Sherrilyn Kenyon: Dream Chaser


A Dream Chaser a Dark Hunter történetfolyam 23. része, vagy ha a Dream Hunter alsorozatot tekintjük, ott a 3. regény.

Egyszerűen imádni kell a szarkasztikus szócsatákat, és az önfeláldozó szerelmeseket. Újra találkozhatunk Juliannel, Acheronnal, Katrával, Tate-el (Kyrian történetéből a doki), Kyle Peltier-rel (egyike a Sancturyt fenntartó medve alakváltóknak) s persze a főhőseink ismét csak nem szokványos emberek.
Xyphernek, a félistennek, egy hónapja van a Földön, hogy bebizonyítsa emberségességét, és azzal megválthassa magát a végtelen tartaroszi kínzástól, ám ő csak arra szomjazik, hogy bosszút állhasson azon, aki egykor a bukását okozta. Simone különleges képességgel rendelkező halottkém. Látja a holtakat, sőt egyik legjobb barátja is egy tizenéves szellemfiú. Kettejük találkozásáról, közös harcukról és szerelmükről szól a könyv.

***Spoiler***

Xypher az a félig görög álomisten félig démon, akit a Devil May Cryban ismertünk meg Sin és Katra gallu (sumér) démonok elleni harca kapcsán. Mint a fóbiák skotiját (érzelemfüggő álomisten) őt kereste fel Kat a gallu démon, Kessar félelmeiről tudakozódva. Mivel Xypher örök időkre szóló alvilági kínzásra ítéltetett, kapott az alkalmon, hogy üzletet kössön. Szabadságáért cserébe segített a harcban. Hadész persze nem szívesen enged ki a markából senkit, így csak egy hónapot adott, hogy bizonyítsa be, érdemes a szabadulásra. Ha szerelmének hitt Satara (igen, az a ribi, aki Nick Gautier-val is szórakozik) kihasználta és halálba taszította, mennyi esélye lehet most, gondolja, és így úgy dönt, hogy arra használja fel a kapott időt, hogy bosszút álljon és magával vigye Tartaloszba egykori szeretőjét. Ám miközben igyekszik olyan démont találni, akit rá tud venni, hogy átjárót nyisson neki Kalosisba (atlantiszi alvilág), ahol Satara bújkál, belebotlik a természetfeletti gyilkos után nyomozó Simone-ba. A lány csípős nyelvű, nagylelkű, aki ráadásképp maga is démon géneket hordoz. Satara, hogy megállítsa az életére törő Xyphert, ördögi tervet eszel ki. Egymáshoz köti a főhősök életerejét, hogy az emberi halandóságot kihasználva a félistenit is megölethesse az uralma alatt tartott démonaival. A történet érdekes fordulatokat tartogat. Simone sok mindent megtud a múltjáról. Xyphernek újra kell értékelnie, amit a gyűlölet-szerelem-önfeláldozás-bosszú jelenthet számára. Sőt még az is kiderül, hogy a világra szabadult Dimme nem is olyan gonosz, mint hittük.
"May the gods have mercy on those who have wronged me because I will have no mercy for them."

"Polite. Deadly. Gorgeus. Respectful. Sexy beyond human endurance. Oh, someone put a bow on this man, she definitely wanted to take him home."

"Life is what you make it. Today is the first day of the rest of your life. You can't change the past, but the future isn't set in stone. You can effect a change there. Move forward not with hatred or love. Move forward with purpose."

2010/7.