik sztárfocistájának szeme megakadt az egyik szurkoló lányon. Évekig elválaszthatatlanok voltak ők is, mint ahogyan legjobb barátaik, Katelyn és Mason is. Mindkét pár azt tervezte, a főiskola után boldog házasokként élnek majd valahol a kertvárosban. Ám egy napon Liam rádöbbent, ez az álom nem egészen az, amire ő lelke mélyén vágyódik. Összepakolt, és mindent hátra hagyva elindult, hogy életét a zene iránti szenvedélyének szentelje.
"Lehetek sikeres a színpadon, éjszakánként azonban egyedül vagyok."
Tíz év szaladt tova, és bár Liam hírneves és tehetős zenésszé vált, lelke továbbra is nyugtalan maradt, képtelen volt élete szerelmét elfelejteni. S egyszer csak derült égből villámcsapásként érkezik a rettenetes hír, egykori legjobb barátja, Mason, életét vesztette egy szörnyű autóbalesetben. Liam elhatározza, hogy hazatér szülővárosába. Részt kell vennie a temetésen, fel kell ajánlania segítségét a két pici lánnyal magára maradt Katelynnek... és látnia kell az ő Jojo-ját.
"Sosem hittem volna, hogy még egyszer találkozom a sráccal, aki ellopta a szívem, és elfelejtette visszaadni."
Persze az élet Beaumontban sem állt meg. Josie virágboltot nyitott, boldog édesanyaként neveli fiát, s évek óta kiegyensúlyozott kapcsolatban él a városka egyik orvosával, Nickkel, akivel már az esküvőt tervezi. A legkevésbé az hiányzott neki, hogy Liam újra belépjen az életébe, és hozza magával mindazokat az érzelmeket, amelyekről úgy hitte, már örökre búcsút mondott nekik.
"Ha az ember szeret valakit, akkor azzal tisztában van."
Szerelmük olyan szenvedélyes, mély, és mindent elhomályosító volt egykor, hogy képtelenség megfeledkezni róla. Az a tengernyi emlék és megannyi más is ezernyi szállal köti őket egymáshoz. Hogyan állhatnának ellen? Talán miután tíz évig győzködték magukat, hogy képesek élni a másik nélkül, most itt az ideje újra felfedezniük, miért is szerettek egykor egymásba.

Van akik számára ez a regény nem lesz egyéb egy komótos folyású, egyszerű, édes-bús, második esély romantikus történetnél. Ám én jóval többet látok ebben a könyvben. Nekem a lapok álmokról, azok követéséhez szükséges hitről s bátorságról, életeket befolyásoló döntésekről, lezárásról s újrakezdésről, és megannyi érzelemről meséltek.
Szerelem, szenvedély, elkötelezettség... bűnbánat, elkeseredettség, félelem, fájdalom, gyász... elfogadás, megbocsátás, hit és bizalom...
Igazából az a véleményem, a kötet lényegét nem is az események adják meg, sokkal inkább az a sok érzelem, amellyel szembe kell nézniük a főszereplőknek, akiket elsőkönyves szerzőhöz képest nagyon ügyesen teremtett meg Ms McLaughlin. Könnyű volt hozzájuk közel kerülni, és átélni mindazt, ami lejátszódott bennük, igaz, ebben tagadhatatlanul a visszaemlékezésekkel tarkított, váltott nézőpontú elbeszélés is a szerző kezére játszott, ügyes választás volt.
Az egyetlen apróság, amin elméláztam, az idő volt. Vajon nem hosszú-e az a tíz év távollét, nem túl gyors-e azok után az egymásra találás? Vagy csak engedjem meg magamnak, hogy elhiggyem, a szerelemnek nincs lejárati ideje, bármit le tud győzni és meg tud gyógyítani?

Liam & Josie dala (~ 215. oldal)

Tudtad-e? 
  • A regény mindössze huszonnégy nap alatt született.
  • Az eredeti elképzelés szerint: a helyszín nem Texas lett volna; Liam mesélte volna el a teljes történetet; Josie már Nick felesége lett volna, s közös gyermekük is lett volna.
  • Júliusban megvásárolták a regény filmes jogait.
A folytatásról:

Az Örökké a csajom lapjain több olyan mellékszereplő életébe is bepillantást nyerhettünk, akik közel sem értek még boldog révbe, sőt, mondhatni épp a regényben léptek sorsuk egy teljesen új ösvényére.
A My Everything című, mindössze 60 oldalas novellában az Orvosok Határok Nélkül önkéntesének állt Nick Ashfordot követhetjük Afrikába. Ő volt, aki Josie mellett állt évekig - s ezért tényleg kijár neki az elismerés -, ám Liam visszatérte után csupán a haPpy end útjában álló zavaró tényező szerepe maradt rá. Akár csak a hősnő, úgy mi, olvasók is választottunk, és játszi könnyedséggel dobtuk félre szegényt; titkon örülve, amikor kiderült, még csak a városban sem marad, azaz egész biztosan nem zavar több vizet. Akkor mi végre ez a szösszenet, mi lehetett vele az írónő célja, tehetjük fel a kérdést.
Nos, a pár hónappal később játszódó novellában bár jut lapszám a gyógyító szerelemnek is, középpontjában érzésem szerint inkább Nick személyisége, gondolatai állnak, az, ahogyan megbékél a történtekkel és elengedi a múltat. Kezdetben gyászolja nem csak a szeretett nő, de a magáénak érzett fiú elvesztését is, ám aztán találkozik Aubrey-val, aki az ő második esélye a boldogságra. Nick hazatérése, és találkozása Nohával szép lezárást adott. Szerintem érdekes volt látni a másik fél szemszögét is, s határozottan megérte az olvasására szánt időt.
"– Hát, szia – nyögi ki nagy nehezen Harrison, mint aki most rohant tíz kilométert. (...)
Vállon veregetem Harrisont, és nevetek. Előredől, majd összeszedi magát, mindeközben nem veszi le a szemét Katelynről."
Szerintem senkinek nem kérdéses, hogy a tetovált, vad dobost, aki ugyanakkor szingli apuka is, első pillantásra megidézte Katelyn. A megfontolt családanya gondolatait viszont szeretett férjének elvesztése miatti fájdalom, és nem romantikus ábrándok töltik ki. Ez pedig azt jelenti, kettejük egymásra találása - My Unexpected Forever - nem ígérkezik könnyed utazásnak, sokkal inkább zsebkendő gyűrögetősen érzelmesnek néz ki. És én már alig várom!

Az Ulpius Ház gondozásában megjelent Heidi McLaughlin: Örökké a csajom című romantikus regényt a Blogturné Klub nyolc különböző állomáson mutatja be a már ismerős formában, azaz minden blogon a beszámoló mellett egy kis extrát, és nyereményjátékot is találnak az olvasók. 

1) Töltsd ki a Rafflecopter dobozt, lájkolj minket és már nyerhetsz is!
2) Plusz esély a nyereménykönyvre: Keresd minden nap a kiemelt betűket a blogturnéban részt vevő blogok posztjaiban. Ha mindet megtaláltad, egy nevet tudsz kirakni. Ezt kell beírnod az utolsó Rafflecopter mezőbe.

a Rafflecopter giveaway

További állomások:

10/03. Nem harap a...
10/05. Kelly & Lupi olvas
10/07. Deszy könyvajánlója
10/11. MFKata gondolatai
10/13. Roni olvas
10/15. Kristina blogja
10/17. Dreamworld