Emily Snow - Devoured - Elemésztve


molygoodreads

Sienna hosszú idő után visszatér gyerekkora helyszínére, Nashville-be, mert a számára oly kedves otthon, ahol nagyanyja felnevelte, veszélybe került. A házat bármelyik pillanatban elveszíthetik, mert egy bírósági döntés miatt elárverezték, s a ház új tulajdonosa nem más, mint az ünnepelt, szexi rocksztár, Lucas Wolfe.
Lucas fontos szereplője volt két éve az életének, ám a róla őrzött emlékek korántsem szépek. Az új találkozás lesújtja a lányt, csakhogy ezzel együtt felébred benne a végzetes vonzalom is a férfi iránt, amely sokkal erősebbnek bizonyul, mint Sienna hitte volna. Lucas üzleti ajánlattal áll elő egy alku formájában: ha a lány hajlandó mindenben az ő szabályai szerint játszani tíz napig, megmentheti a házat. Lucasnak azonban egyetlen cél lebeg a szeme előtt, ami mit sem változott régi találkozásuk óta: megkapni Siennát, és elérni, hogy a lányt eleméssze a szenvedély.

Főszereplők: Sienna Jensen & Lucas Wolfe
Nashville - jelenkor

Sorozat: Elemésztve 1.
Műfaj: Jelenkori 

 
Kiadó: Ulpius
Fordította: Laik Eszter
Megjelenés: 2013. szeptember
ISBN: 9789632548678
316 oldal, puhatáblás

Értékelésem:

Mivel egy vadító tetoválás a borítón, plusz a szexis rocksztár említése a fülszövegben nagyjából egyet jelentett könyvóhajtó rendszerem vörösen villogó 'érdekel' jelzésével, esélytelen volt, hogy kihagyjam a könyvet. Ez van, egyszerűen képtelen vagyok ellenállni a szívdöglesztő rosszfiúknak, főleg amikor két vállra fekteti őket a szerelem. Ám lévén ilyen nagy gyengéim, szép számmal fogyasztom őket - legalább is regénylapok formájában -, így jellemük és trükkjeik egész tárházát ismerem már, s egyre nehezebb tudnak meglepni... de persze egy lány mindig álmodozik, és várja, hogy elcsavarják a fejét. :)
Nos, Lucas Wolfe és az őt megálmodó írónő feladta a leckét, ha nem is teljesen úgy, ahogy azt elsőre reméltem!
Bemelegítés gyanánt ott van máris az a kíváncsiságot felpiszkáló elejtett félmondat, miszerint főszereplőink élete két évvel korábban már keresztezte egymást, sőt... Nekem nem lehet ilyet mondani, én tudni akarom, mi történt, szóval ez a sőt elég volt ahhoz, hogy klikkeljek, és begyűjtsem az elő novellát, az All Over You-t, amelyben a rövidke fejezetek váltott nézőpontban mesélik el a már akkor sikeres zenész és a mindössze 21 éves lány első találkozását követő néhány napot.
"... az ízed vetekszik a legjobb féle bűnével."
A Your Toxic Sequel legújabb videóklippje forgatásának első napján az öltöztető asszisztens Sienna felkavaró telefonhívást kap édesanyjától, és nagy zaklatottságában beleütközik Lucasba, a banda frontemberébe. S mindössze ennyi kellett, ez az egyetlen pillanat, hogy a férfiban felébredjen a vadászösztön. Amellett, hogy igézően szépnek találja, domináns énje szinte követeli, hogy megszerezze magának a félénk lányt. Egy beszélgetés, egy vacsora meghívás, egy csábító csók, s randevújukon kis híján elsodorja őket a szenvedély. Ám egyszer csak minden félresiklik... Őrült exneje hívása után Lucas mintha nem is ugyan az az ember lenne, arrogáns szegfejjé változik, ezzel elijesztve Siennát. Másnap pedig már hiába kereste a férfi, hogy bocsánatot kérjen...

Mindössze 57 oldal, de teljesen felcsigázott. Ráhangolódtam a szereplőkre, vágytam tudni, közös történetük hogyan folytatódik, érdekelt, a különc hugica és az együttes másik frontemberének húzd meg, ereszd meg kapcsolata halad-e valamerre, s legfőképpen evett a kíváncsiság, vajon mi az a titok, amely úgy gúzsba köti Lucast. Csoda-e hát, ha nagy elvárásokkal ütöttem fel az Elemésztvét?
 "Nem tudok betelni veled. Soha nem fogok tudni betelni."
Majd két évvel balul elsült közös estéjük után a sors ismét összehozza Lucast és Siennát. A lányt kétségbe ejtő hírrel hívja öccse: idős nagymamájuk házát árverésre bocsátották. Azonnal repülőre ül, hogy hazautazzon, és segítsen, amiben tud. Lucas, aki megcsömörlött Los Angelestől, ugyan abba a városba vonul vissza pihenni. S a véletlennek, vagy valószínűbb, hogy kotnyeles testvérének köszönhetően pontosan azt a csodálatos ingatlant veszi meg, amelyet a lány olyan nagyon szeretne megmenteni. És a férfi lehetőséget ad rá, egyezséget kínál neki: helyettesítse személyi asszisztensét tíz napig, és visszakapja a házat. Sienna pedig rábólint, ezzel kiszolgáltatva magát a Lucas vágyainak.

Lehetett volna iszonyat jó, a felvezető alapján arra készültem, hogy itt aztán olyan érzelmi viharba sétálok, hogy azt se fogom tudni, merre van az előre. Sok mindenre számítottam - többek között, hogy a korábban megcsillantott árnyalatnyi BDSM vonal most aztán hangsúlyt kap majd - de az biztos, nem arra készültem, mint amit kaptam; egy kellemes kikapcsolódást nyújtó, de átlagos regényt.
Kisebb meglepetésként ért, hogy mindvégig csak Sienna szemszögéből látjuk a történéseket. Nem azt mondom, kedveltem a karakterét és értékeltem, hogy bár olyan behódoló szinte mindenkivel, mégis, a közöttük vibráló vágy ellenére is, igyekszik ellenállni a férfinak. Az is tetszett, ahogyan csendes kisegérkéből magabiztos nővé válik. De ettől még elképesztően hiányoltam a regény Lucas oldalát. Mert az egy dolog, hogy bár mindvégig ott lebegteti az írónő az orrunk előtt, mégsem kapunk egy csöppnyi bepillantást sem abba, mi lehet az az információ, amivel volt felesége sakkban tartja. Ezt a békát lenyelem, tudván a folytatás központi eleme lesz ez a bonyodalom. Ám azért morcos vagyok, amiért Lucas érzelmei teljesen kibontatlanok maradtak, hiányoltam vágyának fejlődését és azt, hogyan hat kiégett lelkére a szerelem, hogyan ihleti meg Sienna. A könyv vége pedig egyenesen gonoszság; édes, de olyan rövidbe szabott az utolsó jelenet, hogy az felér egy kínzással, mert az ember ahelyett, hogy elégedetten zárhatná be, csak ott marad többre várva.

Ilyen esetekben jön nálam a lázas böngészés a folytatás után, s az első állomás természetesen mindig a szerző honlapjának alapos áttanulmányozása. A kissé lelombozó hír mellett, miszerint a második könyvre még bizony angolul is várni kényszerülök, azért kincsekre is leltem:

1. Itt van mindjárt egy bónusz jelenet Lucas szemszögéből, amely megmutatja, mi történt, amikor Atlantában eltűnt egy rövid időre.
"... hozd helyre a dolgokat. Csessze meg Sam, csessze meg a múlt, csessze meg a félelem."
2. Valamint rábukkantam az ingyenes tizenöt részes online novellára, az Absorbedra, amely az első rész epilógusa előtti hónapokat világítja meg kicsit, főként Lucas szemén keresztül, igaz, néhány fejezetet Kylie azért elorrozott tőle. Lucas igazán élő ezekben az imádni való szösszenetekben, amelyek káprázatoson ábrázolják őrlődését és vágyakozását, sőt még a Siennának írt dal megszületését is bemutatják.
"Ezúttal nem hagylak elmenni, Si."
3. S végül ott a második kötet, a Consumed első fejezete is, amely íncsiklandó kis ízelítő a ránk váró folytatásból.

Szóval tanácstalanul állok a sorozat előtt, mert az én szememben a kiegészítők maguk mögé utasítják a tényleges könyvet. Érthetetlen számomra, a sok adalék miért nem a regényben szerepel, hiszen úgy az sokkal kerekebb és élvezetesebb lett volna. Ezzel együtt azt mondom, aki hozzám hasonlóan elgyengül a szenvedélyes rosszfiúktól, ne hagyja ki az Elemésztve duológiát... s ha már itt tartunk, azt hiszem, én a Savor You-ra is időt fogok szakítani.

Trailer:
Zene a könyvhöz:
A szerző egyik barátnője által készített kedvcsináló:

Az írónőt inspiráló dalok egy youtube lejátszási listára gyűjtve:
playlist