Jeaniene Frost - Reckoning

A Leszámolás című novella a Cat & Bones sorozat előzetese, amelyben Bones egy könyörtelen ghoul sorozatgyilkos párossal számol le New Orleansban... nem sokkal azelőtt, hogy találkozott volna szerelmével, Cattel.
Mindig halogattam ennek a rövidke írásnak az elolvasását, mert tartottam attól, hogy... nem is tudom... kibírhatatlanul hiányozni fog valami azok közül a jellegzetességek közül, amelyek miatt megszerettem ezt a sorozatot. Ez igaznak bizonyult, meg nem is.
Aki egy kis bepillantást vár a későbbi hangulatba, az szerintem csalódottan fogja félretenni a könyvet ez után a hatvan oldal után. A novella nem hogy a paranormális romantika kereteibe nem szuszakolható be a legnagyobb jóindulattal sem, de még az urban fantasyk közül is átlóg a visszafogottan véres horror kategóriába. Viszont rövidsége ellenére izgalmas kerek egész, s ami igazán rajongószív melengető, akadnak benne olyan apró utalások elrejtve, amelyek a regényekben szerves részként fognak visszaköszönni, pl miért és hogyan lett Bones haja platinaszőke.
Való igaz, hogy Cicuskának nyoma sincs, de főhősünk már itt is karizmatikus, s megcsillan ellenállhatatlan gúnyos humora... hogy a szívdöglesztő angolosságáról már ne is szóljunk. Viszont úgy tűnik, hogy nálam az ütős sikerhez hiányzik a kettejük közti izzás. S csak én lennék az egyetlen, aki rossz néven veszi, ha Crispin csábító ajkai más nyakán és száján kalandoznak?
Élvezetes adalék arról, hogy milyen lehetett Bones élete agglegényként, de ha a sorozat dvd lenne, ez csak az extrák között kaphatna helyett. Én azt mondom, irány Ohio és Cat!

Az írónő blogján bele lehet olvasni az első pár oldalba.

2011/8.
Paranormal/7.