Sherrilyn Kenyon: Dream Warrior


Az ajánlott olvasási sorrend szerint ez a 27. történet lenne, de mivel a 26. egy were-hunter novella, a 28. egy were-hunter regény, számomra logikusabbnak tűnt azokat egymás mellé tenni, már csak azért is, mert azok főszereplői testvérek, illetve, a One Silent Night után az új „háború” alakulásáról ebben a kötetben lehet olvasni. Ez ismét nem egy alap dark-hunter regény, hanem a 4. dream-hunteres, jócskán megtűzdelve istenekkel.

A főszereplők az álomistenek közé tartozó, csodaszép Delphine, és a száműzött, erejétől megfosztott s épp ezért bosszúra szomjazó Cratus, aki újabban Jericho néven ismeretes.
Ha egy isten, a háború és gyűlölet fiaként születik nem kérdéses, hogy a legnagyobb harcosok között a helye… egészen addig, míg a főisten akaratát teljesíteni. De ha szembeszáll a paranccsal, akkor bizonyos, hogy minden erejétől megfosztják, nehogy visszaüthessen a megtorlás után. Pontosan ezt történt Cratussal, akkor, amikor a nagy menydörgő, Zeusz, elrendelte a félvér álomisten ’fatyak’ lemészárlását, és ő habozott egy ártatlan újszülöttet megölni. Lázadása óta eltelt 6000 év, és azóta folyamatos megpróbáltatásokra volt ítélve. A teljesség igénye nélkül: halhatatlan szívét emberi szívre cserélték, amelyet minden éjjel kitépnek a testéből, karóba húzás egy török börtönben, impotencia… csupa szemét nyalánkság. S mindezek a szenvedések után a görög pantheonnak most mégis rá van szüksége, hogy segítsen az ellenük szervezkedőkkel szemben.

***Spoiler***

- Emlékszünk még az álomisten Leta-ra, aki a nagyon vadítóan szexis filmsztárban találta meg új férjét? Hősnőnk lélegzet elállítóan hasonlít rá… nem véletlenül.
- Állítólag egy álomisten meg akarta tréfálni egyszer Zeuszt, s ezzel vonta mindannyiukra az érzelmeiktől való megfosztatást, és emberi párjaik, s félvér gyermekeik kivégzését. Milyen jellemző, hogy nem is volt semmi csíny, csak egy prófécia, amitől beijedt az istenek királya. Hiába, Zeusz szemétláda, már többször kiderült.
- Ellenben Hadész ismét ott van, amikor szükség van rá, mert ő meg jó fej, mint ahogyan arra is már többször volt példa.
- Jared, Zephyra (Stryker neje) leláncolt démon rabszolgája és Jaden, a démondíler között az én agyamban összekutyulódott neveiken kívül is van valami kapcsolat, ugyan homályba vesznek a részletek.
- Nick épp csak feltűnik egy szívdöglesztő autóval, de komoly dolgok várnak még rá.
- Egyik kedvencem, Zarek viszont többet szerepel.


2010/10.