Jamie McGuire: Beautiful Oblivion - Gyönyörű tévedés


molygoodreads

A függetlenségét szenvedélyesen védelmező Camille Camlin, becenevén Cami boldogan hagyta a háta mögött a gyermekkorát, mielőtt az véget ért volna. Dolgozik, amióta megszerezte a jogosítványt, és a főiskola első éve óta albérletben lakik. Most a Red Doorban pultos, és a munkán meg főiskolai óráin kívül nincs másra ideje.
Trenton Maddox az Eastern Állami Egyetem koronázatlan királya volt, aki már középiskolásként egyetemista lányokkal járt. A barátai irigyelték, a nők be akarták törni, de miután egy tragikus baleset fenekestől felforgatta az életét, Trenton otthagyta az egyetemet, hogy megbirkózzon iszonyatos lelkifurdalásával.
Tizennyolc hónappal később Trenton otthon lakik özvegy édesapjával és egy helyi tetováló szalonban vállal munkát, hogy fizetni tudja a számlákat. Amikor már azt hiszi, hogy az élet visszazökkent a megszokott kerékvágásba, a szeme megakad a Red Doorban egyedül üldögélő Camin.

Kiadó: Maxim
Fordító: Szűr-Szabó Katalin
ISBN: 9789632613116
362 oldal, kartonált

Sorozat: Maddox fivérek 1.
Ki? Camille Renee & Trenton Maddox
Mikor? késő ősz és március vége között
Hol? Eakins (Illinois)

Műfaj: new adult
Elbeszélés módja: E/1, múlt idejű, Camlin nézőpontú
Érzékiség: tüzes
Lezárás: boldog
„Nem mindig olyan minden, mint lennie kéne.”
Ó, egy újabb Maddox srác! S mivel imádom a vad, tetovált, erősen és védelmezően szerető pasikat, hogyan is tudtam volna ellenállni, nem igaz? Valami hasonló élményre készültem, mint amit Travis és Abby könyve nyújtott egykor, ám azt kell mondanom, meglepődtem kissé…

Tény és való, hogy a két történet egy idővonalat követ, még az előbb barátok, aztán szerelmesek felállás is stimmel, de a főszereplők bár osztoznak néhány személyiség jegyben, mégis teljesen más karakterek, mint a Gyönyörű sorscsapás párosa volt. Trent bár le sem tagadhatná a Maddox temperamentumot, szerintem sokkal felnőttesebb, visszafogottabb, és kiegyensúlyozottabb, mint az öccse. Ahelyett, hogy érzelmektől vezérelve rögtön cselekedne, képes mérlegelni és higgadtan átgondolni a helyzetet. Persze ez nem jelenti azt, hogy ne tudná mit vagy leginkább kit szeretne, s ne tenne meg mindent azért, hogy meg is szerezze. Hevesen udvarol, 110%-ot belead a ’hajszába’, nem fogadja el a kitérő válaszokat, bevet mindent: szexis sármját és gondoskodó természetét egyaránt. Cami pedig, bár függetlenségében hasonlít Abbyre, nem olyan könnyed személyiség. Okos, dolgos és kemény lány, de igyekszik mindenkit távol tartani magától, és ráadásul ott az a fránya szerelmi háromszöges titok is…
„Akartál már valamit, amiről tudtad, hogy nem szabadna akarnod? Ami minden tekintetben helytelen volt, mégis érezted, hogy szükséged van rá?”
És bizony, ez az, amit az én gyomrom csöppet háborogva fogadott. Alapból sem vagyok nagy kedvelője a szerelmi háromszögeknek, ám itt még az is rontotta a helyzetet, hogy Cami mindenáron el akarta kerülni, hogy kitudódjon, ki a fiúja. Számomra ez a titkolózás hozott egy plusz frusztrációt magával, hiszen nem mindig értettem a lány viselkedését. Ugyanakkor így utólag el kell ismernem, értékelem az írónő merészségét, mert a nagy csavar így ütött igazán.
Szívesen mondanám, hogy mindössze ez piszkálta a csőröm a könyv olvasása közben, de sajnos azt kell mondanom, akadt még pár apróság, ami miatt nálam elmaradt a totális rajongás. Úgy éreztem, a történet túl lassan bontakozik ki, a fejezetek - s így jelentek szintén - néhol roppant váratlanul érnek véget, illetve számomra indokolatlanul részletesnek tűnt a megannyi mellékszereplő leírása. S bár engem személy szerint nem zavart, el tudom képzelni, hogy néhányan felhúzzák majd a szemöldöküket a sok cigarettázás, italozás, káromkodás és verekedés láttán.
Ám sietnék leszögezni, mindezek ellenére könnyeden szórakoztató new adult sztorit kapunk, ahol forrón szexis alkalmak és édesen meghitt pillanatok egyaránt kényeztetik a romantikus szíveket. Nekem például nagy kedvenceim lettek Trent és Cami incselkedő üziváltásai. S annak is örültem, hogy most kívülről láthattam, ahogyan Travis szerelembe esett az ő Galambjával, no meg, ahogyan nem más, mint a bátyja készítette el azt a bizonyos tetoválást számára.
„… még ha küszködtünk is, voltak céljaink. Nem számított, hogy még nem értünk célba, hanem csakis az, hogy mindketten megéltünk kudarcokat, hatalmas bukásokat, de mindig feltápászkodtunk, leporoltuk magunkat, és továbbmentünk, és igyekeztünk mindenből a legjobbat kihozni.”
Biztos vagyok benne, a Gyönyörű… kötetek rajongói Trentet legalább annyira meg fogják kedvelni, mint ahogyan kisöccsét, köszönhetően ennek a hamisítatlan McGuire féle, viharos, édes, forró románcnak. Az biztos, hogy engem meghódított, és már alig várom, hogy találkozzak a többi fivérrel is, no meg a lányokkal, akik miatt elvesztik a szívüket.

{ Dalok a regényben & playlist }
04.05. - Angelika blogja
04.06. - Insane Life
04.07. - Book Heaven
04.11. - CBooks
04.12. - Dreamworld

Nyereményjáték:
Trenton egy tetováló szalonban dolgozik és imádja a tetoválásokat. A ti feladatotok ezúttal kitalálni melyik könyvben hangzanak el azok az idézetek, amelyek egy-egy tetovált szereplőtől, szereplőről hangzanak el.
(Figyelem! Válaszként a könyvek címeit kérjük. Az elküldött megfejtések javítására nincs lehetőség. A kisorsolt nyerteseknek a kiértesítést követően 72 óra áll rendelkezésükre, hogy válaszoljanak. A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz.)
„– A pasi több mint kétszáz éves, természetes barna hajjal, de rendszeresen változtatja a hajszínét, akcentussal beszél, és nagyon gyors a harcban. Jó hír viszont, hogy magadon tarthatod a bugyit. Csak rád néz, és elolvad. Van kérdés?
– Mi a neve?
– Valószínűleg kitalál majd egyet, ahogy a vámpírok általában, de igaziból Crispin.”

a Rafflecopter giveaway