Videó interjú Jeaniene Frosttal

Az utolsó Cat & Bones regény - Up from the Grave - megjelenése apropóján múlt éjjel Jackie, a literaryescapism bloggere, videó interjút készített Jeaniene Frost írónővel. A majdnem egy órás beszélgetés sok mindenre kitért. Nekem ezeket a híreket sikerült elcsípnem:

Night Huntress sorozat:
A Cat szemszögéből mesélt történetszál a végéhez ért, de ez nem jelenti, hogy teljesen búcsút kell intenünk nekik. A spin-off kötetekben és novellákban lesz még alkalmunk találkozni velük, és megtudni, hogyan alakul kettejük nyugalmasabb élete. Bár az írónő nem zárkózik el az ötlettől, hogy Bones szemszögéből írjon ismét (az egyetlen ilyen a Reckoning című novella), egyelőre túl sok más terv foglalkoztatja.

Night Huntress World sorozat:
Mivel Cat & Bones és barátaik világának nem mond teljesen búcsút Ms Frost, további spin-off történetekre számíthatunk. Egy teljes kötetre egész biztosan, de hogy Ian lesz-e a főszereplője továbbra is megválaszolatlan maradt. Ami elhangzott viszont: Ian sztorijának ötletével már két éve kacérkodik az írónő, tudja ki lenne a hősnő - akivel már mi is találkoztunk (de nem Justina) - és miféle kalandba sodródnának. Ám egyelőre nem érzi úgy, hogy ez egy teljes könyvet kitenne, holott tudja, a rajongó teljes hosszúságú regényt szeretnének kedvencüknek.
Más mellékszereplők is foglalkoztatják Jeaniene-t: Veritas és Maximus háttértörténet például elég érdekes. Justina is megérdemelné, hogy ne csak a lánya szemén keresztül láthassuk, hanem igaz valójában bemutatkozhasson. Mint ahogyan Cat egykori csapatának tagjai is jó főszereplőkké válhatnának majd egyszer. Valamint jó tudni, hogy a Spade - Ian - Bones trióval együtt a gyarmatokra érkező negyedik, szintén vámpírrá lett úrról sem felejtkezett el a szerző.

Night Prince trilógia:
Még legalább egy kötet várható a Vlad és Leila páros főszereplésével. Egyelőre bizonytalan, hogy a megjelenés befér-e még az idei év végére, vagy tolódik 2015-re.

Broken Destiny sorozat:
A jelenleg trilógiának tervezett új széria első kötete, The Beautiful Ashes, majdnem teljesen kész, megjelenése augusztus végére várható. Az itt életre keltet világban az emberek tudtán kívül angyalok és démonok csatáznak - utóbbiak nem mindig emberi alakot öltve -, viszont nem léteznek vámpírok és szellemek, habár a démonok követői rendelkeznek némi természetfeletti erővel.
Ivy, a hősnő, bár egész életében küzdött a hallucinációkkal, ám sem a gyógyszerek, sem az orvosok nem segítettek, így mindössze annyit tehet, hogy igyekszik nem tudomást venni róluk. Amikor húga eltűnik - mint később kiderül, egy párhuzamos világban -, és keresésére indul, Ivy is komoly veszélybe kerül. Ráadásul amikor a főhős, Adrian, színre lép, világossá válik, hogy a víziók képei mind igazak. Természetesen nem vágyott küldetések és a végzet is nehezíti majd a szerelmesek dolgát.


A teljes anyag itt nézhető meg.  
Figyelem: Az interjú spoiler kibeszélőbe csap át a 36. perctől kezdődően!