Gena Showalter: The Darkest Lie - Éjsötét ​lelkek

Jéghideg fém és forró bőr, ínycsiklandó páros

Gideon a tökéletes rossz fiú. Makacs, vad és kemény de még neki is akad egy gyenge pontja. Ha csak egyszer is igazat mond, a kínok kínját éli át. Felismer minden hazugságot, egészen addig, amíg rabul nem ejti Scarletet, a megszállott halhatatlant, aki az ő rég elvesztett feleségének mondja magát. A parázslóan fekete szemű, vérvörös ajkú nő nem idéz fel emlékeket benne, de felkorbácsolja a szenvedélyét.
Csakhogy Scarlet, aki a Lidércnyomás őrzője, túl veszedelmes ahhoz, hogy szabadon engedjék. Különösen miután Gideon esküdt ellenségei egyre közelednek Vajon képes legyőzni a fájdalmat, és megtalálni az igazságot, vagy elveszti a nőt, és mindent, amit szeretett?

Jómagam az a fajta könyvmoly vagyok, aki szívesen veszi újra és újra kézbe a kedvenc könyveit, ezer örömest mélyed el ismét a megszeretett sorozatok világában. S ahogyan a mellékelt ↓ fénykép is mutatja, Gena Showalter Alvilág Urai szériája igen csak kedves a szívemnek. Így aztán valószínűleg nem árulok el nagy titkot azzal, ha bevallom, az idehaza nemrégiben egyszerre megjelent két kötet, Gideon és Amun története már nem volt ismeretlen számomra, bő hét évvel korábban bekebeleztem őket az első betűtől az utolsóig. Ezért most, a fordításokkal újrázva picit más szemmel tekintettem a könyvekre. A sztori fordulatai kevésbé leptek meg, ugyanakkor jobban felfigyeltem az apróságokra.

Egykori beszámolóm itt olvasható.
„A tudás megváltoztat…”
✔ Nagyon tetszett, hogy pont Hazugság őrzője találta magát olyan ’Rémálom’ helyzetben, ahol mintha állandóan változott volna, mi az igazság. Rosszindulat, féltékenység és még ki tudja milyen gonosz érzések által teremtett csavaros, összetett koholmány szédítette Gideonékat. Mégis, ők ketten Scarlettel képesek voltak nem csupán kibogozni a kusza szálakat, de ráadásul megteremtették a maguk külön kis valóságát. Imádtam az érzelmesebb pillanataikat, a szenvedélyesebb perceiket és a humoros incselkedéseiket egyaránt. A legnagyobbat pedig akkor nevettem, amikor a démonaik kilépve gazdájuk testéből összegabalyodtak boldog násztáncra. Mert ugyan ki gondolta volna ezt a felállást?

✔ Szívesen olvastam a több, párhuzamos mellékszál eseményeit. Üdítőek, érdekesek és izgalmasak voltak. Ugyanakkor bőven elláttak minket aggódni valóval a folytatások érkezéséig. Milyen jó, hogy Amun története máris megjelent. ;)

✘ Sajnos nem mondhatom, hogy maradéktalanul elégedett voltam a fordítással. A régies vagy hétköznapokban ritkán használt kifejezéseket a Lordok több ezer éves korának betudtam, és persze a nyakatekert szövegezésért részben okolható Gideon, ám a magyartalan és értelmetlennek ható mondatok számomra roppant zavaróak voltak.

Kedvenc idézet:
„Te vagy a mindenem (…) A múltam, a jelenem és a jövőm. A szívem. Az életem. Elválni annyi, mint meghalni.”

Könyvinfók:


Gena Showalter

moly
goodreads
Kiadó: Libri
Fordító: Sóvágó Katalin
ISBN: 9789634330035
495 oldal, kartonált

Műfaj: paranormális romantika
Sorozat: Az alvilág urai 6.
Elbeszélés módja: E/13, múlt idejű

Ki? Gideon & Scarlett
Hol? Budapest és Titánia
Érzékiség? tüzes
Szerelmi háromszög? -
Lezárás? boldog
Önállóan olvasható? esetleg
02.18. - Insane Life
02.19. - Angelika blogja
02.21. - Függővég
02.22. - CBooks
02.24. - Kristina blogja

Nyereményjáték:

Mostani játékunkban a sorozathoz köthető állításokról kell eldöntenetek, igazak-e avagy hamisak.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.)
Légió egy angyal, aki összebarátkozott Aeronnal.
a Rafflecopter giveaway