Catherine Anderson: Silver Thaw - Szélbe írt sorok

Miután évekig félelemben élt, Amanda Banning úgy dönt, elmenekül a férjétől, és Oregonba költözik a kislányával, hogy új életet kezdjen. Barátok és pénz híján ez azonban meglehetősen nehéznek bizonyul. A megpróbáltatásokkal teli mindennapokban titkos vágyait papírfecnikre írja, és mindet szélnek ereszti, így tartva életben a reményt, hogy egyszer minden jobbra fordul, és újra megtalálhatja a boldogságot.
A szélbe írt sorok rendre Jeb Sterling földjén kötnek ki, és a férfinak fogalma sincs arról, hogy a birtokán szanaszét heverő üzenetek hamarosan megváltoztatják az életét. Nem érti, miért érzi szükségét, hogy Amanda segítségére siessen, amikor a nő háza egy jégvihar miatt átmenetileg lakhatatlanná válik. Talán az asszony bátorsága, talán a gyönyörű barna szeme a magyarázat, de bármi is legyen az, a férfi, aki már lemondott a szerelemről, eltökéli, hogy semmivel sem törődve valóra váltja Amanda álmait.
„Bárcsak találnék egy olyan kedves és csodálatos férfit, mint akiről az egyik romantikus történetben olvastam…”
Catherine Anderson neve számomra egyet jelent a léleksimogató románcokkal. Ha az ő regényeit veszem kézbe, tudom, hogy érzelmekben gazdag, reménnyel és hittel átitatott, felemelő történetet fogok olvasni. Hősei szinte túl jók, hogy igazak legyenek, és mindig végtelen gyengédséggel és kedvességgel felszerelkezve sietnek a nehéz helyzetben lévő, átlagos hősnő megmentésére. 
Romantikus tündérmesék, felnőtteknek.
És én kimondhatatlanul szeretem őket. Szeretem, mert igényesen, gyönyörűen vannak megírva, s a sorok valami csendes bájt árasztanak. Mert annyira jól esik olyan kisvárosokba látogatni, ahol szinte mindenki ismeri a másokat, ahol odafigyelnek egymásra és segítik a másikat. Mert a gyerekek angyaliak, a háziállatok pedig édesek, s engem folyton megmosolyogtatnak. És mert tudom, hogy bármi nehézség is adódik a szerelmesek útján, azt végül együtt, esetleg barátaik és családjuk támogatásával le fogják győzni.
„… az álmát élte azzal a férfival, aki úgy talált rá, hogy elolvasta a szélbe írt sorait.”
A Szélbe írt sorok esetén sem volt ez másként. Kedves, olvasmányos történetet kaptam. Kezdetben talán kissé ráérős tempójú volt, ám a végére bőven – már-már krimibe hajlóan - kijutott az izgalmakból. Úgy gondolom, az írónő hozzáértéssel nyúlt a családon belüli erőszak témájához, ügyesen mutatta be, milyen nehéz egy bántalmazott nőnek mind fizikailag, mind lelkileg maga mögött hagynia egy mérgező kapcsolatot. A rózsaszín papírcetliken szélnek engedett vágyak ötlete szerintem aranyos volt, és tetszett, hogy kicsit más formában ugyan, de Jeb és Mandy a későbbiekben is megőrizte ezt az apróságot.
Én személy szerint túl kényelmesnek éreztem a végső megoldást, és a baba kérdést pedig csöppet elhamarkodták, de ezeket leszámítva nem lehet okom panaszra. Azt kaptam, amire számítottam: Élvezetes, szívmelengető románcot.

Kedvenc mondat:
„… néha, ha szörnyű dolgokból gyógyulunk, a legnehezebb, hogy önmagunknak megbocsássunk.”

A sorozat kötetei:

1. Silver Thaw - Szélbe írt sorok
Amanda Banning & Jeb Sterling
2. New Leaf
Taffeta Brown & Barney Sterling
3. Mulberry Moon
Sissy Sue Bentley & Ben Sterling

Könyvinfók:


Catherine Anderson

moly
goodreads
Kiadó: General Press
Fordító: Stier Ágnes
ISBN: 9789636438999
352 oldal, füles kartonált

Műfaj: jelenkori romantikus
Sorozat: Mystic Creek 1.
Elbeszélés módja: E/3, múlt idejű

Ki? Amanda Marie Lang Banning (25) & Jebediah Paul Sterling (30)
Hol? Mystic Creek (Közép-Oregon)
Mikor? november - január
Érzékiség? ártatlan
Szerelmi háromszög? nincs
Lezárás? boldog
Önállóan olvasható? igen

07.22. - Angelika blogja
07.24. - Zakkant olvas
07.26. - Szembetűnő
07.28. - Kelly & Lupi olvas

Nyereményjáték:

Catherine Anderson számtalan szívet tépően gyönyörű romantikus regénnyel kényeztette már a hazai olvasók lelkét. De vajon sikerül-e ráismernetek egy-egy nagy sikerű sorozatára a blogturné négy állomásán közreadott rövid leírás alapján? Azaz széria elnevezéseket várunk a válaszokban.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)
Az 1800-as évek Coloradójába kalauzolja az olvasókat ez a négy kötetes sorozat, amelynek első kötetét még 1996-ban jelentette meg első ízben az írónő.
a Rafflecopter giveaway