Elle Kennedy: A kockázat


Mindenki vadócnak tart, de csak részben van igazuk.
Nem hagyom, hogy a félelem irányítson, és kicsit sem érdekel, mit gondolnak rólam mások. De van egy határ: nem fekszem össze az ellenséggel. A Briar hokiedzőjének lányaként máglyára vetnének, ha összeállnék az ellenfél játékosával. Márpedig Jake Connelly pont ebbe a kategóriába tartozik. A Harvard sztárcsatára arrogáns, bosszantó és jóval vonzóbb a kelleténél. De az élet kegyetlen – a hőn áhított gyakornoki hely megszerzéséhez pont az ő segítségére van szükségem, és a szexi seggfej nem könnyíti meg a dolgomat. Rá kell vennem, hogy játssza el a pasimat, de minden kamurandiért… egy igazit kér cserébe. Semmi jó nem származhat abból, ha Jake Connellyvel kavarok. Az apám kinyírna, a barátaim kiközösítenének, és az egyetem utáni karrierem is veszélybe kerülhet. Bár nehéz ellenállni Jake vonzó külsejének és pimasz mosolyának, nem vagyok hajlandó belesétálni a csapdájába. Ezt a kockázatot nem vállalhatom.

Elle Kennedy Off Campus szériája nálam a szórakoztató new adult sztorik etalonja. Egyszerre kellemesen humorosak, édesen romantikusak és vér pezsdítően szexisek. A spin-off qvartett, a BriarU önállóan is olvasható, mégis összefüggő regényeiben miközben visszatérhetünk az ismerős környezetbe és viszont láthatunk pár, már korábban megkedvelt karaktert, hasonló jóságok várnak minket. Így aztán egy percig sem volt kérdéses, hogy lelkesen ugrok a lehetőségre, legyen szó angol nyelvű előolvasásról, vagy a Barthó Eszter által magyarított kiadással való újrázásról. Mivel előbbi élményemről már két és fél esztendővel korábban írtam egy bejegyzésnyit, ezúttal inkább csak egy rövid összefoglalót osztanék meg a második rész slow burn jegyeket mutató, ellenségekből szerelmesek történetéről:
„– (…) Csak láttam az üzeneted, és biztos akartam lenni benne, hogy nem vagy veszélyben.
– Miért lennék veszélyben?
– Mert sok szerencsét kívántál. Féltem, hogy valaki pisztolyt tart a fejedhez.”
A hősnő Brenna Jensen, a nagyszájú vadóc álarca mögött megbúvó bizonytalan lány, a főhős pedig Jake Conelly, az elhivatott és céltudatos sztáratléta, aki voltaképp csak egy egyszerű srác. A kockázat, hogy egyikük a Briar hokicsapat edzőjének lánya, másikuk a Harvard hokisok csapatkapitánya. ’Tiltott’, kezdetben csak megjátszott románcuk játékos évődésekben és szexis pillanatokban egyaránt bővelkedett, ugyanakkor az életszerű nehézségek sem maradtak el.
Nálam határozottan jó pontot ért a nemek közti esélyegyenlőség társadalmi problémájának feszegetése és az a vissza-visszatérő mondandó, hogy a veled megesett rossz dolgok nem feltétlen a te hibáid, illetve a múlt nem kell, hogy meghatározza a jövődet. Annak is nagyon örültem, hogy ebben a kötetben alkalom adódott végre jobban megismerni a fiúk útját egyengető edzőt, Chad Jensent. S tagadhatatlan fan-girl pillanat volt számomra Ryan Wesley (Ez a srác) coming outjának említése.
Ami nálam rontott a tökéletességen, hogy a kezdetben kissé lassabb folyású sztori lezárása elkapkodottnak érződött - a személyes sikerek mellett kapcsolati előre lépéstől is szívesen olvastam volna -, valamint az, hogy Hollis és Rupi egymásra találása túl hangsúlyos volt ahhoz képest, hogy itt nem ők voltak a főszereplők. Amit pedig ugyan láttam, de engem igazából nem zavart, hogy az írónő mintha néhány, a korábbiakban jól működő elemet átemelt volna ebbe a könyvébe is.

Kedvenc idézet:
„… a múltat nem tudod megváltoztatni, a jelenen kár rágódni, a jövő miatt fölösleges stresszelni.”

Könyvinfók:


Elle Kennedy

beleolvasó
moly
goodreads

Kiadó: Könyvmolyképző

Fordító: Barthó Eszter
ISBN: 9789634578475
456 oldal

Műfaj: new adult
Sorozat: BriarU 2.
Elbeszélés módja: E/1, múlt idejű, váltott nézőpontú

Ki? Jake Connelly & Brenna Jensen
Hol? Boston; Cambridge; Glouchester; Hastings; St. Paul; Worcester
Mikor? tavasz
Érzékiség? visszafogottan érzéki
Szerelmi háromszög? nem
Lezárás? boldog
Önállóan olvasható? igen

06.26. - Kelly & Lupi olvas
06.28. - Angelika blogja
06.30. - Könyvvilág
07.02. - Sorok között
07.04. - Sorok között (e)

Nyereményjáték:

A turnénk minden állomásán egy-egy NHL-es csapatlogót mutatunk. A feladatotok beazonosítani és beírni a csapat nevét a rafflecopter doboz megfelelő sorába.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)