Kylie Scott: Play – Futam



Csak arról volt szó, hogy úgy tesz, mintha egy rocksztár barátnője lenne. Arról nem, hogy bele is szeret…

Mal Ericson, a világhírű Stage Dive rockbanda dobosa villámgyorsan rendbe akarja tenni az életét – egy rövid időre legalábbis. Úgy gondolja, a látszathoz az is éppen elég lesz, ha egy igazi jókislánnyal kezd mutatkozni. Nem úgy tervezte, hogy ez az átmeneti helyzet állandóvá válik, és nem sejthette, hogy éppen így találja meg az igazit.
Anne Rollins álmában sem gondolta volna, hogy megismerkedik majd a rock egyik istenével, akinek a posztereivel tinédzserkorában ki volt plakátolva a szobája – és különösen nem ilyen körülmények között. Anne ugyanis anyagilag nem áll valami jól. Illetve nagyon nem. Ugyanakkor érzi, hogy ha pénzért cserébe úgy tesz, mintha a vad partiarc dobos csaja lenne, annak semmiképpen nem lehet jó vége. És teljesen mindegy, hogy mennyire szexis pasi Mal. Vagy mégsem?
„Mit is szoktak mondani a rosszfiúkról? Valakinek ideje lenne már feltalálnia az ellenszert.”
Van valami a dögös, tetkós, aranyszívű nőcsábász rosszfiúkban, amitől előtör belőlem az álmodozóan sóhajtozós kamaszlány, szóval a rocksztár románcok nagy valószínűséggel képesek se perc alatt elcsábítani. Kylie Scott Stage Dive sorozatával sem volt ez másként. Egyrészt szimpatikusak a srácok, másrészt roppant mód tetszik az írónő stílusa. Kellemesen könnyed, lendületes, humorban sem szenved hiányt, s legyünk őszinték, az sem hátrány, hogy nem fukarkodik a tüzes jelenetekkel. Szerelem, szex és rock’n’roll összegyúrva egy egyhuzamra bekebelezős, élvezetesen szórakoztató sztorivá. Lehet ennek ellenállni? Á dehogy, ráadásul hatalmas hiba is lenne, mert szerintem ez, a második kötet, még Taktustól is jobban sikerült.
Felettébb tetszett, hogy Anne milyen szabadszájú és fesztelen, de az abszolút sztár számomra minden kétséget kizáróan Mal volt. Az a pasi óriási figura. Energikus, vad és őrült, a barátai szerint kissé olyan, mint egy bespeedezett kölyökkutya, s ezzel teljességgel egyet kell értenem. Imádtam a lökött ökörködéseit és a flörtölős incselkedéseit. A hatodik fejezetbéli sms-k fergetegesek…
„Mal: Ben átjön Halozni. 
Anne: Király. De nem kell minden lépésedről beszámolni. 
Mal: Davie azt mondja, fontos a kommunikáció. 
Mal: Neked mikor van meg? Davie azt is mondta, szedjem ki belőled, hogy inkább muffint vagy fagyit eszel ilyenkor. 
Anne: Ezt nem veled fogom megbeszélni.”
… node az első szenvedélyes együttlét utáni cukkolódás sem sokkal marad el mögötte.
„– Édesem? Tökfej? Annyira hangosan sikoltoztál, hogy a fülem még most is cseng bele. Szó szerint egy szót sem hallok abból a szar rizsából, amivel etetni próbálsz. De beszélgessünk inkább majd azután, ha összevarrták a vállamat, jó? – Kuncogott, és a nevetésének hangja kellemes vibrációkat keltett az én mellkasomban is. – Harapsz és sikoltozol. Pedig annyira kedves, csendes lánynak tűntél elsőre! Fel vagyok háborodva.”
Épp ezért a könyv nagy részét jóízű kacagással kísérve olvastam. A vége felé a történet ugyan kapott némi drámai színezetet, de úgy gondolom, ez nem rontott az élményen, sőt, inkább segített abban, hogy Mal komolyabb oldala megmutatkozhasson. Persze el kell ismernem, hogy a regény alaphelyzete egy csöppet hihetetlen, ráadásul az események igen rövid idő alatt, no meg turbó üzemmódban alakultak, ugyanakkor olykor annyira jól esik pár órára újra hinni a tündérmesékben, még ha ezek mostanában határozottan frivolabb hangvételűek is.
Tényleg csak azt mondhatom, hogy remekül szórakoztam, és teljes szívből ajánlom a Futamot mindenkinek. Én pedig már alig várom, hogy a kezembe kaparintsam a folytatást, és megtudjam, hogyan lel boldogságra a banda legtitokzatosabb tagja, Jimmy.

Ui: A 75. oldalon említett Szürkületi zóna véletlen nem Alkony zóna akart lenni?

Kedvenc idézetem:
„Az élet néha egyszerre tud gyönyörű és különös is lenni. Máskor meg kész katasztrófa. Viszont megtörténik, hogy végül a szépség győzedelmeskedik.”

Playlist:

Könyvinfók:


Kylie Scott

beleolvasó
moly
goodreads
Kiadó: Könyvmolyképző
Fordító: Császár László
ISBN: 9789633996720
376 oldal, kartonált

Műfaj: new adult
Sorozat: Stage Dive 2.
Elbeszélés módja: E/1, múlt idejű, Anne nézőpontú

Ki? Anne Rollins (23) & Malcolm Ericson (27)
Hol? Portland
Mikor? október
Érzékiség? heves
Szerelmi háromszög? nincs
Lezárás? boldog
Önállóan olvasható? igen

07.01. - CBooks
07.03. - Angelika blogja
07.05. - Deszy könyvajánlója
07.07. - MFKata gondolatai
07.09. - Insane Life
07.11. - Sorok között
07.13. - Dreamworld

Nyereményjáték:

Mivel a regény férfi főszereplője, Mal tölti be a dobos szerepét a Stage Dive zenekarában, adja magát, hogy ebben a játékban híres rockegyüttesek dobosait kell kitalálnotok. Minden blogon találtok egy képet az adott zenészről, és segítségként a posztokban elrejtve megtaláljátok a zenekar nevét is. A Rafflecopter megfelelő dobozába a dobos és az együttes nevét is be kell írnotok!
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)