Jeaniene Frost - Night’s Darkest Embrace

Fülszöveg: Egy novella, amely olyan törvényen kívüli világba vezet, ahol démonok, félvérek, és bukott angyalok várják az olvasót. A mindig sötétbe burkolózó, elfajzott lényektől hemzsegő Nocturnában a vadítóan szexis Raphael tartja fenn a rendet, így a nyomozni érkező gyönyörű lány csak az ő segítségében bízhat.
A történet nem kapcsolódik Frost Cat & Bones világához, vámpírok nem is igen akadnak benne, ehelyett egy teljesen új természetfeletti valóságot teremtett, ahol a féldémonokat démonok, azokat pedig a bukott angyalok tartják táplálékuknak, s mégis kénytelenek együtt élni.
Ebben az engem picit vadnyugatra emlékeztető alternatív démoni világban talál egymásra a félvér Mara és valós identitását titkoló, félelmetes, de vadító külsejű Raphael. A lány elsődleges célja, hogy felkutassa unokanővére gyilkosát, s ebben talán a férfi lehet egyetlen segítsége... de az is lehet, hogy köze van a hét évvel ezelőtti vérengzéshez. S ráadásul azóta a borzalmas éjjel óta Mara titkon mindvégig vonzódik Raphaelhez, aki pedig szintén attól az éjszakától fogva tudja mindent kizáró bizonyossággal, hogy a lány az ő egyetlen igaz társa... tehát az izzás nagyon is megvan közöttük.
Frost most is hozta a formáját. Szépen kidolgozott, komplex valóságot, elejétől a végig olvasót lekötő feszültséget teremtett és igazán szenvedélyes szerelmet szított, két kitűnően megírt, szinte rögtön megkedvelhető főszereplő között. Különösen tetszett, hogy nem csupán a nyomozás hozott meglepetést, de Raphael is állkoppantó dolgokat fedett fel szerelme előtt.
Jópofa, izgalmas, kerek egész, de túlságosan rövidre sikeresedett - még úgy is, hogy a Haunted by Your Touch kötetben ez a leghosszabb - írás. Könnyedén el tudnék képzelni egy, erre az elképzelésre épülő sorozatot, mert ez így túúúl kevés volt.

A novella egyötöde elolvasható az írónő honlapján.

2011/16.
Paranormal/11.