Jennifer L. Armentrout: The Darkest Star - A legsötétebb csillag

"Ebben a könyvben aztán van minden – érzelem, romantika, akció, szerelem, barátság, hazugság és megtévesztés."

A 17 éves Evie Dasher a saját bőrén tapasztalta meg az emberiség és az idegenek között kirobbant háború következményeit. Amikor egy razzia során pont az egyik hírhedt klubban tartózkodik, ahol az embereket és a túlélő luxeneket is szívesen látják, megismerkedik az éteri szépségű Luc-kel, akiről kezdetben azt feltételezi, hogy luxen… pedig valójában valami sokkal erősebb. Luc iránti vonzalma egyre mélyebbre sodorja egy számára eddig ismeretlen világba, ahol semmi sem az, aminek látszik…
Titkok, hazugságok és szerelem… ugorj fejest a luxenek elképesztő világába!

Imádtam Jennifer L. Armentrout Luxen sorozatát, így amikor kiderült, hogy az írónő meghallva a rajongók szavát, spinoff sorozatba kezd, amelynek középpontjában ráadásul az Opálban feltűnt, rejtélyes Luc áll majd… Nos, fogalmazzunk úgy, nem volt szükség különlegesebb jóstehetségre ahhoz, hogy világos legyen, ezeknek a könyveknek biztos helyük van jövőbeni olvasmányaim között. Bizony, könyveknek, hiszen az a hír járja, hogy az Origin széria a forrás sorozathoz hasonlóan szintén öt kötetes lesz. Naivan azt gondoltam, szépen összevárom mindahányat, és majd egyben tartok belőlük egy maratont. Ám e nemes elhatározásom mindössze az első darab magyar fordításának érkezéséig tartott. Hiába, na, gyenge lélek vagyok.
„Mindannyian sötét csillagok voltunk, de Luc… ő volt a legsötétebb.”
Viszont, úristen, mennyire jól esett ismét elmerülni a luxenek világában! Pláne, hogy bár mély sajnálatomra csak pár rövid jelenet erejéig, de Daemon és Archer is feltűntek a színen. A főkolompos azonban természetesen Luc volt. Vagyis, ez ebben a formában nem teljesen helytálló kijelentés. Való igaz, hogy az ametiszt szemű, roppant erővel bíró, mindig hűvös és titokzatos Luc a főhős, ugyanakkor mindvégig Evie a narrátorunk, és voltaképp ő a történések középpontja. Úgy gondolom, a fő csavart tekintve ez tökéletes írói döntés volt, mert így, hogy a lánnyal együtt tudunk meg lassacskán egyre többet a múltjáról, sokkal nagyobbat üt az igazság, még ha a sanda gyanú ott is motoszkált már bennünk korábban.
„… néha az igazság rosszabb a hazugságnál.”
Azonban nekem roppant módon hiányzott, hogy legalább néhány fejezet erejéig bepillantást nyerhessek Luc gondolataiba. Részben mert majd meghalok, hogy picit többet megtudhassak erről a zárkózott és összetett személyiségről. Részben pedig mert a hősnőt nem sikerült azonnal a szívembe zárni. Bevallom, nekem a regény két-harmadáig Evie picit lapos tizenhét éves nebáncsvirágnak, egy gyengécske Kat klónnak tűnt. S ezen a nem túl hízelgő véleményemen a vontatottan induló cselekmény sem sokat segített. Úgy tűnt, mintha ugyanazon sehová nem vezető köröket futnák a főszereplők: találkoznak, kötekednek kicsit egymással, majd már épp valami értelmes beszélgetésbe kezdenének, amikor valaki hirtelen megzavarja őket, és egyiküknek el kell rohannia.
„A világ belefáradt a félelembe…”
Mindazonáltal élveztem A legsötétebb csillag olvasását. Armentrout még mindig ügyes mesélő, s bár kiszámítható, ismerős fordulatokkal operál, stílusának van valami magával ragadó, egyszerű bája, ami engem minden egyes alkalommal megvesz kilóra. Határozottan nem ez a leghumorosabb írása, de azért meg-megcsillan egy kis incselkedő szellemesség a párbeszédekben. Tetszett, hogy az egyik legsejtelmesebb karakterének szerelme szintén tartogat talányokat. A legjobban viszont a bújtatott mondandó fogott meg, elvégre napjainkban rémisztően aktuális. Nevezetesen, hogy milyen veszélyeket rejt a mástól, idegentől való félelem, amely könnyen pusztító gyűlöletbe csaphat át.
„Az élet furcsa. És volt egy olyan érzésem, hogy egyre furcsább lesz.”
Kíváncsi vagyok, mit hoz majd a folytatás. Habár nem falkaparó függővéggel zárult a könyv, egyértelmű, hogy csak épp elkezdődött a szereplőinkre váró kaland. Fejlődniük kell, összefogniuk, hogy szembe nézhessenek valami rémisztővel, ami máris közeleg. Remélem, a The Burning Shadow magyar fordítására nem kell majd sokat várnunk, s aztán szépen sorban, ütemesen érkeznek majd a további részek is.

Könyvinfók:


Jennifer L. Armentrout

moly
goodreads
Kiadó: Könyvmolyképző
Fordító: Mergl-Kovács Bernadett
ISBN: 9789634576563
464 oldal

Műfaj: paranormális ya
Sorozat: Originek 1.
Elbeszélés módja: E/1, múlt idejű, Evie nézőpontú

Ki? Evelyn Lee Dasher (17) & Luc (18)
Hol? Columbia (Maryland)
Mikor? szeptember
Érzékiség? ártatlan
Szerelmi háromszög? -
Lezárás? függővég
Önállóan olvasható? nem ajánlott
10.21. - Könyvvilág
10.23. - Sorok között
10.25. - Angelika blogja
10.27. - Deszy könyvajánlója
10.29. - Dreamworld (e)
10.31. - Veronika's Reader Feeder
11.02. - Sorok között (e)
11.04. - Dreamworld
11.06. - Fanni's Library

Nyereményjáték:

A mostani játékunk során el kell elevenítenetek a múltbéli emlékeiteket a Luxen sorozatról, ugyanis egy ehhez kapcsolódó keresztrejtvényt hoztunk Nektek. Minden állomáson egy-egy feladványt találtok, de legyetek résen, mert nem sorban haladunk. A keresztrejtvény minden szavát várjuk a rafflecopter dobozba, és természetesen a legvégén a megfejtést se felejtsétek el beírni!
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)
3. Mutálódott ember. A luxenek által meggyógyítottakat nevezik így, akiknek ezek után hozzájuk hasonló képességeik lesznek.
a Rafflecopter giveaway