Nicole Jordan - Lord of Seduction - A csábítás művésze

A 2007-ben alapított Victoria Kiadó pár hónapos csend után visszatért a romantikus regények hazai piacára. Három sikerszerzőjük - Nicole Jordan, Celeste Bradley és Susan Elizabeth Phillips - sorozatának folytatása jelenik meg hamarosan. Elsőként Nicole Jordan erotikus történelmi románcai közül kerül új kötet a boltok polcaira; A csábítás művésze az Édenkert kvartett második része.


molygoodreads

Műfaj: Történelmi romantika
Kiadó: Victoria Kiadó
Megjelenés: 2013. december
Fordító: Kovalcsikné Chován Hedvig
ISBN: 9789639803599
416 oldal, puha borító
A londoni csillogó társaságból egy napsütötte, mediterrán édenkertbe viszi el olvasóit Nicole Jordan ebben a lélegzetelállítóan érzéki, felejthetetlen regényében.
Egyetlen nő sem tudta megszelídíteni … míg nem találkozott énje másik felével.
Thorne vikomtja, ellenállhatatlan sármjával, Anglia egyik legfelkapottabb agglegénye, s egyúttal a védelmezők titkos társaságának, az Őrzők rendjének tagja, akinek lételeme a veszély. Mivel apja mindenáron házasságra akarja kényszeríteni, Thorne megkér egy bájos festőművésznőt, lépjen vele látszatjegyességre.
Diana Sheridan egyszer már „megégette” magát, ezért életéből kizárta a szerelmet. Ám mivel unokatestvérének helyet szeretne biztosítani a londoni társaságban, beleegyezik a Thorne-nal való színjátékba. Botrány tör ki, mely tönkreteheti Diana jóhírét, ezért Thorne ragaszkodik a tényleges házassághoz. Amikor Diana – a férfi égő szenvedélyétől megriadva – visszautasítja őt, a szeretkezés mesterének számító vikomt szédületes csábítókampánnyal igyekszik megnyerni a lányt.
Időközben halálos veszedelembe kerülnek, s Thorne ráébred, hogy a lány még ennél is nagyobb veszélyt jelent a szívének. Hiszen soha nem számított rá, hogy ő is beleeshet a házasság csapdájába, s meg sem fordult a fejében, hogy színlelt érzelmi kötődésük végül valódi, mindent elsöprő szerelemmé válik.

Értékelésem:

Nicole Jordan a New York Times és USA Today bestseller szerzője. Minden regénye pompás kikapcsolódás nyújt a romantika kedvelőknek, hiszen történetei a végzetes vonzalomról, szenvedélyes szerelemről és lángoló érzékiségről mesélnek. Több, mint két tucat, különböző korokban és helyszíneken játszódó történelmi románc kötete jelent már meg, könyveiből öt milliónál is több példány fogyott és a legtöbbet számos nyelvre lefordították.
Az 1954-ben Oklahomában született Nicole katona gyermek lévén fiatalon sokat költözött, a középiskolát Németországban fejezte be, mérnöki diplomáját a Georgia Tech-en szerezte. Mielőtt tollat ragadott volna nyolc évet dolgozott a Procter & Gamble gyártási menedzsereként. Első regénye 1985-ben, a Zebra Booksnál jelent meg. Jelenleg férjével és gyermekeiként szeretett lovaival a Sziklás-hegységben, Utah-ban él, ahol a következő meséjén dolgozik, amely a Regency korszakban játszódik.

Négy izgalmas és szenvedélyes történet, amelyek mind a Kard Őrzőinek titkos társaságához kötődik. Az 1813-16 között játszódó regények Londonba és Cyrene szigetére repítik az olvasókat.
1. Master of Temptation - Őrzőangyal
Caro Evers & Max Leighton
2. Lord of Seduction - A csábítás művésze
Diana Sheridan & Christopher Thorne
3. Wicked Fantasy - Pajzán fantáziák
Antonia Maitland & Trey Deverill
4. Fever Dreams - Lázas álmok
Eve Montlow & Alex Ryder
Kinek ajánlanám?
Akik élvezik, ha a páros először nincs túlzottan oda egymásért, ám egy rejtély felderítése közben egymásba szeretnek.
Mit rejtenek a lapok?
Véleményem szerint a sorozat első részét maga mögé utasító történetet. Úgy gondolom, a leírások életszerűek és hangulatosak, a cselekmény kimondottan élvezetes, ráadásul a tehetséges, talpraesett és intelligens hősnő méltó párja a sármos, merész gazember... akarom mondani úriember főhősnek. Ami kellemes meglepetés volt, hogy bár a könyv nem nélkülözi az érzéki lángolást, főszereplőink nem ugranak rögtön a dunnák közé, hanem jut idejük arra is, hogy élvezetes beszélgetéseket -  alkalmanként szócsatákat - folytassanak, és megismerjék egymást. Üdítő fordulatnak találtam, hogy ezúttal nem a férfi az, aki húzódozik a házasságtól. S nekem még mindig nagyon tetszik, hogy az oly megszokott regency románc helyszín, London / Anglia, mellett részben új helyszínen - Cyrene szigetén - zajlanak az események.
Külön említést érdemelnek:
 - Diana személyében egy kiváló festőnőt ismerhetünk meg, habár Napóleon korában a művészetben szinte egyáltalán nem ismerték el a gyengébb nemet.
 - Nagy rajongója vagyok a szimpatikus mellékszereplőknek és élvezetes mellékszálaknak. John Yates (korábbi lovashadnagy, jelenleg titkár) és Amy (Diana unokahúga) pedig olyan páros volt, akiknek eszeveszetten drukkolhattam. 

Kedvenc mondatok Thorne-tól:
„..nem használ az ügyünknek, ha maga öntözőkannát játszik.”
„Csukja be a száját, édesem. A tátott szájú hölgyek meglehetősen butuskának látszanak.”
Kedvenc mondatok Dianától:
„... van annyira jó ízlésem, hogy inkább vénlány maradok, mint hogy egy magafajta élvhajhász nőfalóval konspiráljak...”
„Fütyülök a botrányra, Thorne. Veled akarok maradni.”
Kedvenc közös pillanatok:
„– Tulajdonképpen mi kifogása van az ellen, hogy a feleségem legyen?
– Inkább úgy kérdezze, milyen kifogásom nincsen?”
„– Nem fogok szeretkezni magával, Thorne!
– Szívtelen teremtés.”

A regényről még itt olvashattok:

12/09. Könyvesem
12/11. Magnolia

Aki kedvet kapott A csábítás művésze című regényhez, az most a Victoria Kiadó jóvoltából meg is nyerheti a könyvet, ugyanis december 14-én három példány lel majd gazdára azok között, akik like-olják a kiadó új facebook oldalát. Kattintásra fel!
a Rafflecopter giveaway