Kresley Cole - If You Dare - Szeress, ha mersz


Fülszöveg:
Esküdt ellenségek, végzetes szerelmek
Bosszú...
Courtland MacCarrick zsoldosserege háborút indít a zsarnoki kegyetlenségű Pascal tábornok ellen. A csatában Courtland majdnem odavész, de sikerül bosszút állnia a tábornokon szépséges kasztíliai jegyesének elrablásával.
Szenvedély...
Lady Annalía Tristán Llorente szálfatermetű, barbár fogva tartóját éppúgy megveti, mint a tábornokot, mégis megmagyarázhatatlan vonzalom ébred benne a zsoldos iránt, és ez csak tovább táplálja dühét. Semmi sem állíthatja meg azonban, hogy visszatérjen Pascalhoz, mert ha nem megy nőül hozzá, azzal fivére halálos ítéletét írja alá...
Kresley Cole történelmi trilógiájában három skót fivér talál párra. Eddig szokványos lenne a történet, az fűszerezi az elképzelést, hogy egy 500 éves átok sújtja a MacCarrickeket. Senkit ne tévesszen meg a dolog. A főszereplők nem több száz éve a szerelmet kutatva bolyongó harcosok, szimplán csak elbűvölően vad skótok. :)
A prófécia szerint amidőn a feleség három fiút szül, s azok elolvassák a jövendölést, az apa meghal, s fiai átkozottakká válnak. Vagy egyedüllétre kárhoztatva, vagy a nekik fontosak halálát okozva, szerelmet nem ismerve, gyermeket nem nemzve kell élniük... s a versike két utolsó sora vérrel szennyezve olvashatatlan. Habár anyjuk mindent megtett, így az olvasástól is eltiltotta gyermekeit, sajnos a baj megtörtént. A három testvér magányos farkasként a halált társukul választva vált kémmé, bérgyilkossá vagy a legifjabb zsoldossá.
Courtland-del úgy találkozunk a könyv legelején, hogy megbízója éppen készül halálra veretni. Ahogyan azt egy főhőstől elvárhatjuk, természetesen megmenekül, bár a sebei miatt a zúgó folyóból nem egyszerű kikecmeregni. Az eszméletlen férfira Andorra hegyeinek hölgye, Annalia Tristan Llorente talál rá.
Anna a spanyol trón örökösödési sorrendjében elég előkelő helyen áll ahhoz, hogy kezére a zsarnoki Reynaldo Pascal tábornok is fenje a fogát. Attól sem retten vissza, hogy fogságban tartott bátyja életével zsarolja házasságba a nőt.
Ám a lábadozás alatt Court-nek megtetszett a számomra néhol a végletekig kiborítóan viselkedő Anna, így amikor az a kényszernek engedve esküvőjére készül, a férfi elrabolja. De Ms. Llorente retteg testvére életéért, így igen leleményesen próbál megszökni a skótok markából... addig míg rá nem ébred, hogy a felbőszült ex-vőlegény fejvadászokat küldött utánuk.
A regény innentől afféle 'menekítsük a hősnőt biztos helyre' kaland meghintve az egymást először utáló szereplőktől sokszor látott fordulatokkal, no meg a Cole-tól megszokott testiséggel.
Hogy ne legyen túl egyszerű a dolog, Courtnak, akit nem más akart megöletni, mint Pascal, is szerepe van Anna bátyjának bebörtönzésében, akit viszont pont a félelmetes tábornok lánya enged szabadon, feltéve, ha elveszi feleségül... Ja, és mi van, ha az a két elmosódott sor kiutat kínál az átok alól?
Mindenképpen a polcon a helye a kötetnek. Remélem, a két folytatás is hasonlóan szórakoztató lesz! Az írónő javára legyen mondva, hogy bár a hősnőt először naaaagyon nem kedveltem, amikor kezd észre térni, akkor már egész megszerettem. S akik hozzám hasonlóan úgy érzik, hogy picit lassan indul be a történet: Kitartás, megéri!
Google Preview
2010/57.