Sarina Bowen: Roommate


Lakótársat keresek, akivel megoszthatom három szobás házam bérleti díját... Lehetőleg nem annak a srácnak a személyében, akire állandóan gondolok. Pont elég titkot őrzök már így is, szóval semmi szükségem egy szexi mosolyú, kék szemű albérlőre. Nyolc évvel ezelőtt, a középiskola után Roderick elhagyta a városunkat. Sosem voltunk barátok, nem tartozok neki semmivel. De akkor régen hagytam, hogy észrevegye az egyik titkomat. Ezért egy részem szeretne minél távolabb kerülni tőle. Ugyanakkor a másik részem azt szeretné, ha velem töltené az éjszakát. Csakhogy azzal akár mindent elveszíthetek.

Kiadó szobát keresek. Rendszerető vagyok, nincs háziállatom, és velem nem lesz gondod a házi készítésű kenyérre. Talán nem árt tudni rólam, hogy homoszexuális vagyok, és nincs szűrő a számon... Nem csodálkozom, hogy az új főbérlőm óvatos velem. Egy bölcsebb ember figyelmen kívül is hagyná Kieran forró pillantásait, de én nagyon nehezen állok ellen ennek a magának való farmer fiúnak. Csakhogy így könnyedén ismét összetörhet a szívem.

moly goodreads webshop


Szerintem érdemes elolvasni, mert… 

Kisvárosi miliőben játszódó M/M románc, váltott nézőpontban, kellemesen olvasmányos stílusban elmesélve, ahol mondvacsinált problémák helyett életszagú helyzetek teremtenek drámai feszültséget. A mindennapi élet – munkakeresés, otthon teremtés – nyűgjei mellé itt az önfelvállalás nehézségei társultak, sőt, még egy régi családi titokra is fény derült.
“We’re walking different parts of the same path.”
A főszereplők könnyedén megszerethető karakterek, akiknek megvan a maguk fájdalma, de igyekeznek nyitottak maradni és megtalálni a helyüket a világban. Roderick már akkor felkeltette a figyelmemet, amikor a negyedik True North kötetben – Bountiful - besétált a Busy Bean kávézóba. Kíváncsi voltam rá, hogy egy, a szülei által csúnyán elutasított homoszexuális srác, aki ráadásul egy vacak kapcsolat után igyekszik új életet kezdeni, hogyan talál majd boldogságra. A Shipley klán pedig eddig sem okozott nekem csalódást, így sejtettem, hogy a csendes Kieran sem hagy majd cserben. Nagyon tetszett, ahogyan szép lassan rátalált, elfogadta, majd felvállalta önmagát. Mi több, mindkét srác esetén imádtam az érzelmi fejlődést. Egyaránt csodálatos volt látni, ahogyan a befelé forduló Kieran az őt nyomasztó titkoktól megszabadulva megnyílt, illetve azt, ahogyan a sebzett lelkét élénk vidámsággal leplező Roderick ráébredt önnön értékére és arra, hogy nem kell beérnie morzsákkal, hanem teljes és egészséges kapcsolatot érdemel. A nagyszerűen bemutatott lelki oldal mellett legnagyobb örömömre némi humor és az érzékiség úgyszintén helyett kapott a lapokon. A két fiú nyolc évvel korábbi ’közös’ múltja keltette feszültség szuper alapot szolgáltatott az izzó tekintetekhez, s bevallom, alig vártam, hogy sor kerüljön az első csókra köztük, pláne, miután lakótársakká váltak. És o-la-la, micsoda vadítóan perzselő csók csattant, hogy a későbbiekről már nem is beszéljünk!
Röviden: ez egy szórakoztató, édesen érzelmes és kéjesen szexi történet, amit kár lenne kihagyni. Én roppant mód örülök, hogy ilyen pompás olvasmánnyal indíthattam az évemet. 

Sorozat rész vagy önálló kötet?

Is-is. Maga a történet lezárt, kerek egész, és önmagában olvasva is tökéletesen megállja a helyét.
Ugyanakkor a True North széria olvasói örülni fognak, amiért nem csupán a vermonti helyszínben köszön vissza a sorozat, hanem számos megkedvelt karaktert – például Griffin Shipley-t, Audrey-t vagy Zarát - viszontláthatják hosszabb-rövidebb időre. Ráadásul ez a könyv indít útjára egy teljesen új, különleges regényfolyamot. A Roommate epilógusában tűnik ugyanis fel a burlingtoni Vino and Veritas, amely egy élőzenés eseményeknek is helyszínt adó, borokra speciálódott, LMBTQ barát bár valamint könyvesbolt egyetlen nagy téglaépületben. S ez a hely lesz az összefogó ereje egy 18 kötetes LMBTQ sorozatnak, amely 16 M/M és 2 F/F sztorit foglal magába különböző szerzők tollaiból. Belekóstolhatunk Marley Valentine, Jay Hogan, AE Wasp, Rhys Everly, Kate Hawthorne, JE Birk, Eliot Grayson stílusába, hogy csupán néhány nevet említsek. Sőt, az első négy, márciusban érkező regény már előrendelhető: Annabeth Albert: Featherbed (03/15); Garrett Leigh: Heartscape (03/22); Eden Finley: Headstrong (03/22) és L.A. Witt: Aftermath (03/29).
S ez még nem minden!
Jelen sztori egyik főhőse, Kieran Shipley a Moo U egyetemen csiszolgatja művészi tudományát, márpedig egy vermonti felsőoktatási intézmény elképzelhetetlen jégkorong nélkül. Február 15-én pedig rögtön három regénnyel mutatkozik be egy új, ugyancsak különböző írók alkotásaiból építkező hokirománc széria, amelyekben természetesen az a közös, hogy mind az egyetemen játszódnak. 
A Roommate másik főszereplője, Roderick Waites a Busy Bean Cafe-ban találja meg a helyét, mint pék és barista. S úgy tűnik, a népszerű kávézó levegőjében is lehet valami, ugyanis több románc szökken szárba körülötte. Ez szintén több írótól származó, önálló történetekből összerendeződő széria lesz, amelynek első két darabja március elsejétől lesz olvasható. 

Jegyzetek:

Főszereplők: Roderick Waites (26) & Kieran Shipley (25)
Hol? a vermonti Colebury, Tuxbury és Burlington
Mikor? október és január között
Az első csók… a regény 35%-nál csattan el.
Említett zenék: Lorde: Royals; Violet Femmes; Depeche Mode; Erasure; A-ha; Darius Rucker; Jane’s Addiction; Adele: Hello; Phish; The Cranberries + a Sarina Bowen: Superfan című regényéből ismerős Delilah Sparks, valamint a szintén csak az írónő képzelete által teremtett Brian Aimsley.

♥ Az e-arc példányt hálásan köszönöm a szerzőnek!
➤ My review on goodreads.