Sherrilyn Kenyon: The Dream-Hunter


A Dream Hunter sorozat 20. történetének vagy a Dream-Hunter alsorozat elsőjének is tekinthetjük, kinek-kinek kedve szerint. Én a nagy újraolvasásban most ezt vettem le a polcról.
Mit is írhatnék a regényről? Először is: Ó, bébi, ilyen szemekkel, mint ami a borítón ráköszön az ember lányára, engem is bármikor meglátogathat álmaimban ez a szexi férfi példány. A könyv egy álom isten és egy Atlantisz után kutató nő egymásra találását meséli el. És attól mégis sokkal többről szól. Arikon keresztül az álomistenek sorsát megismerve én teljesen megutáltam a nagy menydörgőt, Zeust. Mondjuk ez nem annyira nagy újdonság, mert sosem volt a kedvencem, pl az a sok alakváltós csábítgatás neki valahogy nem áll annyira jól az én képzeletemben, mint mondjuk egy were-hunter farkasnak. Viszont a 'rosszfiú' Hades egyre szimpibb, már csak Persephone iránti szerelme miatt is, aki meg kell hagynunk amolyan igazi cool csajos, jó nagy szívvel. Értsd: a férjét is lazán meggyőzi (De még hogy!) arról, hogy az Alvilág ura is lehet jószívű hébe-hóba. Vagy mégse olyan ritkán? De erről majd a következő könyv kapcsán. Ja és el ne feledjem, Artemis továbbra is szóhasználati gondokkal küzdő szemét ribi, most csoda, hogy Simi olyan szívesen megenné!?

***Spoiler***

Arik álom isten. Zeus, egyikük buta kis csínyét túlreagálva, már időtlen időkkel ezelőtt arra kárhoztatta őket, hogy ne legyenek képesek saját maguk a fájdalmon kívül semmilyen érzelmet átélni, csakis az álmokban az álmodón keresztül tudják megtapasztalni bármelyiket is. Egy napon az álmok világában barangolva egy különösen színes, élettel teli képzeletet talál, Megearáét. Arikunk erotikus skoti lelkét nem meghazudtolva (skoti = olyan álom isten, aki 'rákap' az álom érzelmekből való táplálkozásra), rögtön csábítónak tartja a csokoládé zuhatagban fürdőző nőt. Olyannyira, hogy pár álomtalálkájuk után mindenképp emberként is találkozni akar Geary-vel. Ezért még Hades-szal is alkut köt. Két hét emberi létért cserében elhozza Hadesnak a lány lelkét. No persze, mivel ez egy romantikus regény, magától érthető módon szó sem lehet ilyen végkifejletről. A halandóként megtapasztalt két hét, amit persze szép kis csetepaték is tarkítanak, a főhős fülig beleszeret a hősnőbe. Alkujának büntetését, a halált is vállalja. De, mint említettem, jó hogy kéznél van egy igen csak kiéhezett istennő.

Mire érdemes odafigyelni a regény olvasásakor? Katrára mindenképp. Hiszen hamarosan ő is párra lel, és a papája (jahaj... olvadó sóhajok tömkelege) miatt is mindenképp. No és persze a most még gyermekként szereplő Toryra, akinek a jövőjében igen sok szerepet fog játszani azoknak a bizonyos sóhajoknak a kiváltója.



2010/4.
Baki: A könyvben Zebulon görög feliratos pólóban tűnik el az egyik jelenetben. A görög rajongók jelezték az írónőnek, hogy sajna a használt szöveg némileg hibás.