Gena Showalter - Temptation in Shadows

Fülszöveg: Magas, szikár, izmos... és kissé csiszolatlan, mégis Sean Walker nem egy tipikus bárkidobó, sokkal több annál. Képes irányítani az árnyakat, megidézni a sötétséget. Amikor a klub egy rejtélyes asszonyáról kiderül, ereje még Seanénál is nagyobb, mit tehetne a férfi? Elcsábítja...
The Bodyguard antológiában kapott helyett Gena Showlater Temptation in Shadows című novellája, amely két, különleges adottsággal rendelkező ember között szövődő szerelemről.
Gabrielle Huitot gyermekkorában egy őrült tudós elrabolta, az agyába mini számítógépet ültetett, s ezáltal képessé vált a közelében lévő gépekről fájlokat letölteni. Sean Walker a titkos Rose Briar szervezet ügynöke, aki születése jogán a sötétség és árnyak ura. Ő és társa kapják azt a feladatot, hogy nyerjék meg Gabby bizalmát, s próbálják meg beszervezni az egységhez.
Számomra nagyon nehezen emészthető gondolatbukfenccel azt süti ki a férfi, hogy a bizalomépítés legbiztosabb módja, ha egy komoly veszélyhelyzetből, konkrétan elrablás és fogva tartás rémségéből megmenti. a nőt S ha épp nincs kéznél egy szolgálatkész terrorista, hát a gonosztevő szerepét is ő fogja alakítani. Mit ad ég, persze valami félre sikerült, de nagyon. Valakik ténylegesen üldözik a nőt, s valóban az életére akarnak törni. Menekülniük kell, és miközben próbálják kideríteni az igazságot, nincs más választásuk, egymásban kell megbízniuk.

Rövidsége ellenére tényleg izgalmas, pergős, kerek egész történet. Kedvet csinál a hasonlatos Tales of an Extraordinary Girl világ megismeréséhez, és ha születne Rowanról is egy novella, biztosan elolvasnám. Tetszettek a bemutatott adottságok, különösen dögösnek találtam a borongós sötétség hercege ötletet. Élveztem a főszereplők között pattogó szikrákat, lángolóan izzóra sikerültek a szerelmi jelenetek. De tényleg nagyon zavart a direkt elrablás ötlete, az hogy Gabby olyan könnyedén megbocsátott egy ekkora átverést, s számomra egy picit zavaros volt a főgonosz indíttatása is.
Jó, de nem a legjobb írás Showalter billentyűzetéről.

2011/23.
Paranormal/15.
Ebook/8.