Gena Showalter: The Darkest Secret - Éjsötét ​titkok

A fény mindig legyőzi a sötétséget

Amun, a Titkok démonának őrzője képes hozzáférni a legsötétebb gondolatokhoz, legfélelmetesebb titkokhoz, elegendő csak a közelében lenni. Amikor azonban a halhatatlan harcost láncra verik, a halál lehet az egyetlen reménye a szabadulásra, egészen addig, amíg nem találkozik Haidee-vel, akinek szépsége és sebzettsége ellenállhatatlanul vonzza egy kockázatos próba felé.
Haidee egy démonvadász, aki örök háborúban áll az Alvilág Uraival. Épp az Amun fajták kiiktatása a feladata. De hogyan tudná megölni azt, akinek egy érintése is perzselő hatással van rá? És hogyan tudná megmenteni? Ahhoz egészen oda kellene adnia magát mindenestül, a testét és a lelkét… önmagát pedig odavetnie éppen azok elé, akik a megölésére esküdtek fel.

Jómagam az a fajta könyvmoly vagyok, aki szívesen veszi újra és újra kézbe a kedvenc könyveit, ezer örömest mélyed el ismét a megszeretett sorozatok világában. S ahogyan a mellékelt ↓ fénykép is mutatja, Gena Showalter Alvilág Urai szériája igen csak kedves a szívemnek. Így aztán valószínűleg nem árulok el nagy titkot azzal, ha bevallom, az idehaza nemrégiben egyszerre megjelent két kötet, Gideon és Amun története már nem volt ismeretlen számomra, bő hét évvel korábban bekebeleztem őket az első betűtől az utolsóig. Ezért most, a fordításokkal újrázva picit más szemmel tekintettem a könyvekre. A sztori fordulatai kevésbé leptek meg, ugyanakkor jobban felfigyeltem az apróságokra.

Egykori beszámolóm itt olvasható.
„… a lélek gyötrelmei sokkal fájdalmasabbak.”
✔ Imádtam és a némaságba burkolózó Amunhoz illőnek találtam, hogy ez a kötet nem annyira az izgalmas kalandokra fókuszált, sokkalt inkább az önmegismerésre, titkok felderítésére és a bizalom kialakulására. Igaz, hogy a főszereplő páros alászállt a pokol régiójába, azaz akadt bőven leküzdeni való nehézség, de érdekes volt látni, hogy csakis akkor léphettek tovább az útjukon, amikor kettejük kapcsolatában szintén megtettek egy-egy komoly lépést. Amikor elzárkóztak egymástól, mintha csupán körbe-körbejártak volna, viszont mihelyt megnyíltak a másiknak, közelebb kerültek a küldetésük beteljesítéséhez.

✔ A mellékszálak ismét nagyszerűen színesítették a regényt. Strider könyve igazán jó kis felvezetést kapott. Reméljük, nem kell túl sokáig várni a magyar fordításra, mert ő és Kaia robbanékony egy párosnak ígérkezik!

✘ Bármennyire élveztem, ahogyan különféle titkok került napvilágra – mint például, hogy az Igazság istenője is képes volt beleártani magát a dolgokba -, ugyanakkor roppant sajnálom, hogy a többség csak úgy ránk lett ömlesztve. Ráadásul ahogyan az a pillanat, úgy a lezárás is picit elsietett volt.

Kedvenc idézet:
„… mi értelme démont tartani, ha az ember nem is használhatja a nyavalyás ördögének a képességeit?”

Könyvinfók:


Gena Showalter

moly
goodreads
Kiadó: Libri
Fordító: Sóvágó Katalin
ISBN: 9789634330042
488 oldal, kartonált

Műfaj: paranormális romantika
Sorozat: Az alvilág urai 7.
Elbeszélés módja: E/3, múlt idejű

Ki? Amun & Haidee Alexander
Hol? Budapest és a Tartarosz
Érzékiség? tüzes
Szerelmi háromszög? -
Lezárás? boldog
Önállóan olvasható? esetleg
02.20. - Angelika blogja
02.22. - Insane Life
02.23. - CBooks
02.25. - Kristina blogja

Nyereményjáték:

Mostani játékunkban a sorozathoz köthető állításokról kell eldöntenetek, igazak-e avagy hamisak.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.)
Lucien egyik képessége az asztrál kivetítés.
a Rafflecopter giveaway