Abbi Glines - The Vincent Boys - Ha az enyém lennél


molygoodreads

Ashton kezd belefáradni, hogy folyton a jó kislányt kell adnia; alkalmazkodni szülei és barátja, Sawyer Vincent elvárásaihoz. A fiú maga is a tökéletesség élő szobra, a gimnázium bálványozott élsportolója, minden lány álma. Ám amikor elmegy nyaralni a családjával, Ashton szeme megakad udvarlója unokafivérén, Beau-n. Nála szexisebb srácot életében nem látott, és bár a fiú a kisváros rossz hírű fekete báránya, végzetesen vonzódik hozzá.
Beau a testvéreként szereti Sawyert, ezért százszor is meggondolja, mielőtt nyitni merne a tabunak számító Ashton felé. Igyekszik távol tartani magát tőle, noha kölyökkora óta szereti. Amikor Ashton fel akarja eleveníteni a gyerekkori barátságot Sawyer távollétében, Beau tudja, hogy nemet kellene mondania.
Egyikük sem szeretne fájdalmat okozni Sawyernek, ám minél inkább igyekeznek kerülni egymást, annál hevesebb lesz a vonzalmuk. Aminek egyre nehezebb ellenállni…

Főszereplők: Ashton Sutley Gray & Beau Vincent
Grove (Alabama) - jelenkor

Sorozat: Vincent Boys 1.
Műfaj: New adult

 
Kiadó: Maxim
Fordította: Béresi Csilla
Megjelenés: 2013. október 15.
ISBN: 9789632613192
300 oldal, puha kötésű

Értékelésem:

Két srác, egy lány? Hmm, nem is tudom, gondoltam kissé tamáskodva, hiszen általában nem vagyok a szerelmi háromszögek nagy rajongója, de végül hagytam magam elcsábítani a déli kisvárosi hangulat, a paplányka & város fekete báránya, valamint a gyermekkorban kötött barátságból lett szerelem ígéretével. S milyen jól tettem! Ebben a mostani hűvösödő időben visszahozta picit a melengető nyarat a szobámba miközben ott ragadtam mellette, s egy ültő helyemben el is olvastam ezt a kis könnyed, laza new adult történetet.
Igen, new adultot írok, hiába látni számos ya listán a könyvet. Az ok nagyon egyszerű: bár a szereplők még csupán középiskolások, itt-ott vágytól és szenvedélytől izzottak a lapok, hiszen mi a kibővített, cenzúrázatlan változat fordítását élvezhetjük. Ez az első kiadáshoz képest tízezer szókimondó, szexis, 18-as karikás szóval bővült, amelyek néhány új jelenetet és egy kitolt befejezést adtak az addigi ártatlan ifjúsági történethez. Azt mondom, legnagyobb örömömre, mert kár lett volna ezekről a fülledt pillanatokról lemaradni.
„- Mit művelünk mi, Ash? (...)
- Élvezzük, és annyi.”
Ashton és a Vincent unokatesók legjobb barátokként, együtt nőttek fel. Naphosszat odakinn szaladoztak, fára másztak, újabb és újabb csínyeken törték a fejüket… utóbbit főként Ash és Beau, Sawyer inkább az volt, aki unos-untalan kihúzta a pácból a két rosszcsontot. A három gyerek elválaszthatatlan volt, míg fel nem cseperedtek annyira, hogy a fiúk elkezdtek más szemmel tekinteni pajtásukra. Sawyer nem sokat teketóriázott, randevúra hívta Ashtont, s csakhamar a trióból Beau a fölösleges harmadik kerék lett.
Sawyer a minta fiú reklámarca lehetne; tehetős szülei jó kisfia, segítő bátyus, a középiskola focicsapatának ünnepelt hátvédje, egyszerűen mindenki kedveli. Ashton a városka lelkészének leánya, s mindent megtesz, hogy megfeleljen az elvárásoknak, valódi énjét és vérmérsékletét nagyiját leszámítva mindenki elől elrejti. A tetovált keményfiú Beau nem elég, hogy a lakókocsiparkban él, de édesanyja a környék legkikapósabb pincérnőjének hírébe áll. Dögös és veszélyes, minden lány sóhajtozik utána.
Amikor Sawyer családjával elutazik nyaralni, egymásra bízza barátnőjét és unokaöccsét. Azt a kettőt, akik három éve mindent megtesznek, hogy kitérjenek egymás útjából, mert ahányszor egy szobába kerülnek, szinte pattognak a szikrák közöttük. Nem meglepő módon a visszafogott jókislány álarca repedezni kezd, és a rosszfiú sokáig féken tartott vágyódása sem hajlandó tovább hallgatni. Tagadhatatlan vonzalmuk csakhamar elsöprő szenvedéllyé változik, és kalandba bonyolódnak egymással. Hiába tudják, hogy tiltott, amit művelnek, és nem lehet jó vége, hiszen Sawyer hamarosan hazajön, a szerelem teljesen megbolondítja őket…
„Ha Beau-val voltam, helyreállt a világ rendje. Elhittem, hogy ami elválasztott kettőnket, jelentéktelen semmiség, és a végén minden jóra fordul.”
Nem fogom azt mondani, hogy hűűű, milyen megbotránkoztató, amiért Ash képes volt megcsalni a barátját, merthogy bocsi, de csöppet sem éreztem annak, ami történt. Ha félrelépésről akarnék szólni, inkább mutogatnék arra a három évre, amit a nem hozzá illő Vincent fiú barátnőjeként töltött. Ahogy én látom, mindig is Beau volt az, akivel nekik egy párrá kellett válniuk, csak mindketten voltak olyan buták, hogy ezt korábban nem látták be. Így a történtek számomra inkább a világ rendjének helyreállításának tűntek, nem pedig hűtlenségnek. Való igaz, ideálisabb lett volna, ha előbb tiszta helyzetet teremtenek, de hát a szerelemnek mikor volt bármi köze a logikához.
Ha valami miatt morogni támad kedvem Ashtonra az az állandó sírása. Folyton mindentől zavarba jött és eltörött nála a mécses, holott talpraesett, igazi belevaló lány volt régebben. Hát hová lett az a tűz belőle, amit annyiszor emlegetett Beau is? Csak vártam és vártam, hogy megacélozza a gerincét, és kiálljon végre magáért, ahelyett, hogy mindig Sawyerre vagy Beau-ra várna, hogy megvédjék.
Kissé arrogáns, de annál vadítóbb főhősünkhöz is lett volna alkalmanként pár keresetlen szavam, főként az utánam a tűzözön, én most elhúzom a csíkot pillanatban. De bármilyen bosszúsan igyekszek nézni, nem megy ez nekem, elgyengülök a szerelmes rosszfiútól, és ahelyett, hogy józanul sorolnám, mi mindent tudnék neki felróni, folyton azon kapom magam, hogy nekiállok merengeni arról, ahogyan botrányos viselkedésével akarta leplezni összetört szívét vagy épp, ahogyan lelkét kitéve többször is szerelmet vallott Ashnek.
„A baj éppenséggel szórakoztató is lehet. Az erkölcsi fedhetetlenség azonban roppant unalmas és fárasztó tud lenni.”
Üdítő, laza kikapcsolódás ez a regény. Igen, jó néhány klisé és közhely kiinteget a történetből, de gördülékenysége és lendülete könnyedén elkapja az embert. Tetszett, hogy bár a szerelmi szál teljes egészében eldolgozott, a regény vége felé az írónő behozott egy olyan csavart, amely kíváncsivá tett, mihez kezdenek vele a fiúk. Talán Sawyer nem ragadott meg annyira, hogy őrülten akarjam az ő könyvét, de Lana – Ash unokahúga - viszont olyan kis szimpatikus volt, hogy muszáj neki drukkolnom, hogy a plátói vonzalomból igazi boldogság válhasson. Úgyhogy, kérem a következőt!

Beleolvasó:
Zene a könyvhöz:
Az angol rajongói oldal tíz dalból álló zenelistája:
playlist

Trailer:


A sorozat részei:

1. The Vincent Boys - Ha az enyém lennél
2. The Vincent Brothers
3. My Vincent Boys
A Maxim Kiadónál 2013. október 15-én jelenik meg Abbi Glines: Ha az enyém lennél című regénye. A Blogturné Klub október 4-11 között nyolc napos blogturné keretében mutatja be a könyvet; minden állomáson egy kis extrával fűszerezett beszámoló formájában. (A résztvevő blogok linkjei minden poszt végén megtalálhatóak.) Ezen kívül az olvasókat nyereményjáték is várja! 


1) Töltsétek ki a Rafflecopter dobozt és lájkoljátok a kért oldalakat.
2) Keressétek minden nap a blogturnéban részt vevő blogok posztjaiban az elrejtett Abbi Glines logókat. Az utolsó Rafflecopter mezőbe azt írjátok be, összesen hány logót rejtettünk el. (A képeken és bannereken szereplő logók beleszámítanak a játékba!)

a Rafflecopter giveaway

További állomások:

10/04. Nem harap a...
10/05. Deszy könyvajánlója
10/06. Dreamworld
10/08. Szilvamag olvas
10/09. MFKata gondolatai
10/10. Kristina blogja
10/11. Kelly & Lupi olvas