Gena Showalter - Ever Night

Fülszöveg: Rose Pascalt minden születésnapján beszippantja egy sötét, rémisztő világ. Egy olyan világ, amelyet egy harcos király ural, aki a lányhoz hasonlókra vadászik. Ám egyikük sem tagadhatja a szenvedélyt, amely majd elepeszti őket...
Az On the Hunt antológiában megjelent Ever Night című novella tökéletes választásnak tűnik, ha már nagyon szeretnénk olvasni egyik kedvenc szerzőnk következő regényét. De nem az! Áááá! Voltaképpen csak még jobban viszket az ujjam, hogy megkaparinthassak egy újabb Showaltert... mert fájdalmasan rövidnek tűnt ez a százegynéhány oldal. A történet azonnal elkapott, olyan pörgős és szexis volt.
Rose egy átlagos lány, aki a tizennyolcadik születésnapján rá kell, hogy döbbenjen, képes utazni a dimenziók között. A nap nélküli célállomás zuhogó esővel köszönti, s szinte rögtön kék bőrű, mérgező szarvakkal, fekete karmokkal riogató szörnyek hurcolják a vezetőjük elé. Aki történetesen egy bukott angyal szépségű, vadító pasi, de úgy tűnik nagyon nincs rendben valami a fejében... Rosenak fogalma sincs miféle összeesküvésről, tervezett gyilkosságról, háborúról kérdezgeti a Vasilikét bemutatkozó harcos. És az ital, amivel megkínálja, teljesen kiüti a lányt, aki eztán otthon tér magához. Majd egy év múlva az egykor félénk nyuszika komoly önvédelmi kiképzéssel és sok fegyverrel készülve érkezik vissza 'Rémálomba', hogy ezúttal még megdöbbentőbb dolgokat tudjon meg a veszélyes ... de naaagyon izgató férfitól.
Nem zavart, hogy teljesen különálló a történet, mert itt is megvolt mindaz, ami miatt szeretem az írónő műveit. Tetszett a sztori, de a konfliktus az írás rövidsége miatt túl gyorsan, túl egyszerűen nyert megoldást. Azt hiszem, nem bántam volna, ha ez a világ, ezek a szereplők is teljes regényt kapnak.
Érdekes, beszédesen jelképes apróságnak tartottam, hogy a fény világából érkező Rose szinte tejfelszőke, míg az örök sötétség veszélyes harcosa éjfekete hajú.
Aranyos, izgi, humoros novella, amit kár lett volna kihagyni.

Online elolvasható a novella első fejezete.

2011/7.
Paranormal/6.