Wendy Higgins: Sweet Reckoning - Angyali győzelem


molygoodreads

Eljött az idő a leszámolásra. A jóslat hamarosan beteljesedik, és bár egyre több szövetségese akad Annáéknak, de a fenyegetés is nő. A hercegek minden eszközt bevetnek, hogy megállítsák a lázadó óriásokat. És ahogy minden háború, ez is áldozatokkal jár.
A helyzet egyre kiélezettebb, a nyugtalanság és a félelem lassan mindenkit felőröl. Miközben Anna menteni próbálja szeretteit, maga válik a fő célponttá. Minden percről percre változik körülötte, és senkiben sem bízhat. Mikor a Bujaság hercege ellene küldi szerelmét, Kaidan Rowe-t, el kell döntenie, mennyit kockáztat.
A sorozat legérzékibb és legpörgősebb kötete újra összegyűjti az óriásokat, hogy kivívják szabadságukat.

Kiadó: Maxim
Fordító: Béresi Csilla
ISBN: 9789632616193
392 oldal, kartonált

Sorozat: Angyali gonosz 3.
Műfaj: ya fantasy
Elbeszélés módja: E/1, múlt idejű, Anna nézőpontú
Érzékiség: visszafogott
Lezárás: boldog
„Egy napon tiszta szívű óriás támad, a földről a pokol mélyére taszítja a démonokat, akik ott is maradnak az idők végezetéig.”
A sorozatokat lezáró köteteknek mindig nehezen áll neki az ember könyvmániás lánya. Egyrészt ég a kíváncsiságtól, hogy megtudja, miként alakul kedvencei sorsa, másrészt erőt vesz rajta a nosztalgikus hangulat, mert hisz ez a búcsú ideje. Épp ezért minimum valami átütőt és elsöprőt vár el, s lássuk be, nem lehet egyszerű feladat megfelelni ennek az olvasói elvárásnak. Örömmel jelentem, Wendy Higgins nálam megugrotta a képzeletbeli lécet, még ha a földet érés kissé sutára is sikerült. Ahogyan reméltem, akadtak váratlan fordulatok, a nagy kérdések mind választ nyertek, és megvolt a happy end… ugyan mire panaszkodnék, nem igaz?
„Nem tudjuk pontosan, mit tartogat számunkra a jövő, annyit azonban sejtünk, hogy nem lesz könnyű a harc, amit meg kell vívnunk.”
Nos, azért akad valami, ami visszatart attól, hogy tökéletes utolsó résznek tituláljam az Angyali győzelmet. Úgy gondolom, a trilógia fő fókusza a prófécia, a rabigába kényszerített neflimek fellázadása, a jó és rossz közelgő összecsapása volt. Anna, a fél angyal fél démon kiválasztott, arra készült, hogy mennybéli kardként lesújtson. Mi pedig egy grandiózus háborúra vártunk. Én bizonyosan. Ezzel szemben a regényben sokkal több a menekülés és bujkálás, mint az ütős akció és valódi küzdelem. Annak ellenére, hogy fájdalmas veszteségeket és áldozatokat követelt a kialakult helyzet, úgy érzetem, mintha minden túl egyszerűen megoldódott volna, hiszen a megjövendölt nagyszabású ütközet egy véres vitává redukálódott.
„Anna (…) Emlékszel, mikor azt mondtam, hogy a tested valamennyi szeplőjének be szeretnék mutatkozni? (…) Nos, itt az idő, hogy valóra váltsam az ígéretemet.”
Viszont a könyv jókora részét kisajátító szerelmi szál engem szinte teljesen kárpótolt mindezért. Imádtam a Kaiden és Anna közti románcot olvasni! Elsőre úgy tűnhet, hogy ők ketten túlságosan ellentétei egymásnak, de csodásan működik a kapcsolatuk, jól kiegészítik egymást, és egyszerűen cukik együtt. Nem tartom kizártnak, hogy egyesek talán túl soknak fogják érezni a romantikázást, de én élveztem, hogy végre bizakodó, bensőséges és roppant szenvedélyes fázisba lépett a szerelmük. Kimondottan értékeltem, hogy bár ya történetről van szó, nem maradtunk ki az izzó pillanatokból sem, csupán az írónő ügyesen a csókokra és simogatásokra helyezte a hangsúlyt, a későbbieket inkább a fantáziánkra bízva. Tényleg nagyon tetszett! Még a kissé vattacukrosra sikerült epilógust is bűbájosnak találtam, és jól esett olvasni, hogy végül megtalálták a felhőtlen boldogságot.
„… őrizzétek a szerelmeteket, mert ez vezet át benneteket a sötétség birodalmán.”
Ifjúsági paranormális sorozatok kedvelőinek szerintem egyenesen kihagyhatatlan sorozat, amely ugyan immár lezárult, ám nem ért még véget. Angolul ugyanis szeptember 8-án érkezik még egy, kiegészítő/ráadás kötet Sweet Temtation címmel, amelyben a teljes trilógia rövidített változatát olvashatjuk majd Kai szemszögéből.

{ Kedvenc idézetek }

„Néha ki kell erőltetni a jó döntést.”
„Mindig is különleges intézménynek tekintettem a házasságot: a szeretet és kaland kihívásának. Szövetségnek.”
„A szeretet a legnagyobb erő. Ez köt össze mindent és mindenkit. Ezért érdemes élni.
„Lucifernek is a dölyf és a túlzott elbizakodás okozta a vesztét.”
„Az élet gyakran rút és kegyetlen. Hanem csak megesik néha ennek az egész őrületnek a kellős közepén, hogy drága kincs pottyan az ölünkbe. Mert az életben ott van a jóság is.”


04.14. - Deszy könyvajánlója
04.15. - MFKata gondolatai
04.17. - Insane Life
04.18. - Kelly & Lupi olvas
04.19. - Angelika blogja
04.20. - Always Love a Wild Book
04.21. - CBooks
04.22. - Függővég
04.23. - Dreamworld
04.24. - Könyvszeretet

Nyereményjáték:
Mostani játékunk során sem térünk el az Angyali gonosz sorozat turnéinál megszokott, keresztrejtvényes feladványoktól, így ezúttal is némi agytornára lesz szükség. Méghozzá nem is akármilyenre! Az egész sorozatot érintő kérdésekkel találkozhattok az egyes állomásokon. De pánikra semmi ok, ha emlékeitek kicsit megkoptak volna, a korábbi turnéinkon megtaláljátok a válaszok zömét.
(Figyelem! Csak az vesz részt a sorsoláson, aki mind a 10 kérdést, plusz a főmegfejtést is helyes megadja! A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre. A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. )

6. Az első kötetben Kaidan és Anna kocsival vág neki, hogy megtegyék a Los Angelesig tartó hosszú utat, és van egy hely, amit Anna mindenképp szeretne megnézni, de akkor mégsem sikerül neki. Melyik ez?

a Rafflecopter giveaway