Susan Donovan - Knock Me Off My Feet - Csábíts el


Fülszöveg: Autumn Adamsnek esze ágában sincs anyja nyomdokaiba lépni és házi praktikákat osztogató tévésztárrá változni – főzni nem tud, takarítani nem szokott, és inkább focizna, mintsem megvitassa, micsoda öröm újra fehérré varázsolni a fürdőkád fugáját.
Amikor aztán valami elmebajostól fenyegető leveleket kezd kapni, Audie a perzselően szexi Stacey Quinn nyomozó védőőrizete alá kerül, s a férfi elszántan igyekszik felkutatni a nő minden zugát, szögletét és ex-barátját, abbeli igyekezetében, hogy elkapja a zaklatót.

Quinn a macsó zsaru és az elbűvölő sármőr lefegyverző keveréke, nehéz neki ellenállni. Ám Audie olyan peches a Nagy Ő megtalálásában és megtartásában, hogy úgy gondolja, jobb, ha tartja a távolságot.

Quinn hamarosan felfedezi, hogy Audie egy igazi bombázó és egy jólelkű nő csábító keveréke, aki reményei szerint párducmintás fehérneműben feszít. A nő nem egészen az, akiről mindig is álmodozott, de lehetséges volna, hogy megvan benne mindaz, amire valaha szüksége lehet?

Audie megannyi rétegének felfejtése lesz Quinn életének legérzékibb, legőrültebb, legszexibb detektívmunkája… ha túléli.
Örökkévalóságnak tűnő ideig - tudom, tudom, voltaképp csak bő két évig - vártam, hogy megjelenjen egy újabb Susan Donovan regény. Megérte a várakozást! Egy nap alatt bekebeleztem, és imádtam elejétől a végéig. Szórakoztatott és feldobott.
A Csábíts el! az írónő bemutatkozó könyve volt, s csöppet sem csodálkozom, hogy az olvasók megkedvelték a stílusát. Üde, humoros, szexis és pörgős; könnyed románc egy csipetnyi nyomozási szállal és rögtön szimpatikussá váló főszereplőkkel. Képviseli mindazt, ami miatt egykor beleszerettem a rózsaszín ponyvákva.
Legelőször Audie furának tűnt, mintha egy csöppnyit túl komikussá szerette volna formálni a szerző, de aztán kinőtte magát a karakter egy múltból hozott kételyekkel küzdő, melegszívű, szerethető hősnővé. Stacey Quinn klassz ír zsaru, jópofa hobbival - skót dudás - összetartó, szerető családi háttérrel, aki tökéletesen alkalmas arra, hogy nem csupán a hősnőnk, de mi, olvasók is belepistuljunk. Egy pompás, okos, kedves, elhivatott, családszerető pasi, aki ráadásul kenterbe veri a legtöbb háziasszonyt is... Hol lehet rábukkanni egy ilyen imádni való férfira? Mert szívesen sorba állnék.
Kettejük kapcsolata néhol vicces, néhol megható, néhol pedig izzóan erotikus. Donovan képes volt úgy írni szenvedélyes szerelmi jelenetet, hogy olvasás közben felkacagtam. Ám a kedvencem a várakozásépítő 'beszéljünk a szexről' autós jelenet volt. Szenzációs, szinte sütött a lapról, milyen édes kínszenvedés volt eljutniuk a házig.
A gyilkos fenyegetési szálban a zaklató személye bennem is felmerült elkövetőként, majd elvetettem, aztán ismét rá gyanakodtam... azaz voltaképp nem igazán döbbentem meg a kilétén. Viszont a motiváció és az előzmény alaposan meglepett, mint ahogyan a terv kidolgozottsága is. Nem véres krimi, de imitt-amott jól bekevertem magam a két másik lehetséges gonosztevő köré kerekített balsejtelmes elterelősdibe.
Aki jópofa, romantikus kikapcsolódást garantáló regényt keres, nyugodtan tegye a kosarába ezt, és... kedves kiadó a következőt mikor is?

A könyvért a KELLY KIADÓnak tartozom köszönettel

2011/25.
Contemporary/03.